Μητσοτάκης σε Ζεεχόφερ για προσφυγικό: Τολμηρό σχέδιο αποσυμφόρησης - Θα κάνουμε όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης σε Ζεεχόφερ για προσφυγικό: Τολμηρό σχέδιο αποσυμφόρησης - Θα κάνουμε όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών πως θα μετακινηθούν σχεδόν 20.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα - «Δεν μπορούμε να δεχτούμε να συνεχίζονται οι ροές και να μην κάνουμε τίποτα» διεμήνυσε

4914473
Το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε να συνεχίζονται οι ροές και να μην κάνουμε τίποτα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε τις ροές», είπε ο πρωθυπουργός προς τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος προηγουμένως είχε επισκεφθεί την Τουρκία.

Στη συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως το μήνυμα που στέλνει η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε μια ειλικρινή κουβέντα, κατά την οποία η γερμανική πλευρά επέδειξε πνεύμα συνεργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ζέεχοφερ πως έχει ήδη δρομολογηθεί ένα τολμηρό σχέδιο μετακίνησης σχεδόν 20.000 μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

Σημείωσε δε ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί «πυροσβεστική αντιμετώπιση» προσθέτοντας πως βάση για την εξεύρεση λύσης αποτελεί η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Ανέφερε δε ότι το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψαν στην Τουρκία μόλις 1.806»

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως η χώρα μας θα κάνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία επέστρεψαν στην Τουρκία μόλις 1.806 άτομα.

Κλείσιμο
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημειώνεται ότι λόγω της αδυναμίας του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών Christophe Castaner να παραστεί στη συνάντηση (για τους γνωστούς λόγους που σχετίζονται με το χθεσινό συμβάν στο Παρίσι) η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τον Πρέσβη της στην Αθήνα Patrick Maisonnave.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης