Κουμουτσάκος για Σημίτη: Δηλώσεις εθνικής μικροψυχίας

koumoutsakos

«Να γίνει νηφάλια και με παρρησία συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους του Ελσίνκι - Θα έχουμε πολλά να πούμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού - Σκληρή απάντηση του ΚΙΝΑΛ - Σε συνθήκες που απαιτείται συναίνεση δεν επιτρέπονται αυτές οι μομφές επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Κείμενο προτάσεων προς την ΕΕ για την αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών αναμένεται να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση το προσεχές διάστημα σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, είπε ότι η Τουρκία έχει μετατρέψει το μεταναστευτικό σε μοχλό πίεσης προς την ΕΕ και την Ελλάδα.

«Η συνειδητή επιλογή της Τουρκίας επιβεβαιώνεται και απο την απαράδεκτη τακτική των τουρκικών αρχών να μην ανταποκρίνονται στα ελληνικά αιτήματα. Η συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συμφωνίας είναι δύσκολη» είπε για να προσθέσει «οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις περι ανοίγματος των πυλών λειτουργούν ως διαρκής πρόκληση προς διακινητές και μετανάστες. Πρόκειται για δηλώσεις που εισπράττονται ως απειλή απο την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Ο κ. Κουμουτσάκος έστρεψε την κριτική του και προς την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η αλληλεγγύη της δεν πρέπει να εξαντλείται σε λόγια κατανόησης και κονδύλια αλλά πρέπει να επεκταθεί με σχέδιο δίκαιης κατανομής, μετεγκατάστασης και επανένωσης οικογενειών μεταναστών. «Πρέπει όλοι οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι τα σύνορά μας δεν είναι μόνο δική μας ασφάλεια αλλά και η δική τους» είπε.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι απαιτείται εθνική ομοψυχία ενώ εκτίμησε ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και την συμβολή των άλλων πολιτικών δυνάμεων «χτίζουμε τοίχο εθνικής ενότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική για δημοσίευμα που εμφάνισε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας “Ακούστηκε ως ατόπημα το χθεσινό. Δηλώσεις εθνικής μικροψυχίας. Η χθεσινή ήταν μια μικρή παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε αμέσως. Να γίνει νηφάλια και με παρρησία συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους του Ελσίνκι. Θα έχουμε πολλά να πούμε”

Σκληρή απάντηση του ΚΙΝΑΛ

Την σφοδρή αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η αιχμηρή αναφορά του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σημίτης αρθρογράφησε στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο πλαίσιο αφιερώματος για την συμπλήρωση 20 ετών απο την απόφαση της ΕΕ του Ελσίνκι για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στην Βουλή για τον προϋπολογισμό και σχολιάζοντας το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρθηκε σε δηλώσεις “εθνικής μειοψηφίας”.

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου που σε αυστηρό τόνο είπε: “Εχουν συμπληρωθεί 20 χρόνια απο την απόφαση της ΕΕ την περίφημη του Ελσίνκι. Τα ΝΕΑ έκαναν έρευνα για την απόφαση εκείνη εις την οποία απάντησε ο κ. Σημίτης και μια σειρά απο σοβαρότατους καθηγητές όπως ο Χρ. Ροζάκης, Λιάκουρας, Τσάκωνας κ.α.. Η εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο τίτλο αρκετά αιχμηρό. Ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αυτός ο τίτλος του άρθρου του και ξαφνικά ο κ. Κουμουτσάκος σε συνθήκες που απαιτείται συναίνεση ήρθε εδώ να καταθέσει αιτιάσεις σε μορφή μομφής. Του λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ ότι πρέπει να είναι πιο ενημερωμένος για να μιλά και να απευθύνει αυτά που απευθύνει. Όλοι όσοι αρθρογράφησαν έκαναν μια κοινή αναφορά: ότι για την έναρξη ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας θα έπρεπε να λυθούν τα θέματα με την Ελλάδα. Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δέχθηκε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές προϋποθέσεις με την Τουρκία χωρίς να έχουν λυθεί τα θέματα με την Ελλάδα. Θα ήθελα απο τον αναπληρωτή υπουργό να κομψίνει τις εκφράσεις του αν δεν θέλει να ανακαλέσει”.

Στην συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός αδειάζοντας εμμέσως τον κ. Κουμουτσάκο καθώς συμφώνησε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την αναμόχλευση παλιών υποθέσεων. Συμφώνησε δε και με την παρατήρηση του κ. Λοβέρδου ότι ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε σε έναν τίτλο που δεν αντικατοπτρίζει το άρθρο του κ. Σημίτη . “Κατανοώ ότι ο κ. Λοβέρδος ήρθε καλόπιστα να τοποθετηθεί. Πράγματι, ο τίτλος του άρθρου δεν αντικατοπτρίζει το περιεχόμενό του. Δεν ήσασταν εδώ το πρωί κ. Λοβέρδο που μίλησε ο κ. Δένδιας και τοποθετήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης . Ο κ. Κουμουτσάκος πρακτικά αυτό που είπε και εκφράζει την παράταξή μας είναι ότι δεν είναι η ώρα να ανοίξουμε ένα ζήτημα που επετειακά καταγράφηκε στην εφημερίδα. Νομίζω σε μια δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να έχουμε αίσθηση της εθνικής ενότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών αλλά και του κ. Κουμουτσάκου”.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

ONNEΔίτης

Ηρέμησε, Κουμούτσα κο και πρόσεχε τα λόγια σου για τον Σημίτη, μπορεί αύριο μεθαύριο να συγκυβερνήσουμε πάλι με το ΠΑΣΟΚ! Άλλωστε όλοι στο τόξο ανήκουμε!

Αγύριγο κεφάλι

Την ΑΛΗΘΕΙΑ απεκάλυψε ο Σημίτης.___Είναι ..."μικροψυχία" το να λες την ΑΛΗΘΕΙΑ στην Ελλάδα; ___Η Κυβέρνηση Καραμανλή έμεινε ΑΠΡΑΓΗ στις Βρυξέλλεςτο 2004 και ΔΕΝ πίεσε καθόλου στο να μείνει η ΕΕ στην προηγούμενη απόφαση της στο Ελσίνκι το 1999 που εργάστηκε σε εκείνη ο Σημίτης και που έθετε ΟΡΟ στην Τουρκία να ΛΥΣΕΙ πρώτα τις εκκρεμότητες της απέναντι στην Ελλάδα και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ να πάρει από την ΕΕ την εντολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με αυτήν.___Η Κυβέρνηση Καραμανλή ουσιαστικά της είπε ..."ελεύθερα" τώρα άντε να ενταχθείς στην ΕΕ!___"Μικροψυχία" είναι όταν αποκαλύπτεις στον λαό αυτήν την ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ Αλήθεια;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΡΕ ΔΕΞΙΕ?

926

πασοκακια σαν τον σιμητακο σας και εσείς δεν ξέρατε τίποτα για Γιάννο , Άκη, Τσουκάτο και Μαντέλη; Για Ιμια και Οτσαλάν; Η χρηματιστήριο; μιλάτε κιόλας πρασινοφύλακες.

Πατριώτης Κώστας Καραμανλής

Ο Καραμανλής όπως φαίνεται τελικά από τα αποτελέσματα και την ιστορία, ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας που κοιτούσε το εθνικό μας συμφέρον. Για αυτό το 2008 κάηκε η Αθήνα ή μάλλον όπως λένε κάποιες κακες γλώσσες κάποιος άφησε να καεί η Αθήνα επί 1 μήνα και μετέπειτα στηρίχθηκε από το σύριζα για πρόεδρο της δημοκρατίας. Γιατί εάν αυτος ο τύπος δεν έδινε οδηγίες να μην επεμβαίνουν τα μάτ όλα θα τελείωναν σε δύο μέρες. Όπως αποδείχθηκε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν υπάρχει πολιτική βούληση οι έμποροι ηρωινης των Εξαρχείων με τις κουκούλες μαζεύονται σε μια μέρα. Αρκεί να μην τους δώσεις χώρο για να μπορούν να καίνε και να καταστρέψουν.

Νίκος

Θα προσέχεις όταν αναφέρεσαι στον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Κύπρο στη ΕΕ !!!

##19.26 ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ .

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....

Sakis

Ναι, μπράβο του που έβαλε μια χώρα της Ασίας - όπως η Κύπρος - στην ΕΕ. Άντε τώρα να πείσεις τους Τούρκους ότι δεν ανήκουν στην Ευρώπη.

926

Το επιβεβαιώνουν και οι Άκης, Μαντέλης, Τσουκάτος.

Last

Πάντα λίγος , πάντα μικρός , πάντα κακόψυχος , πάντα φτηνός . Απλώς προήδρευε , όταν ο Άκης και ο Γιάννος τα μάσαγαν , δεν έβλεπε , δεν άκουγε , δεν κατάλαβε . Αυτός ήσουν, αυτός είσαι και αυτός θα παραμείνεις . Ένα στίγμα στην ιστορία της χώρας και της ιστορικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

Sakis

H Κύπρος δεν έπρεπε ποτέ να μπει στην ΕΕ. Δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα. Από τη στιγμή που μπήκε η Κύπρος δεν νοείται να μη μπει κάποτε και η Τουρκία, η οποία είναι πιο κοντά στην Ευρώπη από την Κύπρο. Ήταν ΛΑΘΟΣ λοιπόν της κυβέρνησης Σημίτη το ότι έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ. Αυτό έπρεπε να πει ο Κουμουτσάκος στον Σημίτη αλλά δυστυχώς κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια για να μη θιχτούν οι "Κύπριοι αδερφοί".

Σουκρής

Πρέπει αφήσω βιογραφικό για να κάνω δουλειά σου; Πόσα δίνει προξενείο για σχόλιο;

Φαιη

Σας πήρε 6 μήνες για να διαπιστώσετε ότι η τουρκία χρησιμοποιεί το λαθρομεταναστευτικό ως πίεση, και για να καταλήξετε ότι ΘΑ καταθέσετε ΠΡΟΣΕΧΩΣ προτάσεις για την αντιμετώπιση των διακινητών. Επίσης σας πήρε άλλους 6 μήνες για να επισημάνετε προς την ευρώπη ότι η αλληλεγγύη της δεν πρέπει να εξαντλείται σε λόγια κατανόησης - τη στιγμή που προφέρετε αυτά τα λόγια, την ίδια στιγμή, η δικιά σας ως κυβέρνηση αλληλεγγύη προς τον μέσο έλληνα ποια είναι??? Προς τον μέσο έλληνα που δουλεύει σαν σκυλί για να συντηρήσει ένα κράτος που ενδιαφέρεται μόνο για τους μη έλληνες....Και η αλληλεγγύη σας προς τον μέσο έλληνα, που αντιμετωπίζει τη βία, τις κλοπές και διαρρήξεις, τα μπουκαρίσματα στο σπίτι του, τους τραμπουκισμούς κλπκλπ από όλους αυτούς τους "ευάλωτους" όπως τους αποκαλείτε, δεν είναι καν με λόγια κατανόησης (όπως κατηγορείτε τους ευρωπαίους εταίρους) αλλά είναι μόνο με ΘΑ..... Ντροπή σας - γιατί για όλους εμάς που κάναμε τα πάντα για να φύγει το ζαβό που έκανε στροφή 360 μοιρών, και σας εκλέξαμε για τα σφραγισμένα σύνορα και κλειστές δομές που λέγατε, είστε μια απογοήτευση. Χωρίς ΘΑ..... Σταράτα και παντελονάτα......

Κουμουτσάκος

Βγάζει και γλώσσα η φιλιππινέζα της Ντόρας.

Β Ν

Λογια του αερα, τον φρακτη στον εβρο γιατι δεν τον μπαλωνετε μηπως στεναχωρισετε τους συριζαιους, τα πλωτα που διαθετετε ποσους εχουν εμποδισει να προσεγκισουν στην Λεσβο? τα εχετε για να τους υποδεχεστε, τις ΜΚΟ ποτε θα τις βαλετε χερι ,κλινετε εξαμηνο και ποτελεσματα δεν βλεπουλε. Μετρα αποτρεπτικα λοιπον και οχι λογια ,αλλα ειπαμε δεν θελετε να στεναχωρισετε τον Αλεξη,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης