Νεολαία ΚΚΕ: Το τείχος του Βερολίνου ήταν αντιφασιστικό και προστατευτικό

PROSKLISI-NTOKIMANTES-02

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους κάνει η ΚΝΕ και χαρακτηρίζει το τείχος της ντροπής ως «αντιφασιστικό και προστατευτικό», ενώ μιλά για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου οργανώνει σήμερα η νεολαία του ΚΚΕ στο Ίλιον. Μάλιστα, στη σχετική πρόσκληση για την εκδήλωση η ΚΝΕ μιλά για την "πτώση" του «αντιφασιστικού προστατευτικού τείχους», ενώ στην αφίσα της εκδήλωσης υπάρχει ο χάρτης της διαιρεμένης Γερμανίας. Η ΚΝΕ επιχειρηματολογεί κατά της πτώσης του τείχους και μιλά για προσπάθεια να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Η εκδήλωση έχει τίτλο «1989- 2019: 30 χρόνια από την "πτώση" του αντιφασιστικού προστατευτικού τείχους».

Διαβάστε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΚΝΕ:

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την «πτώση» του τείχους του Βερολίνου, το ΤΣ Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ, δημοσιεύει spot και ανακοίνωση - κάλεσμα για σχετική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 24 Νοέμβρη στο πολιτιστικό καφενείο του Δήμου Ιλίου, στις 19.00.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία, προβολή του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
video placeholderΣτην ανακοίνωση - κάλεσμά της για την εκδήλωση η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ σημειώνει:

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την "πτώση" του αντιφασιστικού προστατευτικού τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοέμβρη του 1989, παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία σύντομη ερασιτεχνική παραγωγή με αυτό το θέμα, με σκοπό να συμβάλουμε όσο γίνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Δουλεύουμε γι' αυτό το σκοπό συλλογικά και εντατικά το τελευταίο διάστημα.

Οι καπιταλιστές, τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους, οι φανερές και μυστικές τους υπηρεσίες, τα κάθε λογής ιδρύματά τους, ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά κάθε χρόνο στην επιχείρηση παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας. Σε αυτή την επιχείρηση συμβάλλουν αμέριστα μαζί με τη "σπορά των ηττημένων του 1945" και κάθε λογής αυτοαποκαλούμενοι "αριστεροί", διάφοροι μετανοημένοι πρώην κομμουνιστές.

Όλοι μαζί πανηγυρίζουν την προσωρινή νίκη του καπιταλισμού ενάντια στο σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε στον 20ό αιώνα, ο οποίος παρά τα λάθη και τις υπαρκτές αδυναμίες απέδειξε και στην πράξη την ανωτερότητά του, προσφέροντας στους λαούς δικαιώματα και κατακτήσεις που ακόμα και σήμερα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία των καπιταλιστικών χωρών δεν μπορούμε ίσως ούτε να φανταστούμε.

Στόχος τους είναι η συνείδηση, το μυαλό και η καρδιά της εργατικής τάξης στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες.

Ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι τίποτα απ' όσα υπόσχονταν εκείνες τις τραγικές ημέρες κορύφωσης της αντεπαναστατικής διαδικασίας στην ΕΣΣΔ και τα σοσιαλιστικά κράτη της ανατολικής Ευρώπης δεν αποδείχτηκε αληθινό.

Τι έλεγαν τότε;

Ότι εγκαινιάζεται μία εποχή ειρήνης, ευημερίας και ελευθερίας, ότι ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο στάδιο της κοινωνικής εξέλιξης.

Η ίδια η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο...

Στην παραγωγή που ετοιμάζουμε θέλουμε να απαντήσουμε μεταξύ άλλων σε ορισμένα πιο συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν:

- την ιστορική περίοδο διαμόρφωσης των δύο γερμανικών κρατών, τη στάση των "συμμάχων" με τη λήξη του Β' Π.Π. και στη συνέχεια,

- τί στάση κράτησαν αυτά τα δύο κράτη π.χ. στο ζήτημα της αποναζιστικοποίησης, των πολεμικών επανορθώσεων, στην προσπάθεια διαφύλαξης της ειρήνης μέσα στον ψυχρό πόλεμο και άλλα,

- για το υπαρκτό μεταναστευτικό ρεύμα τόσο προς όσο και από τη ΛΔΓ προς την ΟΔΓ και τις αιτίες του,

- πού βρίσκεται το Βερολίνο, ποια σύγκρουση προσωποποιήθηκε σε αυτό, που βρισκόταν το περιβόητο "τείχος του αίσχους" και της "δικτατορίας", για ποιο λόγο η κυβέρνηση της ΛΔΓ πήρε αυτό το μέτρο για την περιφρούρηση της κρατικής της υπόστασης, τί είχε προηγηθεί.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέα και νέο που προβληματίζεται, που δεν τρώει αμάσητη την προπαγάνδα, που αναρωτιέται γιατί επιμένουν και γιγαντώνουν την αντικομμουνιστική τους εκστρατεία αφού ο Σοσιαλισμός είναι ένα "αποτυχημένο σύστημα", ένα "ολοκληρωτικό καταπιεστικό καθεστώς" που οι λαοί απέρριψαν.

Θέλουμε η εκδήλωση που ετοιμάζουμε να γίνει αφορμή για να μάθουν ακόμα περισσότεροι νέοι την αλήθεια, να προβληματιστούν, να αναζητήσουν πηγές και βιβλία για μελέτη, για να γνωριστούν με την ΚΝΕ.

Φυσικά δεν χωράνε όλες οι απαντήσεις σε μία μικρή παραγωγή...

Μπορεί όμως αυτή να γίνει αφορμή για περαιτέρω ψάξιμο αλλά και για δράση;».

ΣΧΟΛΙΑ (308)

Ρε παιδιά

Πείτε ότι γουστάρετε συρματοπλέγματα ολοκληρωτισμό , κεντρικό έλεγχο, λογοκρισία και σκληρή καταστολή και αφήστε τις αρλουμπες περί προστατευτικού τοίχους. Ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλετε κομμουνισμό για να είστε στην κορυφή εσείς (ελπίζετε) και οι πληβείοι από κάτω, να σας τρέφουν. Προς ώρας πουλάτε φύκια , μιζέρια και βαθύ συντηρητισμό για να έχετε λόγο και ισχύ να επιρρεάζετε καταστάσεις. Διότι βέβαια δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε όσα λέτε. Μόνο χαζοί ή ανόητοι που δεν είστε.

Rottweiler

Τρικυμία εν κρανίω... Ως συνήθως οι κομμουνιστές υφίστανται στο δικό τους παράλληλο και γραφικό χωροχρονικό συνεχές.

Αυθαίρετος

Το αστείο στην υπόθεση αυτή είναι ότι τα γράφουν και τα πιστεύουν όλα αυτά. Αν είχε φτιάξει μη κομμουνιστική Κυβέρνηση τείχος απαγόρευσης και δολοφονίας των πολιτών που προσπαθούσαν να περάσουν απ' αυτό τι θα έλεγαν; Και αυτά τα λένε και τα πιστεύουν νέοι άνθρωποι. Ποιος θα τους εμπιστευτεί οτιδήποτε, όταν δείχνουν τελείως αν@εγκ@έφαλοι και επικίνδυνοι;

Χμμμμμ

Κομμουνιστής δεν είμαι αλλά μετά την πτώση του τείχους αναζωπυρώθηκε ο γερμανικός εθνικισμός ο οποίος δεν εκφράζεται με τον τρόπο που θα περιμέναμε αλλά με οικονομικά όπλα, γεωπολιτικές συμμαχίες, συγκέντρωση πόρων και μηχανισμών στην Γερμανία και στις ελεγχόμενες από αυτήν χώρες κλπ

Q

Ο εθνικισμος αναζωπυρωνεται παντου στην Ευρωπη (παντου εκτος απο την μονιμως κοιμησμενη Ελλαδα που ψηφιζει ακομα τα υπολειματα του Σταλιν), οχι μονο στην Γερμανια. Και οταν εχεις ψευτοαλληλεγγυους που προμοταρουν το δουλεμποριο με μανδυα τους τον ανθρωπισμος, ενω μονη τους εγνοια ειναι πως να κονομησουν μαυρο χρημα εκμεταλευομενοι τους αλλους, αυτο δημιουργει το ιδανικο περιβαλλον για να αναπτυχθει ακομα περισσοτερο ο εθνικισμος! Και φυσικα οι αλλες χωρες την αγαπη τους για την πατριδα την παιρνουν σοβαρα, δεν ειναι σαν καποιους αλλους που προσεχουν τι λενε και ξεπουλανε και την ιδια τους την μανα για να μην ενοχληθουν τα φαντασματα των καλπικων ηρωων του παρελθοντος. Ζουνε στο σημερα, δεν ειναι προσκολλημενοι στο χτες!

Dr pepper

Γυάρος Μακρόνησος κτλπ αυτά ήταν προστατευτικα, προστάτευαν την κοινωνία απο το μίασμα τού κομμουνισμου

Αλέκος

Πάρε τη pepsi σου αμερικανάκι και ο αγώνας έχει και άλλο ημίχρονο. Τον φασισμό τον πολέμησε και τον ξέσχισε ο Στάλιν και όχι ο Ρούσβελτ και ο φιλοφασίστας Τσόρτσιλ. Ο Ελληνικός λαός δεν έκανε το αίσχος της Γυάρου. Τα ξερονήσια τα γέμισε το μίσος των μοναρχοφασιστών. Και άκου στην Γυάρο υπήρξαν κάποιοι που δεν λύγισαν και άφησαν σπόρο

Μarcus

Ξύλο στους οπαδούς τού κομμουνισμου!!! Άκου εκεί το τείχος τού Βερολίνου ήταν "προστατευτικό" ΟΥΣΤ απο δω παλιοκοπριτες

ΛΟΒΟΤΟΜΗ

Αν περιμένεις ιστορική αλήθεια απο το ΚΚΕ και μάλιστα προσδοκάς στην αποκατάστασήτης είσαι βαθειά νυχτωμένος......ή μάλλον έχεις καραμπινάτο αλτσχάιμερ.

Κωνσταντίνος

Αφού οι Γερμανοί απέτυχαν να διατηρήσουν το «αντιφασιστικό» τείχος και να σώσουν τον κόσμο από τον καπιταλισμό, προτείνω να διαλέξετε μια περιοχή που να κτίσετε το δικό σας τείχος, έτσι ώστε να σωθείτε, αλλά και εμείς μια για πάντα από εσάς!

takis

μπορεις να μπεις στο youtube και να δεις ανατολικογερμανους να λενε ας ξαναχτυσουν το Τειχος και μαλιστα 3 φορες ψηλοτερο.... χωρια που οι δυτικοι τους εκλεισαν ολα τα εργοστασια , οπως εκαναν σε ολα τα πρωην ανατολικα κρατη, για να δουλευουν τα δικα τους..... Κοιτα τωρα ηρωα, δεξιουλη , παληκαρα τι θα κανεις με τη συμμαχια τουρκιας-λιβυης-πακισταν που επι κομμουνισμου δεν τολμουσαν να ξυστουν.......

Ε.Π

Εν κατακλείδι, ο κομμουνισμός είναι καλός όταν είσαι μέτριο ανθρωπάκι, της κρατικής δουλίτσας, του βολέματος, του 'λίγα και σίγουρα', μισογύνης/ συντηρητικούρα και βεβαίως του κόμματος. Αν θέλεις να καλπάσεις ρισκάροντας σε ελεύθερο επάγγελμα, να λες την άποψή σου ελεύθερα, να σαι πολίτης του κόσμου ταξιδεύοντας και διαβάζοντας ότι γουστάρεις, αν δε θέλεις να σε πατρονάρει κάποιο κόμμα και αν πλένεσαι καθημερινά, είναι εχθρός. Ξέρω μιά φανατική κομμουνίστρια Ρωσίδα (που χει την φωτο του αρχικαπιταλιστή Πούτιν στο σαλόνι της κ αναρωτήθηκε γιατί δεν έχω κ εγώ του δικού μας) και μιά Γεωργιανή, που λέει πως ήταν γυναικολόγος, κ μου είπε πως αν κάνω σεξ με τον Γιάννη αλλά μετά παντρευτώ τον Νίκο, το παιδί θα μοιάζει στο Γιάννη γιατί ο πρώτος αφήνει...κατάλοιπα κλπ κλπ. Στην εύλογη ερώτηση ' γιατί δεν πήγαν σε κομμουνιστική χώρα΄, δεν απήντησαν

Σε Τσεχία και Σλοβακία

γιόρτασαν πρόσφατα την πτώση του κομμουνισμού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

shmithsarth

Οι περιπέτειες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, το μέλλον της και τα προβλήματα στην Ελλάδα αποτελούν το επίκεντρο της ανάλυσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο άρθρο που συνέγραψε για το «ΘΕΜΑ».

3m18CMQknUFbA85ZhLXb

«Η Άγκυρα ζητά να φτιάξουμε τη βαλίτσα με τρόπο που είναι αδύνατο να δεχτεί η Ελλάδα» τονίζει σε ανάρτησή του ο ΓΓ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο συνυποσχετικό που πρέπει να συντάξουν οι δύο χώρες για την προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο

1
xrisoxoidis_mak2

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση βιαιοπραγίας από αστυνομικό εις βάρος 11χρονου στο Μενίδι - Δείτε το επίμαχο βίντεο που καταγράφει το περιστατικό - Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ

215