Προανακριτική για Novartis: Τέλειωσε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση!

Προανακριτική για Novartis: Τέλειωσε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση!

Πολάκης και Τζανακόπουλος μπήκαν στην αίθουσα της επιτροπής και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν - Αναβλήθηκε η συνεδρίαση λόγω «μη νόμιμης σύνθεσης» - «Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο Φρουζής» αναφέρουν από τη ΝΔ 

4945695__1_
Σε νέα αναβολή – την τρίτη κατά σειρά – οδηγήθηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis λόγω του καθεστώτος ομηρίας που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τραμπουκισμούς και αντικοινοβουλευτικούς ακτιβισμούς.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος συνοδευόμενοι από τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλη της επιτροπής εισήλθαν στην αίθουσα της προανακριτικής. Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο πρώτους υπάρχει απόφαση εξαίρεσης που σημαίνει ότι η παρουσία τους παραβιάζει το νόμιμο της σύνθεσης της επιτροπής.

Προανακριτική 2


Η άρνηση των δύο να αποχωρήσουν οδήγησε τον πρόεδρο της προανακριτικής Γιάννη Μπούγα σε αναβολή των εργασιών ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα ο Π. Πολάκης προειδοποίησε «εδώ θα είμαστε και την επόμενη φορά».

Επίσης, και ο Δ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση για την στάση που θα τηρήσουν στην επόμενη συνεδρίαση απάντησε «θα πράξουμε το συνταγματικό μας καθήκον».

Κλείσιμο
Προανακριτική


Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας ζήτησε από τους Πολάκη - Τζανακόπουλο να αποχωρήσουν από την αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Σπ. Λάππας: Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου

Γ. Μπούγας: Για να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη σύνθεση και με την παρουσία των δύο δεν υπάρχει. κ. Λάππα εκπροσωπείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντήστε μου: θα αποχωρήσουν οι Τζανακόπουλος – Πολάκης;».

Σπ. Λάππας: Εχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι»

Δ. Τζανακόπουλος: παραβιάζετε το Σύνταγμα. Εγώ είμαι εδώ κατ' εντολή του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Υπό αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος της προανακριτικής ανακοίνωσε την νέα αναβολή της συνεδρίασης «λόγω μη νόμιμης σύνθεσης».

Να σημειωθεί ότι ο σημερινός προγραμματισμός περιελάμβανε την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν σε νέα ακύρωση της κατάθεσή του.

Από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνεται ότι «πλέον είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας».

Κατά την έξοδο των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα διημείφθη και ο εξής διάλογος μεταξύ του κ. Δημήτρη Μαρκόπουλου και Ολγας Γεροβασίλη:

Ολ. Γεροβασίλη: τι έγινε Μαρκόπουλε; Η πλειοψηφία αποχωρεί πρώτη;

Δ. Μαρκόπουλος: κάποιοι σύντροφοί σου δεν θέλουν να εξεταστεί ο Φρουζής. Εχετε κανει αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη. Αυτός χαράσσει την γραμμή

Ολ. Γεροβασίλη: θα τον πάμε και για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προσήλθαν με... στρατιωτικού τύπου σχηματισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν το απόγευμα στην αίθουσα της προανακριτικής με... στρατιωτικού τύπου σχηματισμό παραπέμποντας στον τρόπο που κινούνταν την προηγούμενη περίοδο μέλη ακραίου κόμματος! 

Η παρουσία των Πολάκη -Τζανακόποιυλου λειτούργησε όπως ήταν αναμενόμενο καταλυτικά για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες της προανακριτικής και όταν το προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν εκείνοι αρνήθηκαν. 

Αίτημα από το ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο:

A) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τις αρχές των ΗΠΑ. 

B) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμηςη της Διαφθοράς με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβαστικών εγγράφων,

Γ) Aκριβές αντίγραφο του πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διφθοράς σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση Novartis,

Δ) Tο σύνολο των ανώνυμων επιστολών και καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί κατά την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης