LIVE

Κορωνοϊός

Φρουζής για Novartis: Το Harvard Project επιτεύχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

frouzis_main

Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα της Novartis που στόχευε στην πίεση κυβερνητικών αξιωματούχων προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας μέσω αναθεώρησης της τιμολόγησης των φαρμάκων

Για το περίφημο Harvard Project της Novartis απάντησε ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατά τη σημερινή του εξέταση στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα της Novartis που στόχευε στην πίεση κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας μέσω αναθεώρησης της τιμολόγησης των φαρμάκων.

O κ. Φρουζής ρωτήθηκε σχετικά από τον Κώστα Καραγκούνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κ. Καραγκούνης: Είπατε ότι το Harvard project είχε δύο βασικούς στόχους: να μην βγαίνει το δελτίο τιμών κάθε 3 μήνες και η τιμολόγηση των φαρμάκων να γίνεται με βάση τις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης και όχι της ΕΕ. Οι στόχοι σας επιτεύχθηκαν επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

Κ. Φρουζής:  Όχι

Κ. Καραγκούνης: Για το Harvard project πιέσατε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Διαπιστώνουμε ότι μετά το 2015 και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν.

Κ. Φρουζής: Η λέξη πίεση κατ' εμε σημαίνει μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου, πράγματι στην δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πιέσει και την τότε αντιπολίτευση που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πως τα αιτήματά μας ήταν δίκαια. Ηταν στη δουλειά μας, ως ΔΣ, να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της τιμολόγησης ήταν καυτό θέμα για εμάς. Το Harvard project πήρε σάρκα και οστά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η υιοθέτηση των 2 χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης ως βάση επετεύχθησαν επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Καραγκούνης επανέφερε και το θέμα της συνάντησης του Κωνσταντίνου Φρουζή με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Κατά πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Φρουζή να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι πήγε στην συνάντηση με δύο στόχους: να καταθέσει όσα ο ίδιος γνώριζε καθώς δεν είχε κληθεί εως τότε από καμία δικαστική αρχή και να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυρία Τουλουπάκη του επισήμανε ότι έχει στοιχεία για την ποινική του εμπλοκή και του πρότεινε να ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις.

«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει σε άλλο σημείο «αποκλειστικό αντικείμενο με την κυρία Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα» ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)». Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.

Σε ερώτηση, δε, του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε ότι «έφυγα στεναχωρημένος από τη συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη διότι κατάλαβα με σαφήνεια ότι, εάν δεν καταθέσω όπως αυτή ήθελε, δεν θα μου αποδεσμευόταν ο λογαριασμός».


Μαρκόπουλος: Ιδού τα δημοσιεύματα της Αυγής που αποδικνύουν την πίεση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 

Την συντονισμένη πίεση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 - σε μια περίοδο που η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προωθούσε σειρά μέτρων για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης - προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας αποκαλύπτουν δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την σκευωρία Novartis ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής κατέθεσε:

- πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 Μαρτίου 2013 με τίτλο «Ο Αλ. Τσίπρας με φαρμακοβιομήχανους. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς»

- κείμενο στις 17 Ιουλίου 2013 με τίτλο «Δεν πρόκειται να ξαναδείς αυτό το φάρμακο…» που εξυμνεί το «καινοτόμο και τελευταίας γενεάς φάρμακο GILENYA, της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis…». Το δημοσίευμα αναφέρεται στο δράμα της Ιουλίας, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, και επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό της ταμείο θα σταματήσει να καλύπτει το συγκεκριμένο φάρμακο που κοστίζει 1.600 ευρώ. «Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι κάποια ευαισθησία θα ανακύψει τελικά, εκ μέρους είτε της εταιρείας Novartis είτε των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» καταλήγει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε ότι η απάνθρωπη και εγκληματική ταλαιπωρία της Ιουλίας οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιουλία κατάγεται από την Αλβανία».

Να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο η Novartis προωθούσε το περίφημο Harvard project, ένα πρόγραμμα προώθησης σε κυβερνητικούς αξιωματούχους των θέσεων της εταιρείας για ευνοϊκή τιμολόγηση των προϊόντων της.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής οι κεντρικοί στόχοι του project δεν επιτεύχθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά υλοποιήθηκαν μετά το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Harvard project πήρε σάρκα και οστά επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η υιοθέτηση των 2 χαμηλότερων τιμών της ευρωζώνης ως βάση επετεύχθησαν επι κυβέρνησης Τσίπρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Μαρκόπουλου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «είχα δει το Ν. Φίλη ως διευθυντή της Αυγής. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τους είχαμε δώσει διαφημιστικό πρόγραμμα. Η διαφημιστική συνεργασία με την «Αυγή» κράτησε όλο το διάστημα που ήμουν στην εταιρεία». Κληθείς δε να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα για το gilenya είπε «ήταν πολύ θετικό για την Novartis».

«Στην «Αυγή» εκτός από καταχωρήσεις μας δημοσίευαν και έμμεσα ρεπορτάζ» είπε σε άλλο σημείο.

Επίσης, ο μάρτυρας ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Εϊπε ότι τον έχει συναντήσει περισσότερες από 3 φορές και ότι ¨του δώσαμε διαφήμιση και στον ίδιο και στο Hot doc. Εβαλε την διαφήμιση στο τεύχος που έκανε το δημοσίευμα κατά της Pfizer με αποτέλεσμα να μου διαμαρτυρηθεί η ανταγωνίστρια εταιρεία ότι έκανα πληρωμένη καταχώρηση. Ετσι δεν έβαλα ξανά διαφήμιση και του διαμαρτυρήθηκα. Αυτός έκανε προσεγγίσεις λέγοντάς μου ότι έκανε λάθος αλλά δεν του ξαναέδωσα διαφήμιση».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για τις συναντήσεις του με τον Αλ. Τσίπρα. «Εγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κατανόησε τις θέσεις μας».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της «Αυγής» με τίτλο «Ο Αλ. Τσίπρας με φαρμακοβιομήχανους. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς» και απαντώντας στην ερώτηση αν ποια κυβέρνηση ήταν πιο κοντά στις θέσεις της εταιρείας, ο κ. Φρουζής είπε «σαφέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατανούσε καλύτερα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Φταίει η ...νομοθεσία!

Και κάτι άλλο. Θα μας πει ποτέ κανείς πως διαμορφώνονται οι τιμές των φαρμάκων στις ευρωπαικές χώρες και τι έκπτωση έχουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα δημόσια ταμεία? Ποιος μέσος όρος, ποιες χαμηλότερες τιμές της ευρωζώνης και κουραφέξαλα. Οπου παρεμβαίνει το ...κράτος κυρίως το...δικό μας τόσο δημιουργούνται υπόνοιες διαφθοράς !

@Τρολ

Προσπαθείς αλλά μίλια μακριά από όλα τα συριζοτρόλ...

Νίκος

Το υπέροχο σε όσα αποκαλύπτει ο Φρουζής, που καταδεικνύουν και ξεγυμνώνουν τη συμμορία του Σύριζα είναι ότι κανείς τους δεν βγήκε ακόμα να διαψεύσει τίποτα από όσα έχει πει.Ούτε λέξη.Και τι να πουν όταν ο Φρουζής τονίζει με ισολογισμούς ότι τα έσοδα μόνο της Νοvartis εκτινάχθηκαν επί Σύριζα κατά 100 εκατομμύρια,ενώ τη μεγαλύτερη ζημία την είχαν επί Λοβέρδου.Αυτά που καταγγέλλει ο Φρουζής, κι επιβεβαιώνει η Σιωπή των Συριζοφασιστών είναι τερατώδη, και θα είναι έγκλημα αν τους αφήσουν ατιμώρητους Τσίπρες, Πολάκηδες, Παπαγγελόπουλους κλπ!Ειλικρινά ήθελα να ξερα πώς αισθάνεται αυτό το 31% που τους ξαναψήφισε τον Ιούλιο κι αν ακόμα τους στηρίζει.Εκκωφαντική σιωπή από τον Αλέξη μας.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.

Τρολ

Προσπαθείς αλλά μίλια μακριά από ΤΕΛΑΜΩΝ. Καλά για τους άλλους ένα έχω να πω... Γατάκια μπροστά του.

Γιαννης

Ρε κοίτα κάτι ήρωες, ινδάλματα που έχουν τα δεξιοσαλίγκαρα!! Φρουζής: Στρατηγός κυνηγός του Πολάκη, του Τζανακόπουλου και του Τσίπρα. Μανιαδάκης ή Moneydakis: υπασπιστής του Λάδωνη, Βορίδη και Αβραμόπουλου. Άδωνης: αυλικός και λαδωμένη βουβουζέλα Λοβέρδος: λόγω έρωτα ( με Άδωνη) Χριστοφοράκος: επίτιμος πρόεδρος της άριστης λαμογιοκρατίας...

@Jovani

Γιάννη θα δεχτώ ότι έχεις δίκιο σε όλα , επειδή όμως μάθαμε στο σχολείο πως ένα και ένα κάνουν δυο και πως μιλάνε τα πραγματικά γεγονότα. Έγιναν αυτά που λέει ο Φρούζης επί Σύριζα Ναι ή ΟΧΙ ? Πραγματοποιήθηκε Το Harvard Project επί Σύριζα ? ΝΑΙ ή ΟΧΙ ? Επειδή τα γεγονότα μιλάνε ..αναμένω μια ρεαλιστική απάντηση. Η πείρα της ζωής μου δίδαξε πως τα λαμόγια είναι αυτά που φωνάζουν περισσότερο και πρώτοι απ'όλους, αν εσένα σου έχει διδάξει κάτι άλλο αναμένω τις απαντήσεις σου και να μου το πεις . Ευχαριστώ

Περαστικά συντροφε

Harvard project=μίζες σε Συριζαιους.

Κώστας

Κατανοητός αλλά γελοίος ο πανικός σας συριζοφασιστάκια, καθότι για την ταμπακιέρα ούτε λέξη.Ο Φρουζής δήλωσε κρυφές συναντήσεις με Πολάκη,Τσίπρα Φίλη, Παππά και στην Αυγή για να υποστηρίξει ο Σύριζα την αύξηση της τιμής των φαρμάκων κάτι που επιτεύχθηκε όταν ήρθε στην εξουσία με συνέπεια την εκτίναξη των εσόδων των φαρμακοβιομηχανιών κι ειδικά της Νοvartiς κατά 100 μύρια!!!Και η απόλυτη σιωπή των Συριζαίων απλά επιβεβαιώνει τα όσα λέει.Γιαυτό ούρλιαζαν για να μην καταθέσει ο Φρουζής.Τώρα αν είσαι συριζοτρόλ, καλά κάνεις και τα γράφεις αυτά καθότι η δουλειά δεν είναι ντροπή.Αν δεν είσαι τότε υπάρχει σοβαρό ηθικό και πνευματικό πρόβλημα, ίσως λόγω εκτεταμένης σανοφαγίας.

ΓΙάννης Αγιάννης

Εσύ τον Στάλιν να φανταστώ και τον Κιμ ως ίνδαλμα?

Το Harvard Project πήρε σάρκα και οστά επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φρουζής με μια πρόταση τέλειωσε τους Συριζαίους. Πολιτικά,ηθικά,σε λίγο και νομικά.Η πρόταση αυτή θα στιγματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ εφ'όρου ζωής.Το Harvard Project πήρε σάρκα και οστά επί ΣΥΡΙΖΑ.

sdf

ωπ ωπ ωπ ωπ.......

αφελης.

εγω δεν εχω καταλαβει ....ο φρουζης δυο χρονια υποπτος-κατηγορουμενος γιατι δεν εχει ακομα εξετασθει επισημα απο τις δικαστικες αρχες;;;;

Τρολ

Έτσι που το πάτε μας κόβεται την διασκέδαση. Κάθε δέκα λεπτά νέο άρθρο και μας μπερδεύετε !!! Σε λίγο θα βγάλετε τίτλο " ο Φρουζης έπινε βαρύ γλυκό με τον Τσίπρα " . Άσε που δεν προλαβαίνει και ο ΤΕΛΑΜΩΝ την ροή σας... Κάπου είδα και τον Καραγκούνη τον γόνο ... Μόνο εγώ δεν έγινα βουλευτής...

@

Γόνος από τι; 😂

GR

Τελικα ο ΣΥΡΙΖΑ απεδειχθει πανηγυρικα, πως ειναι ο χειροτερος ολων!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης