Η Λευκωσία διατηρεί ανοικτούς διαύλους συνεργασίας με Ρωσία

putin-anasta

Στην Κύπρο αναμένεται σύντομα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Μόσχα τον Απρίλιο ή τον Μάιο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Πούτιν

Στην Κύπρο αναμένεται σύντομα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Μόσχα τον Απρίλιο ή τον Μάιο μετά από πρόσκληση του Προέδρου Πούτιν για τους εορτασμούς για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι επαφές με τη Μόσχα είναι συνεχείς σε διπλωματικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν ταυτίζεται με τις τουρκικές θέσεις στη λιβυκή κρίση.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις στη Λιβύη, με Μόσχα και Άγκυρα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι αυτή τη βδομάδα πραγματοποιείται έκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης για το Ιράκ, την κρίση Ιράν-Ηνωμένων Πολιτειών και το Λιβυκό, με συζήτηση και για τις συμφωνίες της Άγκυρας με την κυβέρνηση Σαράτζ.

Οι ευρωπαϊκές θέσεις για τις τουρκολιβυκές συμφωνίες είναι ξεκάθαρες, πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι στη χθεσινή πενταμερή στο Καίρο τονίστηκε ότι εστάλη ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα κράτη της περιοχής για συμμετοχή στη συνεργασία προς αντιμετώπιση των προκλήσεων στην περιοχή, χωρίς αποκλεισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης