Φρουζής: Πίσω από την Τουλουπάκη υπουργοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους

frouzis_main2

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη κατάθεση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas στην προανακριτική επιτροπή - «Ήμουν απαραίτητος στο σενάριό τους - Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας» - «Το Harvard Project επιτεύχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον μάρτυρα βγαίνοντας από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η προανακριτική της Βουλής για την σκευωρία Novartis να έχει ολιγόλεπτη συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Φρουζής κληθείς να σχολιάσει την μαραθώνια κατάθεσή του είπε «δεν το έχω ξαναζήσει. Στα meeting λειτουργούμε διαφορετικά»

«Ηταν η πρώτη φορά που καταθέσατε;» ρωτήθηκε ο κ. Φρουζής για να απαντήσει «ναι δεν με είχε καλέσει κανείς. Έπρεπε να γίνει. Ήθελα να πω τις θέσεις μου, πέρασαν 4 χρόνια»

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του κ. Φρουζή ανατρέπει την σειρά των επόμενων μαρτύρων καθώς τα μέλη της προανακριτικής αποφάσισαν να καλέσουν τα πρώην στελέχη της Novartis Φ. Δεσταμπασίδη και Μ. Μαραγγέλη. Οι εργασίες της προανακριτικής θα διακοπούν για μια εβδομάδα λόγω των εργασιών Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Ολομέλεια της Βουλής και θα επανέλθουν στις 26.11.2019.

Ημουν απαραίτητος στο σενάριο της σκευωρίας

 Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιαγκή, ο κ. Φρουζής είπε: «Πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες και την εισαγγελέα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαλότητες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων. Μέρος του σχεδίου είναι η εισαγγελέας και οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Εργαλειοποιήθηκαν και αυτοί και εγώ για να στήσουν τη σκευωρία. Εγώ ήμουν απαραίτητος στο σενάριό τους».

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί ότι η κυρία Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της, ανέφερε «Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειες της είναι υπουργοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους».

Φρουζής για Novartis: Το Harvard Project επιτεύχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο κ. Φρουζής κλήθηκε να απαντήσει και για το περίφημο Harvard Project της Novartis. Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα της Novartis που στόχευε στην πίεση κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας μέσω αναθεώρησης της τιμολόγησης των φαρμάκων.

O κ. Φρουζής ρωτήθηκε σχετικά από τον Κώστα Καραγκούνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κ. Καραγκούνης: Είπατε ότι το Harvard project είχε δύο βασικούς στόχους: να μην βγαίνει το δελτίο τιμών κάθε 3 μήνες και η τιμολόγηση των φαρμάκων να γίνεται με βάση τις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης και όχι της ΕΕ. Οι στόχοι σας επιτεύχθηκαν επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

Κ. Φρουζής: Όχι.

Κ. Καραγκούνης: Για το Harvard project πιέσατε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Διαπιστώνουμε ότι μετά το 2015 και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν.

Κ. Φρουζής: Η λέξη πίεση κατ' εμε σημαίνει μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου, πράγματι στην δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πιέσει και την τότε αντιπολίτευση που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πως τα αιτήματά μας ήταν δίκαια. Ηταν στη δουλειά μας, ως ΔΣ, να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της τιμολόγησης ήταν καυτό θέμα για εμάς. Το Harvard project πήρε σάρκα και οστά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η υιοθέτηση των 2 χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης ως βάση επετεύχθησαν επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Καραγκούνης επανέφερε και το θέμα της συνάντησης του Κωνσταντίνου Φρουζή με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Κατά πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Φρουζή να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι πήγε στην συνάντηση με δύο στόχους: να καταθέσει όσα ο ίδιος γνώριζε καθώς δεν είχε κληθεί εως τότε από καμία δικαστική αρχή και να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυρία Τουλουπάκη του επισήμανε ότι έχει στοιχεία για την ποινική του εμπλοκή και του πρότεινε να ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις.

«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει σε άλλο σημείο «αποκλειστικό αντικείμενο με την κυρία Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα» ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)». Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.

Σε ερώτηση, δε, του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε ότι «έφυγα στεναχωρημένος από τη συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη διότι κατάλαβα με σαφήνεια ότι, εάν δεν καταθέσω όπως αυτή ήθελε, δεν θα μου αποδεσμευόταν ο λογαριασμός».


Μαρκόπουλος: Ιδού τα δημοσιεύματα της Αυγής που αποδικνύουν την πίεση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013

Την συντονισμένη πίεση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 -σε μια περίοδο που η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προωθούσε σειρά μέτρων για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης- προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας αποκαλύπτουν δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά τη σκευωρία Novartis ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής κατέθεσε:

- πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 Μαρτίου 2013 με τίτλο «Ο Αλ. Τσίπρας με φαρμακοβιομήχανους. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς»

- κείμενο στις 17 Ιουλίου 2013 με τίτλο «Δεν πρόκειται να ξαναδείς αυτό το φάρμακο…» που εξυμνεί το «καινοτόμο και τελευταίας γενεάς φάρμακο GILENYA, της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis…». Το δημοσίευμα αναφέρεται στο δράμα της Ιουλίας, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, και επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό της ταμείο θα σταματήσει να καλύπτει το συγκεκριμένο φάρμακο που κοστίζει 1.600 ευρώ. «Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι κάποια ευαισθησία θα ανακύψει τελικά, εκ μέρους είτε της εταιρείας Novartis είτε των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» καταλήγει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε ότι η απάνθρωπη και εγκληματική ταλαιπωρία της Ιουλίας οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιουλία κατάγεται από την Αλβανία».

Να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο η Novartis προωθούσε το περίφημο Harvard project, ένα πρόγραμμα προώθησης σε κυβερνητικούς αξιωματούχους των θέσεων της εταιρείας για ευνοϊκή τιμολόγηση των προϊόντων της.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής οι κεντρικοί στόχοι του project δεν επιτεύχθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά υλοποιήθηκαν μετά το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Harvard project πήρε σάρκα και οστά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η υιοθέτηση των 2 χαμηλότερων τιμών της ευρωζώνης ως βάση επετεύχθησαν επι κυβέρνησης Τσίπρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Μαρκόπουλου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «είχα δει το Ν. Φίλη ως διευθυντή της Αυγής. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τους είχαμε δώσει διαφημιστικό πρόγραμμα. Η διαφημιστική συνεργασία με την «Αυγή» κράτησε όλο το διάστημα που ήμουν στην εταιρεία». Κληθείς δε να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα για το gilenya είπε «ήταν πολύ θετικό για την Novartis».

«Στην "Αυγή" εκτός από καταχωρήσεις μας δημοσίευαν και έμμεσα ρεπορτάζ» είπε σε άλλο σημείο.

Επίσης, ο μάρτυρας ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Εϊπε ότι τον έχει συναντήσει περισσότερες από 3 φορές και ότι του δώσαμε διαφήμιση και στον ίδιο και στο Hot doc. Εβαλε την διαφήμιση στο τεύχος που έκανε το δημοσίευμα κατά της Pfizer με αποτέλεσμα να μου διαμαρτυρηθεί η ανταγωνίστρια εταιρεία ότι έκανα πληρωμένη καταχώρηση. Ετσι δεν έβαλα ξανά διαφήμιση και του διαμαρτυρήθηκα. Αυτός έκανε προσεγγίσεις λέγοντάς μου ότι έκανε λάθος αλλά δεν του ξαναέδωσα διαφήμιση».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για τις συναντήσεις του με τον Αλ. Τσίπρα. «Έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κατανόησε τις θέσεις μας».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της «Αυγής» με τίτλο «Ο Αλ. Τσίπρας με φαρμακοβιομήχανους. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς» και απαντώντας στην ερώτηση αν ποια κυβέρνηση ήταν πιο κοντά στις θέσεις της εταιρείας, ο κ. Φρουζής είπε «σαφέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατανούσε καλύτερα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

ΣΠΥΡΟΣ

Εμ βλακάκο όταν ήρθε η υπόθεση τα ζαιο_φιλαράκια σου σκέφτηκαν βλακωδώς να μπλέξουν αντιπάλους,καθόλου δεν στράφηκαν στο λογικό !

!

K. Φρουζης: Ο ανθρωπος ικανος για ολα.

Ποιος θα μας απαντήσει στο ερώτημα: μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν το "σκάνδαλο" οι συριζαίοι, ο Φρουζής τι κόμμα έλεγε ότι ήταν; Όλη η τότε ηγετική ομάδα της Novartis, τι κόμμα υποστήριζε;

ΣΥΡΙΖάρες ήταν όλοι της NOVARTIS και είχαν λόγο...

Συριζαίοι δήλωναν πολλοί στη NOVARTIS.Είναι γνωστό.Δεν το έκρυβαν καθόλου.Αφού ο Φρουζής ο ίδιος σου λέει ότι είχε κολλητιλίκια στην Αυγή, στην Κουμουνδούρου και στη Βουλή.Και άλλες μεγαλοεταιρείες έπαιζαν κάργα ΣΥΡΙΖΑ,όχι μόνο η NOVARTIS. Υπομονή να έχουν οι Συριζαίοι...αρχή είναι ακόμα!

Το Harvard Project επιτεύχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Οι Συριζαιοι προσπαθούν να καλύψουν το σκάνδαλο που αφορά Συριζαιους γιατρούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους κατηγορώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Είναι αυτό που λέμε φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Eleana3938

Επι Συρίζα αυξήθηκε ο τζίρος της νοβαρτις πω πω καταγγελία την ακούμε 2 χρόνια , ότι ο τζιρος της νοβαρτις δεν έχει καμία σχέση με τα κρατικά έσοδα ... Νομιζουν πραγματικά ότι δε μας κόβει ... Γιατί δε μας λεν αν ο Τσίπρας πλερωνε παραπάνω τη νοβαρτις από τους κατηγορουμένους ? Επειδή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά αυξήθηκε ο τζίρος λολ ..ο ήλιος είναι κίτρινος άρα η φασολάδα έβρασε .. ελληνική πραγματικότητα 2019 παρακαλώ τζίρος χαχαχα

dimitris

Εχουμε δηλαδή βγάλει το πόρισμα δεν έχει ευθύνη κανένας πολιτικός δέν έχει γίνει κατι με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ παράνομο και το πόλυ να τα ριξουμε ολα σε κανένα φαρμακοποιο......και πάμε για άλλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθωοι ολοι...... Παιζετε με τη νοημοσύνη μας και αν κρίνω απο τα σχόλια που διαβάζω ποιάνει

ΣΠΥΡΟΣ

Απορία...γιατί όλα τα τρολάκια έχουτε όλα τις ίδιες απορίες....απ'την κούνια πέσατε 'η εισαστο όλα μετακλητά?

Δεξιός

Δηλαδή πιτσεύεις το εξής σενάριο: όταν ο Φρουζής πήγαινε σε πολιτικούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το σακίδιο στην πλάτη του ήταν γεμάτο πακέτα με λεφτά και τους τα μοίραζε. Όταν όμως πήγαινε σε πολιτικούς του Σύριζα, στην Αυγή, τον Μπαξεβάνη, το σακίδιο ήταν πάντα άδειο, γιατί οι άνθρωποι ήταν τίμιοι και έπαιρναν ευνοϊκές αποφάσεις για την Novartis για το καλό του λαού και της ..Ιουλίας. Αυτό πιστεύεις;

Alekos384

Εάν δεχτούμε ότι ο Φρουζης είν' αθώος και πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος . Πρέπει να δεχτούμε ότι δεν υπήρχε μίζα σε πολιτικό , ούτε σε γιατρό για να προωθηθούν τα φάρμακα του !!!!!! Δικαιοσύνη έχουμε σε αυτή τη χώρα ? Ακόμη κι αν δε τα πήρε ο Σαμαρας , Λοβέρδος κι ταλλα παιδιά , ε μη μου πείτε δε τα πήρε και γιατρός για θα τρελαθώ .. μπορείτε να σταματήσετε αυτή τη φαρσοκωμωδία με τις εξεταστικες στη δικαιοσύνη .. η γιαγιά μου με Πάρκινσον ξέρει ότι φαρμακευτικές λαδωνουν ιατρούς η ελληνικια δικαιοσυνη ανεξάρτητη αρμεγει αγελάδες στα λιβάδια .. καταταλλα ο ΣΥΡΙΖΑ σκευωρος ότι ουδης έχει μπει φυλακή για το προφανές κανεις δε μιλαει .. δηλαδή επ άπειρον σε αυτή τη χώρα ιστορία με ποσοστά θα προωθούν φάρμακα σε ασθενής .. α ρε εμ καλά.να πάθετε δε πήγατε να ψηφίσετε φάτε τα τώρα ..

Είσαι η NOVARTIS.ΣΥΡΙΖΑ-Αυγή το 2013 έδωσαν μάχες για πάρτη σου.Και επί ΣΥΡΙΖΑ έχεις 100 εκατ.κέρδη.

Ερώτηση.Τι κάνεις για να τους ευχαριστήσεις;100 εκατ. κέρδη έβγαλες από αυτούς.Τόσο αγώνα έκαναν για πάρτη σου τα παλικάρια.100 εκατ.κέρδη...Μια καλή κουβέντα για εκείνους δεν θα την πεις;

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΡΟΥΖΗ ,ΑΠΟΔΕΙΚΤΥΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ,ΠΟΙΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ..

Τρολ

Επιτέλους σχόλιο ΤΕΛΑΜΩΝ... Όλοι οι άλλοι γατάκια μπροστά του !!!

Αυγή το 2013:το φάρμακο της NOVARTIS είναι κοινωνικό αγαθό.

Εμπρός για την αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Έθνος

Του Σαββίδη (πιο ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις) σιωπά!!! ΛΕΞΗ ΔΕ ΛΕΕΙ... ΣΙΩΠΗ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης