Προανακριτική για Novartis: Επιμένουν στην ένταση Τζανακόπουλος και Πολάκης -«Προχωράμε», λέει ο Τασούλας

tzanakopoulos_ar

Συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων - Για «ωμή έκφραση του πλειοψηφισμού», μιλά ο Τσίπρας - Η συνεδρίαση της Πέμπτης και το εξώδικο Τουλουπάκη

Να συντηρήσει τις κραυγές για να κρύψει την πολιτική ήττα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αντιπολιτευτική τακτική που επιχείρησε να εισαγάγει στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis.

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο ακραίων τραμπουκισμών, απειλών και λεκτικών προπηλακισμών που πυροδότησε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα πως «οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί τελείωσαν» η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει πως ο πεζοδρομιακός ακτιβισμός δεν αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος από μέλη της προανακριτικής και κατήγοροι θα καταστούν εξεταζόμενοι. Την ίδια ώρα οι «σύντροφοί» τους καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά τους που θυμίζει την οδυνηρή τακτική της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα δε με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -μεταξύ των οποίων και μέλη της προανακριτικής- εξέφραζαν τη δυσφορία τους για την τακτική των δύο καθώς θεωρούν ότι τους οδηγεί σε απομόνωση και σε επικοινωνιακό στραπάτσο. Το ερώτημα ωστόσο που εγείρεται είναι αν η τοξική αντιπολίτευση είχε την έγκριση της ηγεσίας ή αν για μια ακόμα φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν εκτός ορίων με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να καλείται να συμμαζέψει το χάλι.

Για την ώρα φαίνεται να ισχύει το πρώτο γι' αυτό και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε τον «χαρτοπόλεμο» επιστολών με νέο κείμενο που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής στο οποίο μιλά για «μεθόδευση της πλειοψηφίας», «νομικούς ακροβατισμούς» και «ωμή έκφραση του πλειοψηφισμού».

Αλ. Τσίπρας: Ωμή έκφραση του πλειοψηφισμού

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών ως «κραυγαλέα και αβάσιμη κατασκευή» αρνούμενος να δεχθεί τα κοινοβουλευτικά και νομικά επιχειρήματα που συμπεριέλαβε σε προηγούμενη επιστολή του ο κ. Κώστας Τασούλας προκειμένου να του δείξει ότι η «αποβολή» των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη είναι σύννομη.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας δεν δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τις έρευνες αν και επισημαίνει πως δεν θα αλλάξει τη σύνθεση της ομάδας των 7 βουλευτών που είχε αποφασίσει εξ αρχής η κοινοβουλευτική του ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντικαταστάτες και πως πιθανότατα θα μετέχει στις εργασίες με τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές.

Τασούλας: Διαφωνώ με τον Τσίπρα - Προχωράμε ως έχουμε

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επανέλαβε την διαφωνία του με την επιμονή του κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι οι διατάξεις περί εξαίρεσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών. Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας. Ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται και είναι στοιχειώδης κανόνας διασφάλισης της αμεροληψίας των ανακριτικών υπαλλήλων», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση με το πώς θα συνεχιστούν οι εργασίες της ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε ως έχουμε» . Ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι το σενάριο επέμβασης της φρουράς είναι πολύ μακρινό αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν οι κ.κ Πολάκης και Τζανακόπουλος εμφανιστούν στην επιτροπή, θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Τασούλας σχολιάζοντας με νόημα ότι η επιστολή Τσίπρα ήταν ηπίων τόνων.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης

Πλέον, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής που έχει οριστεί για την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τζανακόπουλος – Πολάκης θα επιχειρήσουν να μετέχουν στις εργασίες αδιαφορώντας για τις σχετικές αποφάσεις. Απο την άλλη πλευρά το προεδρείο της επιτροπής προσανατολίζεται σε ήπια αντιμετώπιση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να ξεκινήσει με την παρουσία ατόμων που δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται ωστόσο προσθέτουν ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν την επέμβαση της φρουράς. «Εάν θέλουν να αυτοεξευτελιστούν, ας το κάνουν» απαντούν χαρακτηριστικά. Πάντως, οι εκτιμήσεις -ή προσδοκίες- των περισσοτέρων συγκλίνουν στο ότι οι Πολάκης – Τζανακόπουλος θα επιχειρήσουν να στήσουν μια μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας και θα αποχωρήσουν. Μια τέτοια εξέλιξη ωστόσο ενδεχομένως να προκαλέσει -με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ- την τρίτη κατά σειρά αναβολή της εξέτασης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή στον οποίο, κατά τα άλλα, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να υποβάλλει κρίσιμες ερωτήσεις.

Εξώδικο Τουλουπάκη

Την ώρα πάντως που οι έρευνες της προανακριτικής της Βουλής δεν έχουν ξεκινήσει, στην τακτική δικαιοσύνη οι εξελίξεις είναι έντονες καθώς η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επέλεξε να απαντήσει με εξώδικο στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην έρευνα για τη Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη παραθέτει μάλιστα και τη δική της επιχειρηματολογία υποστηρίζοντας πως ακόμα και αν κριθεί παράτυπος ο χαρακτηρισμός των μαρτύρων ως «προστατευόμενων» λόγω της εμπλοκής τους στις αμερικανικές έρευνες, αυτό δεν ακυρώνει και τα όσα έχουν καταθέσει.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Τρολ

Από το πρωί μόνο 15 σχόλια. Όσο και να προσπαθήσω εγώ και ο φίλος μου ξεγυμνώνεται η ανυπαρξία του αρθρογράφου. Μάλλον πρέπει να αρχίσουν οι περικοπές.

Νίκος

«ωμή έκφραση του πλειοψηφισμού»… Έλαμψε και πάλι ο ποιητής της Ελληνικής γλώσσας. Ναι αγαπητέ, καταλάβαμε τι θέλεις να πεις… Η πλειοψηφία όταν την έχεις, είναι καλή, όταν δεν την έχεις, είναι κάτι τις δύσπεπτη, καλή χώνεψη! Παρεμπιπτόντως ,η πλειοψηφία είναι μια από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, την οποία θέλω να πιστεύω ότι πρεσβεύεις…

μαλιστα μαλιστα

όταν τοοσα χρόνια προσπαθούσαν το σκάνδαλο των ιατρών να το μετατρέψουν σε εργαλείο εξόντωσης πολιτικών τους αντιπάλων νομίζετε ότι θα αλλάξουν στόχο? όχι βέβαια θα επιμείνουν ως το τέλος και δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν την επιτροπή σε χάβρα... το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μπαχαλοποιηση της διαδικασίας ...συνήθης πρακτική φοιτητικού αμφιθεάτρου για απαξίωση κάθε προσπάθειας εξυγίανσης

ΑΙΑΣ

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ . ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ , ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ,ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΖΟΓΕΛΑΝΕ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι προγονοι μας Ελληνες, κληροδοτησαν στην ανθρωποτητα, παραλληλα με τη δημοκρατια, και το αναποσπαστο χαρακτηριστικο της,το διαλογο. Και τα δυο αυτα ελληνικα πνευματικα προιοντα, φαινεται να τα κακοποιουν βαναυσα οι μεταγενεστεροι ασχετοι, και ιδιως οι κομουνιστες .Τα χρησιμοποιουν χωρις τις προδιαγραφες που ειχαν θεσει για τη σωστη λειτουργια τους οι πνευματικοι τους κατασκευαστες,οι Αρχαιοι Ελληνες! Ετσι αυτα τα δυο εκφυλιζονται επικινδυνα στις μερες μας Εχουν καμια σχεση ο διαλογος οπως γινεται σημερα, με τα μπουγελωματα,την προσπαθεια να μην ακουστει ο συνομιλητης,τα βερβερισματα,τα επικοινωνιακα κολπα, με το γνησιο διαλογο που εκαναν οι προγονοι μας; Καιρος να αναληφθει παγκοσμια πρωτοβουλια στην οποια να συμμετεχουν υποχρεωτικα και Ελληνες,ως κατευθειαν κληρονομοι των Αρχαιων Ελληνων,η οποια θα επιβλεπει τη σωστη χρηση και λειτουργια και της Δημοκρατιας και του Διαλογου! Δε θα πρεπει να τα μεταχειριζονται κατα το δοκουν! Τι στο καλο; Και οικιακες συσκευες να ηταν(μακρια απο εμας η βλασθημια!) θα ειχαν τις οδηγιες των κατασκευαστων!...

mitsos

Καλά ρε παιδιά της πλειοψηφίας πως κάνετε έτσι, αύριο ψηφίζετε ένα νόμο και τους πετάτε έξω όπως κάνατε και για τον μη πτυχιούχο της ΕΥΠ , ψηφίσατε τελειώσατε , τι την έχετε την πλειοψηφία ? Ο Γεροπετριτης να είναι καλά, έτσι κύριε καθηγητά ?

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Η πλειοψηφια ειναι απο το Λαο και για το Λαο, και οχι του κομματος.Αυτη η πλειοψηφια του Λαου κανει,κατα τεκμηριο,ο,τι ειναι το πιο σωστο! Και βεβαιως αυτο το σωστο θα πραξει και τωρα !

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕ

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕ , Να συνεχίσουν έτσι και θα καταλήξουν εκεί που ήταν δηλαδή στο 2 με 2,5 % χωρίς τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ .

@Τσυριζοθίασο

Τραμπουκισμοί και μπαχαλοποίηση των πάντων αγκαλιά με Πολάκηδες και συνδικαλησταριό....... Η γνωστή συνταγή του Τσύριζα με την φασιστερή θολοκουλτούρα...... Του Τσύριζα που ξέχασε τη χούντα που επέβαλε όταν είχε την πλειοψηφία..........

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Εδώ γελάμε

Στη χούντα υπήρχε περισσότερη αντικειμενική ενημέρωση, ο ηγέτης της βόρειας Κορέας είναι γατάκι μπροστά σε αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Καλος τσιπροσυριζαιος εισαι και α τ ο ς σου! Εχεις φαινεται εντρυφησει, εκτος απο τον πατερουλη Σταλιν, τους καστρομαδουρους κλπ αστερες(!) δικτατορες, και για το βορειοκορεατη τυραννο,Γι αυτο, και απο αυτο και μονο, οι επικρισεις σου στην Κυβερνηση Μητσοτακη ειναι δολιες και εσφαλμενες!

Κοράκι

«Τέρμα οι αβρότητες» είπε ο Άναξ κ’ αμολήσαν τα σκυλιά του πολέμου ! Φάτε αντιπολίτευση πεζοδρομίου , βλάκες αστοί — φάτε Marfin !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης