Πάιατ: H Ελλάδα εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας

Πάιατ: H Ελλάδα εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας

Ο ρόλος της Ελλάδας στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνεται στα θέματα που θα συζητηθούν κατά την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα

goefry-pyat-ena
Yπέρ του διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας στα θέματα ενέργειας, με στόχο την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τάχθηκε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κατά την ομιλία του σε ενεργειακό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ειδική αναφορά έκανε στις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, σημειώνοντας τη συμμετοχή της αμερικανικής Exxon σε δύο περιοχές έρευνας, καθώς και στο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ο ρόλος της Ελλάδας στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνεται στα θέματα που θα συζητηθούν κατά την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, επισήμανε o αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ .

«Να σπάσει το ρωσικό μονοπώλιο»

Ο κ. Πάιατ επισήμανε την ανάγκη να σπάσει το ρωσικό μονοπώλιο στον τομέα του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και σημείωσε σχετικά τον ρόλο της χώρας μας με την πρόσφατη εισαγωγή αμερικανικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα και την επανεξαγωγή του στη Βουλγαρία.

«Θέλουμε περισσότερες εισαγωγές ΥΦΑ από τις ΗΠΑ και προώθησή τους στις γειτονικές χώρες», τόνισε ο πρέσβης και χαρακτήρισε την Ελλάδα εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας και διαφοροποίησης.

Όπως είπε, στόχος των ΗΠΑ είναι «οι σύμμαχοί μας να έχουν αξιόπιστες και διαφανείς επιλογές» στον τομέα της ενέργειας ενώ αντιτάχθηκε στην στρατηγική τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας και του Ιράν και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση που τήρησε στην υπόθεση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης