Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Αν θέλουμε αναβαθμίσεις της οικονομίας, όλα πρέπει να γίνονται με ταχύτητα

Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Αν θέλουμε αναβαθμίσεις της οικονομίας, όλα πρέπει να γίνονται με ταχύτητα

Προθέσεις και όχι αποφάσεις το χριστουγεννιάτικο δώρο στους απόστρατους είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

skilakakis-n1
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τον προϋπολογισμό του 2020 ολοκληρώθηκαν γρήγορα και χωρίς δράματα εξέφρασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Αυτό έχει αξία γιατί αν θέλουμε να έχουμε αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, πρέπει όλα να κινούνται με ταχύτητα. Και το σχέδιο με τα κόκκινα δάνεια και οι εκδόσεις του ελληνικού δημοσίου πρέπει να γίνονται γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν οι πληροφορίες περί χριστουγεννιάτικου δώρου στους απόστρατους είναι προθέσεις και όχι αποφάσεις ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «απολύτως». «Γενικώς όλα αυτά τα θέματα αν δεν καταγράψουμε την πορεία του προϋπολογισμού δεν έχουμε καμία ανακοίνωση να κάνουμε» πρόσθεσε.

«Πρέπει να δούμε και την εκτέλεση των εσόδων του Οκτωβρίου με κάποια ανάλυση, να κάνουμε τις προβλέψεις γιατί ο προϋπολογισμός έχει έσοδα που εισπράττονται και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο» πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

«Το "κλείδι" για να γίνουν οι ελαφρύνσεις είναι να υπάρξει απελευθέρωση των επενδύσεων» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αποναρκοθέτηση από τα τεράστια εμπόδια για τις επενδύσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ από το 2020 «καθώς θα υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης» παραπέμποντας στην ένταξη περισσότερων περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Κλείσιμο
Σημείωσε, επίσης, ότι έχουμε μείωση μιας μόνάδας των ασφαλιστικών εισφορών για τη μόνιμη απασχόληση με «μεγάλο δημοσιονομικό κόστος 260 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Υπενθυμίσε, δε, ότι θα υπάρξει και «βελτίωση φορολογικής κλίμακας που αφορά τους μισθωτούς και περιλαμβάνει και τα παιδιά με αύξηση του αφορολόγητου»

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν σχεδιάζονται νέες ελαφρύνσεις σε συνταξιούχους και μισθωτούς, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «το θέμα είναι να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης