Ανανεωτική Αριστερά: Μόνο το ΚΙΝΑΛ έχει προαπαιτούμενα για σοβαρή αντιπολίτευση

Ανανεωτική Αριστερά: Μόνο το ΚΙΝΑΛ έχει προαπαιτούμενα για σοβαρή αντιπολίτευση

Πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που μετέχουν στο ΚΙΝΑΛ χαιρετίζουν την πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης - «Κάθε επιλογή εσωστρέφειας αυτήν την περίοδο δεν ωφελεί»

ananewtiki_aristera
Μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει τα προαπαιτούμενα για σοβαρή αντιπολιτευτική γραμμή, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που σήμερα συμμετέχουν στο ΚΙΝΑΛ και απαρτίσουν την πολιτική κίνηση «Ανανεωτική Αριστερά».

Η κίνηση χαιρετίζει την πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ και υποστηρίζει ότι η εσωστρέφεια αυτήν την περίοδο δεν ωφελεί.

Αναλυτικά, «η Πανελλαδική ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της πολιτικής κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που συνεδρίασε σήμερα, εκτιμά ότι στις νέες μετεκλογικές συνθήκες υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα μιας σοβαρής εποικοδομητικής αντιπολίτευσης στην σημερινή συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ. Τα "αντιδεξιά" στερεότυπα, αλλά και η υποτίμηση των συντηρητικών μετατοπίσεων στο πολιτικό σύστημα, δεν συγκροτούν σοβαρές εναλλακτικές πολιτικές.

Μόνο το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει τα ιδεολογικά και πολιτικά προαπαιτούμενα για μια σοβαρή αντιπολιτευτική γραμμή, που δεν ταυτίζεται ούτε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση ούτε με τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι θετική η πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, η οποία θα συμβάλει στην προγραμματική ανανέωση και σε νέες θέσεις της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας. Κάθε επιλογή εσωστρέφειας αυτήν την περίοδο δεν ωφελεί», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, με την ταυτόχρονη επισήμανση, «οι αυτοτελείς διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εξελιχθούν εξ αντικειμένου σε ανταγωνιστικές διαδικασίες με τις θεσμικές λειτουργίες του ΚΙΝΑΛ, ούτε να υποβαθμίσουν το εγχείρημα μιας ευρύτερης παράταξης της Κεντροαριστεράς. Το πρόσφατο συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (Μάρτιος 2019) αποφάσισε να "κάνουν ένα βήμα πίσω τα κόμματα και οι κινήσεις, ώστε να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός η κοινή ταυτότητα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Η πολιτική κίνηση ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα κινηθεί στην βάση αυτής της απόφασης. Το ΠΑΣΟΚ, που αναμφισβήτητα αποτελεί την μεγαλύτερη συνιστώσα στο ΚΙΝΑΛ, θεωρούμε ότι θα συμβάλει στην ενοποίηση και όχι στον κατακερματισμό του χώρου. Με συναίσθηση ευθύνης από το 2015 είχε και θα έχει αποφασιστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση μιας ευρύτερης προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατικής παράταξης. Αυτή είναι η πολιτική συμφωνία που δεσμεύει όλους μας. Κατά συνέπεια το κέντρο βάρους των αποφάσεων δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στις διαδικασίες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με στόχο την δράση μέσα στην κοινωνία και στην αλλαγή των συσχετισμών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης