Θεοδωρικάκος: Δεν απειλεί εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ

Θεοδωρικάκος: Δεν απειλεί εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ

Διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών στα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων - Τι ζήτησε ο Θεοδωρικάκος σε συνάντηση με τους περιφερειάρχες

theodorikakos_periferiarxes
Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους ΟΤΑ δεν θέτει σε κίνδυνο την εργασία στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ζήτημα των αρμοδιοτήτων μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, ενώ ζήτησε την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στη διαμόρφωση του νέου αυτού νόμου.

Πρώτη προτεραιότητα  για τους περιφερειάρχες η διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Επιπλέον, σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β' βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους περιφερειάρχες να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με ορίζοντα τετραετίας. Οι περιφερειάρχες έθεσαν στον υπουργό θέματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, χρηματοδοτήσεις για έργα Πολιτικής Προστασίας κ.λπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης