Novartis: Τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται το αίτημα Πλιώτα για τον ορισμό εφέτη – ανακριτή

Novartis: Τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται το αίτημα Πλιώτα για τον ορισμό εφέτη – ανακριτή

Η πρώτη προγραμματισμένη σύγκληση της Ολομέλειας είναι για τις 21 Νοεμβρίου

pliwtas-v-n
Εντός του Νοεμβρίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στον ορισμό εφέτη ανακριτή, που θα αναλάβει το σύνολο των εκκρεμών δικογραφιών για τη Novartis, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που χειρίζεται η εισαγγελία Διαφθοράς υπό την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη.

Το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας και τον ορισμό εφέτη – ανακριτή έχει υποβάλλει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ανατεθεί η έρευνα σε εφέτη – ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί συντομότερα.

Η πρώτη προγραμματισμένη σύγκληση της Ολομέλειας είναι για τις 21 Νοεμβρίου. Δεν είναι, ωστόσο, βέβαιο αν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα εξεταστεί το αίτημα του κ. Πλιώτα ή αν αυτό θα γίνει σε επόμενη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, η οποία αναμένεται εντός του ίδιου μήνα.

Εν τω μεταξύ, δικαστικές πηγές, σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να κατέθεσε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κ. Φρουζής, τόνιζαν ότι ο ίδιος έχει καταστεί κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να του ασκηθούν πιέσεις, όπως ο ίδιος υποστήριξε, από την κ. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 για να «δώσει» πολιτικά πρόσωπα και να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας. Τέλος, ανέφεραν πως ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές τρεις φορές ως ύποπτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης