Την «Κιβωτό του Κόσμου» στα ελληνοαλβανικά σύνορα επισκέφθηκε ο Θεοδωρικάκος

Την «Κιβωτό του Κόσμου» στα ελληνοαλβανικά σύνορα επισκέφθηκε ο Θεοδωρικάκος

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συζήτησε με τα παιδιά, τους μοίρασε δώρα ενώ με ορισμένα από τα μεγαλύτερα παιδιά έπαιξε και πινγκ – πόνγκ

IMG-1542
Tην «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, στα ελληνοαλβανικά σύνορα επισκέφθηκε ανήμερα Χριστούγεννα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του Κέντρου Άντυ Θεοδωρακοπούλου για τα προβλήματα και τις ανάγκες της «Κιβωτού του Κόσμου», στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 54 παιδιά ηλικίας από δύο εως 17 ετών συζήτησε με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα. Μάλιστα με ορισμένα από τα μεγαλύτερα παιδιά, έπαιξε πινγκ – πόνγκ.

Στην επίσκεψή του, στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο υπουργός Εσωτερικών συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης κ. Ηλία Γιάτσιο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Θεόδωρο Τζαρούχη.

Μετά την επίσκεψή του στην «Κιβωτό του Κόσμου», ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:  «Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα και στην πανέμορφη Ήπειρο. Δεν μπορούσα να έλθω στα Γιάννενα και να μην επισκεφθώ, εδώ στη μεθόριό μας με την Αλβανία, αυτή τη θαυμάσια δομή όπου ο πάτερ Αντώνιος μαζί με τους συνεργάτες του, δίνουν αγάπη και υποστήριξη σε παιδιά, που δυστυχώς έχουν βασανισθεί στη ζωή τους. Όλοι οι χριστιανοί οφείλουμε να δείχνουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι προσπάθειες της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, από την Αυτοδιοίκηση, από τον Δήμο. Θέλω να ενθαρρύνω όλους τους τοπικούς φορείς να συνεχίσουν αυτή τη στήριξη στην τόσο σημαντική προσπάθεια, γιατί το μέλλον της πατρίδας μας και του κόσμου είναι τα παιδιά μας. Αξίζει να τους δείχνουμε την αγάπη μας ειδικά αυτές τις μέρες.

Ερωτηθείς, δε, για το πώς το κράτος πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «με την κυρία Θεοδωρακοπούλου συζήτησα μια σειρά θέματα και προβλήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη δομή. Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, θα κάνουμε αυτά που χρειάζεται ώστε να νιώθουν ότι έχουν την αγάπη και την αλληλεγγύη μας και με πράξεις»

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Δελβινάκι εξαίροντας το έργο των συνοριοφυλάκων και τονίζοντας ότι με την προσφορά τους ενδυναμώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης