Τσίπρας στην Ακράτα: Θέλουμε νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες

Τσίπρας στην Ακράτα: Θέλουμε νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες

Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του για τη διεύρυνση του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο – Άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία ότι η αντίληψή της στηρίζει τις ελίτ

tsipras_axaia
Το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία θέλησε να σηματοδοτήσει ο Αλέξης Τσίπρας, που ξεκίνησε την περιοδεία του για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ακράτα Αχαΐας.

«Θέλω να εγκαινιάσω μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε πολίτες.

Χαρακτηρίζοντας οικεία τα συναισθήματά του, καθώς η Αχαΐα είναι η εκλογική του περιφέρεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας», αφού επέλεξε «έναν νομό και μια περιφέρεια, που, ό,τι και να συμβεί σε αυτό τον τόπο, είναι ένα δημοκρατικό κάστρο. Με βαθιές ρίζες και παραδόσεις στους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες στον απλό δημοκρατικό κόσμο»

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, στόχος του είναι «να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%», ένα κόμμα, όπως είπε, που «επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας».

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, είπε, τονίζοντας, όμως, ότι «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους».

«Άκουσα ότι με προσφωνήσατε με έναν ιδιαίτερα τιμητικό όρο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να λέτε ότι εγώ είμαι αυτός που ηγήθηκα της προσπάθειας να βγει η χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να μπορεί να βάζει «ένα λιθαράκι με όλους εσάς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτός ο τόπος να κυβερνηθεί με δικαιοσύνη».

«Κάναμε λάθη, είχαμε και παραλείψεις»

Κλείσιμο
Παρότι ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, παραδέχθηκε ότι «κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλείψεις. Όμως, στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σε αυτή την ευθύνη».

«Κι αυτός είναι και ο λόγος που μια μεγάλη πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι μας ασκεί κριτική, μας παρακολουθεί και μας στηρίζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν στις μέρες, τις δύσκολες για εμάς, το 1/3 των ψηφοφόρων μας στήριξε, σε μια μάχη που από την αρχή ήταν προδιαγεγραμμένα αρνητική, αυτό είναι πολύ τιμητικό».

«Η νέα κυβέρνηση έχει την αντίληψη της στήριξης των ελίτ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη «μακρά πορεία συνομιλίας με τον λαό» που αρχίζει, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές».

Όπως είπε, το λεγόμενο επιτελικό κράτος της Δεξιάς κοστίζει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ «οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα».

«Η νέα κυβέρνηση έχει μια άλλη αντίληψη, την αντίληψη της στήριξης μιας ελίτ των ημετέρων και των προνομιούχων. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, διαχρονικά, ανάμεσα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε προοδευτική παράταξη και σ' αυτό που είναι η συντηρητική παράταξη και η Δεξιά στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση, σχετικά με τη «μεγάλη, ριζική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις» που θα επιχειρήσει τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως «όλα όσα κερδίσαμε με μεγάλη δυσκολία και αγώνα μετά την επιβολή των μνημονίων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, θα τα πάρουν πίσω. Ήδη τα παίρνουν πίσω».

«Η επόμενη μέρα, πιστέψτε με, θα έρθει πιο γρήγορα απ' όσο κάποιοι φαντάζονται», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, «όταν κάποιος έρχεται με τόσο μεγάλη φόρα για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τόπο, όσο κι αν έχει προσώρας τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης με το μέρος του, ο ελληνικός λαός στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνει και οι πολίτες καταλαβαίνουν. Ακόμα και οι συμπολίτες μας που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι άλλα τα συμφέροντα των πολλών και άλλα τα συμφέροντα των λίγων οικογενειών που σήμερα έχουν την εξουσία σ' αυτόν τον τόπο».

«Θέλω να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτήν την πορεία»

Καταλήγοντας, τόνισε ότι θέλει να εγκαινιάσει «μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω, τέλος, να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης