Σκυλακάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακύλησε στους φορολογούμενους το βάρος της περίθαλψης μεταναστών

skylakakis

Ο υφυπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι προσμετρούσε τις δαπάνες περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων στις συνολικές δαπάνες της κυβέρνησης – «Το μείζον πρόβλημα της οικονομίας είναι το τεράστιο επενδυτικό κενό» 

«Σήμερα το μείζον πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι το πολύ μεγάλο χρέος που έχουμε αλλά το τεράστιο επενδυτικό κενό που έχουμε

Στους Έλληνες φορολογούμενους μετακύλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το βάρος της νοσοκομειακής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών αν και όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα έπρεπε να εξαιρεθούν.

Κατά την συζήτηση του απολογισμού της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των προηγούμενων ετών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστήριξε πως λόγω «λαθών επιμέλειας» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσμετρούσε τις δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων στις συνολικές δαπάνες της κυβέρνησης, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τα έξοδο και άρα τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών.

«Υπήρχαν και λάθη επιμέλειας όπως στα νοσοκομεία που δεν κατέγραφαν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές δαπάνες και δεν έβγαιναν από τις δαπάνες της κυβέρνησης όπως μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας. Στα στοιχεία που πήραμε και ρωτήσαμε τα νοσοκομεία σχετικά μας είπαν για παράδειγμα ότι στο νοσοκομείο Λέσβου δεν υπήρχαν καταγραμμένες δαπάνες για μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίστε ότι αυτά είναι λεφτά που φορολογούμε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ το βάρος της περιόδου 2016-2018 στους φορολογούμενους

Πέραν αυτού, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το συνολικό οικονομικό βάρος που επέφερε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2016 – 2018 στους φορολογούμενους ανέρχεται σε τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος δε, υποστήριξε ότι το περίφημο μαξιλαράκι δεν απέφερε τίποτα για τους Έλληνες πολίτες καθώς εξασφαλίζει μόνο τους δανειστές.

«Την περίοδο 2016 – 18 υπήρξε 11,4 δις ευρώ υπερπλεονάσμα. Δηλαδή άνω του στόχου. Αυτά τα χρήματα δεν πήγαν για διανομή μερίσματος καθώς αυτό δινόταν από τα συμφωνημένα πλεονάσματα. Στην ίδια περίοδο είχαμε 18 δις ευρώ αύξηση ληξιπρόθεσμων. Σύνολο 30 δις ευρώ φορολογικό βάρος επιπρόσθετα από τα βάρη των συμφωνημένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060. Τα 30 δισ. ευρώ βάρος διέλυσαν την ανάπτυξη. Το 2016 υπήρχε στόχος για ανάπτυξη 2,7% και είχατε 1,4%» ανέφερε για να προσθέσει: «Σήμερα το μείζον πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι το πολύ μεγάλο χρέος που έχουμε αλλά το τεράστιο επενδυτικό κενό που έχουμε. Ποσοστό επενδύσεων 12% του ΑΕΠ με μέσο όρο Ευρώπης στο 20%.

Για να αποκατασταθεί το κεφάλαιο - κάλυψη αποσβέσεων θα έπρεπε να έχουμε 16% ποσοστό επενδύσεων. Αυτό μειώνει την πραγματική παραγωγική ικανότητα της χώρας. Η Ελλάδα μπορεί να παράγει όλο και λιγότερο γιατί οι επενδύσεις είναι λιγότερες από τις αποσβέσεις. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται θέσεις εργασίες, χάνουμε τεχνολογική πλοήγηση, χάνοντας την δυνατότητα να φέρουμε νέο κεφάλαιο μειώνουμε και την καινοτομία. Το κενό μεταξύ δυνητικής παραγωγικότητας και πραγματικής μειώνεται. Αυτό είναι που συνέβη και το 2017».

«Το μαξιλάρι είναι καλό για τους δανειστές αλλά δεν μας καλύπτει»

Αναφορικά με το μαξιλάρι 4 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση είπε ότι «με βάση την συμφωνία που ισχύει μέχρι το 2060 και δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε υποχρέωση πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα 40 χρόνια.

Τι σημαίνει αυτό; Από κάθε χρονιά μπορούμε να χρησιμοποιούμε μόνο τις εισπράξεις της χρονιάς μειωμένες με το πρωτογενές πλεόνασμα και τα άλλα μπορούν να πάνε μόνο για το χρέος (τοκοχρεολύσια). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μαξιλάρι είτε είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας είτε στον πλανήτη Άρη είναι μακριά σε σχέση με τις δαπάνες που θα κάνουμε την περίοδο 2020 – 2059. Αυτή είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα. Το μαξιλάρι είναι καλό για τους δανειστές αλλά δεν μας καλύπτει».

«Μήπως θα έπρεπε να έχουμε ούτως ή άλλως το μαξιλάρι λόγω του τεράστιου χρέους;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο για να εξηγήσει: «Θέτω 3 αριθμούς: Το 2014 η μικρή έξοδος στις αγορές έγινε με επιτόκιο 4,75. Τον Μάρτιο του 2019 η τελευταία έξοδος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με επιτόκιο 3,85. Σε 5 χρόνια μείωση μικρότερη του 1%. Η τελευταία έξοδος της σημερινής κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο έγινε με επιτόκιο 1,5. Μέσα σε 6 μήνες είχαμε πτώση 2 μονάδων. Αν είχαμε το μαξιλάρι γιατί δεν εμφανίστηκε η μείωση τον Μάρτιο; Αυτό που έγινε ήταν η αλλαγή της πολιτικής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

χωρανε κι αλλοι λεει η νοτοπουλου

δεν εχει ταβανι. Βεβαια η νοτοπουλου και το υπολοιπο σκυλολοι της αριστερας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ γιατι ζει απ το δημοσιο.

Προσοχή

Κορυφαίος της ΝΔ τόνισε πως το μεταναστευτικο θα είναι οι πρεσπες της ΝΔ! Θυμάστε υποθέτω πως βουλευτές και στελέχη του σύριζα πήγαιναν τουαλέτα με συνοδεία ματ και δεν στέκονταν πουθενά. Και ακόμη κυνηγιούνται από τον κόσμο. Κανονίστε λοιπόν και αλλάξτε μυαλά, σταματειστε να δίνετε κίνητρα για να έρχονται στην χώρα γιατί σε λίγο θα γίνετε οι συριζαιοι του 2020!!

Συριζαιοι το νου σας

Συμμορία που εκμεταλευονταν μετανάστες, στο κακουργοδικειο Θεσσαλονίκης έφαγαν ποινές από 90 έως και 170 χρόνια ο καθένας! Κάνανε και αναρτήσεις στο διαδίκτυο για... κακόμοιρους φτωχούς πρόσφυγες και λοιπές συριζαιικες μαλ@κιες. Για προσέχετε από δω και πέρα. Πάντως έξυπνη η κίνηση να κλείσετε την καταληψη του Σίτι πλαζα την επόμενη από την ήττα σας στις εκλογές. Αλήθεια, γιατί εγκαταληψατε συριζοπουλα το σιτυ πλαζα την επόμενη των εκλογών? Τα 3 εκ. ευρώ που πήρατε μέσω μκο τα μοιράστηκαν οι πρωτοκλασατοι ή δώσατε και χρήμα σε... τοπικούς άρχοντες?? Η συνέχεια εντός ολίγου!!!!! Συνεχίστε, συνεχίστε....

Μεγάλη μπιζνα η αλληλεγγύη

Για κάθε λαθρομετανάστη που φιλοξενείται δίνονται ορισμένα χρήματα. Είναι προγράμματα της εε αυτά αλλά μεγάλο κόστος πληρώνει και ο λαός μας. Ο βιτσας την πάτησε χθες, τον έπιασε στον ύπνο η δουρου που ήταν από τα χαράματα εκεί περιμένοντας όχι τα προσφυγοπουλα αλλά τα... ευρωπουλα! Για κάθε μικρό παιδί τα λεφτά για προγράμματα είναι περισσότερα. Χωμενη στα κόλπα η δουρου χρόνια τώρα με μκο και ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα τους κατευθύνει σε κάποια κατάληψη που θα την ονομάσει δομή φιλοξενίας και με τα ανάλογα κονε που έχει θα τσεπωσει τα φράγκα. Η δουρου όταν φιλούσε τα παιδιά των μεταναστών μέσα στο μυαλό της φιλούσε τα ευρώ. Ο βιτσας άργησε αυτή την φορά, στην επόμενη καραβια να περιμένει από το βράδυ..

Σόιμπλε

Δεν έχετε πρόβλημα με το υπερβολικό χρέος; χαχαχαχα

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 6% ΚΡΑΤΗΣΗ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Η ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΧΑΝ 5 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...ΕΑΝ ΚΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ .ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ 5ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 150 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ .

EYΡΩΛΑΓΝΟΣ

Oύτε σεντ απο ΕΜΕΝΑ.Να πληρώσουν οι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και οι ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ.Εγώ είμαι "ΦΑΣΙΣΤΑΣ" και δε πληρώνω.

Άγγελος

Δύο φάρμακα που παίρνω χωρίς συμμετοχή κοστίζουν 73 ευρώ. Με συμμετοχή πληρώνω 31.5 ευρώ, συν 1 ευρώ για την συνταγή, συν 3.5 ευρώ ο γιατρός (10 ευρώ για τρίμηνο), μας κάνουν 36 ευρώ τον μήνα. Οι κρατήσεις μου 6% υπέρ υγείας είναι 54 ευρώ. Οπότε τα φάρμακα μου ενώ στην αγορά έχουν 73 ευρώ, εγώ τα πληρώνω 54+36=90 ευρώ. Σημειωτέον ότι το ένα φάρμακο πρό του Σύριζα ήταν άνευ συμμετοχής.

NK

Εσύ ή είσαι κομμουνιστής, ή τρελός επιστήμονας ή πρώην προπαγανδιστής της Στάζι. Αγόρι μου τα φάρμακά σου τα πληρώνεις 31 ευρώ σύν 3,5. Αυτά βγάζεις από την τσέπη σου. Το 6% ιπσχυε πάντα. Και πώς γίνεται αυθαίρετα να προσπαθείς να μας τρελάνεις προσθέτοντας το 31+ 54; Και το γράφεις δημόσια, προσδοκόντας ότι όλοι είναι ηλίθιοι και εσύ ο πονηρός κομμουνιστής.

Βαγγελης

Δλδ πληρώναμε ΕΝΦΙΑ για την έξοδο τις χώρας από την κρίση και αυτοί τα δίνανε για την περίθαλψη των Λαθρομεταναστών. Η ποιο επικίνδυνη συμμορία που κυβέρνησε ποτέ.

Kαι εσείς τι θα κάνετε....

ΕυρωΝουδούλες μου??? Που θα μετακυλίσετε....το βάρος αυτό?? Μήπως έχετε άλλη διέξοδο από τις πλάτες πάλι των....φορομπηγμένων Ελλήνων??? Ή μήπως θα μετακυλιστεί(!) μέρος του φορτίου αυτού στους Αυτοκρατορικούς(!) μισθούς σας????

!!!

Εκει που το μετά κύλησε και ο Ερτογαν στην Τουρκία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!! 6 δις εωρο έχει παρει η Τουρκία για τους πρόσφυγες!! Ο Σύριζα τα 4 και μισό χρόνια που κυβερνούσε πόσα πηρε και που πήγαν?? Για φώτισε μας ρε εξυπνιδι ζαιε!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης