Πολάκης για τη σημαία: Την σήκωσαν τα παιδιά των λαϊκών τάξεων - Όχι οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν

Πολάκης για τη σημαία: Την σήκωσαν τα παιδιά των λαϊκών τάξεων - Όχι οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν

Έντονη διαφωνία του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας - «Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας» είπε για τη σημαία

polakis4
Στα άκρα κινήθηκε για μια ακόμα φορά ο Παύλος Πολάκης προκειμένου να εκφράσει την διαφωνία του με την κυβερνητική ρύθμιση που επιστρέφει την ελληνική σημαία των μαθητικών παρελάσεων στους μαθητές με την καλύτερη βαθμολογία. «Την σημαία δεν την σήκωσαν οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν στα δύσκολα αλλά τα παιδιά των λαϊκών συνοικιών» είπε χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως «αυτοί που το έπαιζαν άριστοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας ανέφερε:

«Κάνετε μια ιδεολογική συζήτηση και ιδεολογική πρέπει να είναι και η απάντηση. Ακούστε, εγώ μιλώ ως άριστος, και στο δημοτικό σήκωνα την σημαία και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, και με 20 τελείωσα και 19.600 μόρια έγραψα και τα λοιπά. Λοιπόν ακούστε, μιλάμε για την σημαία στο Δημοτικό την οποία προβάλετε ως το κέρδος αυτού που θα προσπαθήσει περισσότερο. Ακούστε, την σημαία την σήκωσαν στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας ως έθνος και ως Έλληνες αυτοί που μπορούσαν. Τη σήκωσε ο Καγιαλές στην Σούδα την σήκωσαν κυρίως τα παιδιά των λαϊκών τάξεων που πολέμησαν. Δεν τη σήκωσαν οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν στις κρίσιμες στιγμές. Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας. Άριστοι ήταν και αυτοί για την δική σας αντίληψη και έφυγαν στην Μέση Ανατολή. Την σήκωσαν αυτοί που αντιστάθηκαν στον Γερμανό κατακτητή. Που καιγόταν τα σωθικά τους με ιδανικά της πατρίδας και της ανεξαρτησίας. Δεν την σήκωσαν αυτοί που το έπαιζαν άριστοι που συνεργάζονταν ή συνδιαλέγονταν με τους Γερμανούς. Να τα βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης