Προανακριτική για Novartis: Τέλειωσε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση!

4945695__1_

Πολάκης και Τζανακόπουλος μπήκαν στην αίθουσα της επιτροπής και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν - Αναβλήθηκε η συνεδρίαση λόγω «μη νόμιμης σύνθεσης» - «Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο Φρουζής» αναφέρουν από τη ΝΔ 

Σε νέα αναβολή – την τρίτη κατά σειρά – οδηγήθηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis λόγω του καθεστώτος ομηρίας που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τραμπουκισμούς και αντικοινοβουλευτικούς ακτιβισμούς.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος συνοδευόμενοι από τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της επιτροπής εισήλθαν στην αίθουσα της προανακριτικής. Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο πρώτους υπάρχει απόφαση εξαίρεσης που σημαίνει ότι η παρουσία τους παραβιάζει το νόμιμο της σύνθεσης της επιτροπής.

Προανακριτική 2


Η άρνηση των δύο να αποχωρήσουν οδήγησε τον πρόεδρο της προανακριτικής Γιάννη Μπούγα σε αναβολή των εργασιών ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα ο Π. Πολάκης προειδοποίησε «εδώ θα είμαστε και την επόμενη φορά».

Επίσης, και ο Δ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση για την στάση που θα τηρήσουν στην επόμενη συνεδρίαση απάντησε «θα πράξουμε το συνταγματικό μας καθήκον».

Προανακριτική


Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους Πολάκη - Τζανακόπουλο να αποχωρήσουν από την αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Σπ. Λάππας: Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου

Γ. Μπούγας: Για να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη σύνθεση και με την παρουσία των δύο δεν υπάρχει. κ. Λάππα εκπροσωπείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντήστε μου: θα αποχωρήσουν οι Τζανακόπουλος – Πολάκης;».

Σπ. Λάππας: Εχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι»

Δ. Τζανακόπουλος: παραβιάζετε το Σύνταγμα. Εγώ είμαι εδώ κατ' εντολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Υπό αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της προανακριτικής ανακοίνωσε την νέα αναβολή της συνεδρίασης «λόγω μη νόμιμης σύνθεσης».

Να σημειωθεί ότι ο σημερινός προγραμματισμός περιελάμβανε την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν σε νέα ακύρωση της κατάθεσή του.

Από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνεται ότι «πλέον είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας».

Κατά την έξοδο των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα διημείφθη και ο εξής διάλογος μεταξύ του κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου και Ολγας Γεροβασίλη:

Ολ. Γεροβασίλη: τι έγινε Μαρκόπουλε; Η πλειοψηφία αποχωρεί πρώτη;

Δ. Μαρκόπουλος: κάποιοι σύντροφοί σου δεν θέλουν να εξεταστεί ο Φρουζής. Εχετε κανει αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη. Αυτός χαράσσει την γραμμή

Ολ. Γεροβασίλη: θα τον πάμε και για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προσήλθαν με... στρατιωτικού τύπου σχηματισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν το απόγευμα στην αίθουσα της προανακριτικής με... στρατιωτικού τύπου σχηματισμό παραπέμποντας στον τρόπο που κινούνταν την προηγούμενη περίοδο μέλη ακραίου κόμματος! 

Η παρουσία των Πολάκη -Τζανακόποιυλου λειτούργησε όπως ήταν αναμενόμενο καταλυτικά για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής και όταν το προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι αρνήθηκαν. 

Αίτημα από το ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο:

A) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τις αρχές των ΗΠΑ. 

B) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμηςη της Διαφθοράς με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβαστικών εγγράφων,

Γ) Aκριβές αντίγραφο του πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διφθοράς σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση Novartis,

Δ) Tο σύνολο των ανώνυμων επιστολών και καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί κατά την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Αγύριγο Κεφάλι

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ_____Αφήστε ήσυχο το σύντροφό αγωνιστή ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ______Αλλιως θα έχετε να κάνετε μαζί μας______

CX

Ότι και να λέμε πάντως την ευθύνη για την επιβολή της νομιμότητως την έχει ο πρόεδρος. Ο καθένας μπορεί να είναι όσο φασίστας ή όσο κουμούνι θέλει. Την τάξη την επιβάλουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την τήρηση της.

CX

Βλέπω αυτά τα υποκείμενα τον Πολάκη και τον Τανακόπουλο με φόντο την εικόνα του εθνάρχου Βενιζέλου από πίσω και θέλω να πετάξω την οθόνη από το παράθυρο!!! Θα σας έπαιρνε να τα κάνετε αυτά θιασώτες της δικτατορίας του προλεταριάτου με πολιτικούς διαμετρήματος Βενιζέλου ή Δραγούμη...

Πώς θα γλιτώσουμε από αυτούς?

Πως θα γλιτώσαμε από αυτούς? Τι καρκίνωμα στην κοινωνία μας είναι αυτό το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

@Πώς θα γλιτώσουμε από αυτούς?

Δεν είναι καρκίνωμα στην κοινωνία μας αυτό το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το σύνολο του σύριζα, από τον τελευταίο ψηφοφόρο μέχρι τον πρώτο αυταπατημένο.

Εγώ απορώ...

...Τι κάθεστε και τους κοιτάτε; Γιατί δεν τους πετάτε έξω;

Σταύρος

Κατά δήλωση Τζανακοπουλου ήταν εκεί επειδή το ζήτησε ο πρόεδρος του.Ποσο πενηνταρακια να το κάνει;

Σταλινικός φασισμός...

...περιμένετε κάτι διαφορετικό;;;;;

mitsos

Παύλο δώσε πόνο στα τροκτικα !!

Δημητρης

Μιλαμε με πληγωσες στην ορθογραφια μου... Αλλα δεν περιμενα και καλυτερα...

αφού φέρονται

σαν μικρά κακομαθημένα παιδιά, να τους φερθούν αναλόγως

Σταλινοφασίστες

Οι δεξιούληδες μπροστά στους σταλινοφασίστες κλάνουν μέντες

20.47 -τα τάνκ τα διώξανε απο το γουδή

,

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης