Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν είπε ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι

Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν είπε ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι

Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα - «Το πρόβλημα δεν είναι φοβερό καθώς εφόσον περάσει από την τουρκική βουλή θα δοθεί στη δημοσιότητα» είπε για την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

panagitopouls-am
Λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο στο περιθώριο της συνόδου για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας η ελληνική πλευρά ζήτησε να λάβει γνώση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβυής «αλλά δεν κατέστη δυνατό να γίνει ενημέρωση». Σύμφωνα με τον ίδιο «διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι φοβερό καθώς εφόσον περάσει από την τουρκική βουλή θα δοθεί στη δημοσιότητα».

«Χαριτολογώντας ο Ερντογάν είπε ότι θα μπορούσατε να το πάρετε από τον πρέσβη αλλά τον απομακρύνετε» πρόσθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας στον ΑΝΤ1 ήταν η ελληνική πλευρά που έβαλε στο τραπέζι το προσφυγικό ζητώντας από την Τουρκία «να αντιληφθεί ότι έχει να κερδίσει εάν συνεργαζόμενη με την Ελλάδα προσπαθήσει να πείσει την Ευρώπη να κάνει αυτό που πρέπει και να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, στον Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι τουρκικές λιμενικές αρχές δεν συνεργάζονται το τελευταίο διάστημα» καθώς υπάρχει αύξηση των ροών.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε, ακόμα, αλλαγή «προς το αυστηρότερο ως προς τον έλεγχο των συνόρων ξεκινώντας από τα χερσαία σύνορα που είναι πιο εφικτίο να είνα διαχερίσιμο».

Κλείσιμο
«Δεν έφυγα από τη συνάντηση με την αίσθηση ότι είχα ανθρώπους που είχαν να πουν αυτό που ήθελαν και αποχώρησαν χωρίς να δοθεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης» είπε για το κλίμα της συνάντησης προσθέτοντας ότι «ο κ. Ερντογάν είπε ότι καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι λες και είμαστε εμείς που ανεβάζουμε τους τόνους».

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα» υπογραμμίζοντας ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας πρέπει να μας προβληματίζει αλλά οχι να μας φοβίζει».

Ν. Παναγιωτόπουλος 5/12/2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης