Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Νέος χάρτης με αιχμή το Καστελόριζο

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Νέος χάρτης με αιχμή το Καστελόριζο

«Γελοίο», χαρακτηρίζει ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, «το να πιστεύει κάποιος ότι ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη»

xx_252863_188096_type13262
Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη πολιτικές διαβουλεύσεις στην Άγκυρα μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές, ανήρτησε χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή και προέβη σε ένα προκλητικό σχόλιο μέσω Twitter.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο», γράφει χαρακτηριστικά.


Ο Τούρκος αξιωματούχος μάλιστα σε δεύτερη ανάρτησή του απαντώντας σε άλλο χρήστη του Twitter, υποστηρίζει ότι δεν είναι δική του άποψη, αλλά  πρόκειται για μια κοινή ορολογία που  έχει βάση στο διεθνές δίκαιο.
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, στο πλαίσιο τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, τον πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, θα συναντηθούν στην Άγκυρα. Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης