Κυβέρνηση: Ικανοποίηση για τη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας - Ανησυχία για τη «νευρικότητα» της Άγκυρας

mhtsotakis_ar

Απόλυτα ικανοποιημένη η Αθήνα από το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία όπως εκφράστηκε στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής - Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Η ΕΕ δεν έχει λόγο για τη συμφωνία μας με τη Λιβύη, υποστηρίζει η Τουρκία

Απόλυτα ικανοποιημένος επέστρεψε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η φράση που συμπεριλήφθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα ικανοποίησε στον μέγιστο δυνατό βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου έστειλε σαφές μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης, παρότι διαπίστωσε νευρικότητα στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Άλλωστε, η σχετική αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρη και σαφής. Η ΕΕ τονίζει ότι η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το δίκαιο της θάλασσας και δεν παράγει έννομες ενέργειες. Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέχει απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το αν το ξεκάθαρο μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών θα φτάσει στην Τουρκία είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, αλλά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι είναι σαφέστατη η απόλυτη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας.

Συμπερασματικά, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός πήρε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και η επόμενη ημέρα βρίσκει την Τουρκία σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Ήδη, πάντως, η νευρικότητα που διαπιστώνει η κυβέρνηση από την πλευρά της Τουρκίας, διαπιστώνεται και στην πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, αφού το τούρκικο Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ.

Το τούρκικο ΥΠΕΞ σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής τονίζει ότι είναι αναρμόδια η ΕΕ να κρίνει το μνημόνιο Τουρκίας -  Λιβύης. Η Άγκυρα επιστρατεύει ακόμα και αστείους ισχυρισμούς για να υποστηρίξει τις θέσεις της καθώς μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης(!) και η ΕΕ σιωπούσε. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε μια ακόμη επίδειξη αδιαλλαξίας σημειώνει επίσης ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τo Συμβούλιο της ΕΕ με την απόφαση την οποία έλαβε με τη δικαιολογία αλληλεγγύης, συνεχίζει να γίνεται εκπρόσωπος των μαξιμαλιστικών, άδικων και σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο παράνομων θέσεων του διδύμου Ελληνοκυπρίων και Ελλάδας.

Όπως έχουμε αναφέρει και νωρίτερα η ΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει τις περιοχές ευθύνης στις θάλασσες. Με τον ίδιο τρόπο η ΕΕ δεν είναι διεθνές δικαστήριο. Και δεν μπορεί να αποφανθεί για το μνημόνιο Τουρκιάς- Λιβύης το οποίο υπογράφηκε με κανονικό τρόπο και σύμφωνα με το τυπικό.

Oταν η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση χωρίς να έχει δικαίωμα και σαν να είναι κανονικό κράτος και σαν να εκπροσωπεί όλο το νησί υπέγραφε συμφωνίες με με τις χώρες τις περιοχής το 2003, 2007 και το 2010 που ήταν εναντίον των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων η ΕΕ σιωπούσε και όταν Ελλάδα καταπατούσε τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης η ΕΕ έκλεινε τα μάτια. Αυτή η στάση της ΕΕ απέναντι μας είναι μια απόδειξη της διαφορετικής πολιτικής που τηρεί.

Αυτή η στάση δεν θα μας σταματήσει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει το Τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών.

Καταγραφη13_12

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (70)

Midian

Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όσο δεν είμαστε μια επιθετική χώρα (όπως οι ΗΠΑ ή κακη ώρα η Τουρκία) ή εφόσον δεν έχουμε κάποιο πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον διεθνή καπιταλισμό (όπως η Ελβετία ή το Βέλγιο ), πάντα σε αυτή τη χώρα τα γεγονότα θα τα οργανώνουν και θα τα εκτελούν οι κύριοι παίχτες της παγκόσμιας σκακιέρας. Ότι δηλαδή συμβαίνει 200 χρόνια τώρα . Αν κάποιος θέλει σταθερότητα θα πρέπει να μεταναστεύσει . Δεν πιάνουν ούτε τα αριστερά ούτε τα δεξιά παραληρήματα. Αυτά είναι όλα για εσωτερική κατανάλωση. Μέχρι μια μέρα να καταλάβει ο νεοέλληνας ότι αν θέλει ησυχία θα πρέπει να διαλέξει πλευρά και αν θέλει ανεξαρτησία θα πρέπει να αποκτήσει δύναμη .

Η

Κυβέρνηση καλά κάνει και λέει ότι είναι ικανοποιημένη και έτσι πρέπει να πει. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις είναι άκρως ανησυχητικές για το στάτους στο Αιγαίο. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν παίζει βρώμικο παιχνίδι στη Πατρίδα μάς .Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα βρεθούμε προ τετελεσμένων τι προετοιμασίες γίνονται στην πράξη όχι στα λόγια και πώς θα προφυλάξουμε την Κύπρο μας . Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για χοντρό παιχνίδι

Τέρμας ακροδεξιός

Ρεεε Λιάκο θα λέτε και θα κλαίτε. Η σύνοδος είχε σαν μέγιστα θέματα συζητήσεως την κλιματική αλλαγή και τα ενδοκοινοτικά οικονομικά ζητήματα. Ούτε για κυρώσεις κατά της Τουρκίας μίλησαν, ούτε για κατοχικά δάνεια. Μην σας δουλεύουν ρε. Ξυπνάτε. Ο κούλης είναι με τους γερμανούς και τους πακιστανούς, δεν είναι με τους Έλληνες. Η Κύπρος παρακαλάει 10 χρόνια να οριοθετήσουμε ΑΟΖ και μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια υπήρξαν 3 διαφορετικά κόμματα στο τιμόνι της χώρας. Κανένα δεν προχώρησε. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι σε 10 ημέρες θα συμφωνήσουν με Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο; Ξυπνάτε ρεεε! Το μητσοτακέικο καλοπερνάει και γελάει με τα χάλια σου.

Τρόμπας χρυσαυγίτης

Για ποιόν Λιάκο μιλάς, τον Κλασιδιάρη ??????

Νούμερο

Πρώτα απ´όλα, ο Λιάκος που λες, δεν ήταν ο αρχηγός αλλά ο δελφίνος. Άρα δική του γνώμη για την ελληνική στρατηγική δεν είχε. Έπειτα ούτε αυτός είναι υπέρ των Ελλήνων· οι ναζί της Γερμανίας είναι η πυξίδα του και τατουάζ στο μπράτσο του. Τελευταίο, πόσο κιοτής είναι. Όταν τον στρίμωξαν, αποποιήθηκε τα πιστεύω του και μίλαγε για αρχαιοελληνικά σύμβολα και ρωμαϊκούς χαιρετισμούς. Υγ. Το βουλευτικό αυτοκίνητο δεν το διέθεσαν τελικά στους αναξιοπαθούντες Έλληνες!

Αγύριγο κεφάλι

(Προς έναν πιό κάτω).___Τις Κυβερνήσεις__γιά τις οποίες φταίει κατ' εσέ ο λαός__τις προωθούν προς τον λαό και τις ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ όσοι έχουνε το ΧΡΗΜΑ μέσω των ΜΜΕ!__Βάλε συ υποψήφιος και πες π.χ κάτι ΑΣΥΜΦΟΡΟ γιά τα ..."κανάλια" και άμα ύστερα σε ... "εκλέξει" ο ...λαός, ΕΛΑ ΓΡΑΨΕ μου!..

Volteros

Πιο απλό . Ζητήστε να περικόπτονται 10.000 από την βοήθεια της ευρωπαικης Ένωσης προς την Τουρκία για κάθε πρόσφυγα/μετανάστη που περνάει τα σύνορα προς την Ελλάδα και να τα δίνουν στην Ελλάδα.

Αγύριγο κεφάλι

Δεν κοροιδεύω!__Τα ΠΙΣΤΕΥΩ αυτά που γράφω!___Με την ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ο Τούρκος θα σου πει:___ "Ναι, αυτό το ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑ κι ΕΓΩ ότι είνα ΔΙΚΟ ΣΟΥ"!___Δεν είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτό από έναν ΠΟΛΕΜΟ;__Και στο τέλος, έστω και ΜΕΤΑ από ΠΟΛΕΜΟ, σε ...ΣΥΜΦΩΝΙΑ πάλι (και υπό τις εσπευσμένες και τώρα ΑΔΗΛΕΣ πιέσεις τρίτων) δεν θα καταλήξομεν;

Ακατανομαστος

Προς διαχειριστές του θέματος..... Έλεος με τον βλακα που βάζετε ότι ποστ γράφει ο κάθε μπουρδας

πωπωω

αλλοι 1.000+ εποικοι και σημερα απο απεναντι.. αλλα εμεις διπλωματικα τους σκιζουμε.. χαχα αραγε σε βαθος χρονου ποιος θα νικησει...ευκολο ε?

Πογκρομ εναντίον όποιου μιλάει για συμβιβασμό!

Οι προδοτικές φωνές που υποστηρίζουν υποχώρηση - συμβιβασμό πρέπει να διωχθούν δια παντός από την Ελλάδα.

Μέρισμα μόνο σε Ελληνικές οικογένειες

Σε πραγματικά ελληνικές οικογένειες (όχι πολιτογραφημένους λάθρο ή γύφτους) και σε οικογένειες που έχουν μέλη τους που υπηρετούν μόνιμα στις δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας.

φούλ εξοπλισμό των ΕΔ άμεσα!

επιστρατεύσεις ανά περιοχή με διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων, οργάνωση αμυντικών θέσεων και βέβαια απομόνωση αριστερών, γύφτων και λάθρο σε κλειστές δομές κράτησης

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης