Χριστοδουλίδης προς Τσαβούσογλου: Ας δώσουμε τα χέρια

Χριστοδουλίδης προς Τσαβούσογλου: Ας δώσουμε τα χέρια

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών χαιρέτισε φιλοφρονητικά τον Τούρκο ομόλογό του και τον ρώτησε γιατί δεν καταλήγουν αμέσως σε συμφωνία

71207043_417461482290413_7992841705864822784_n
Τυχαία συνάντηση στους διαδρόμους του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είχαν οι υπουργοί εξωτερικών Κύπρου και Τουρκιας.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε φιλοφρονητικά τον Τούρκο ομόλογό του και τον ρώτησε γιατί δεν καταλήγουν αμέσως σε συμφωνία για τους όρους αναφοράς και θα πρέπει να προηγηθεί πενταμερης διάσκεψη.

Ο κ. Τσαβούσογλου επικαλέστηκε συνομιλίες που έγιναν πέρυσι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα. Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών του είπε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ας σφίξουμε τα χέρια τώρα ότι συμφωνούμε και να προχωρήσουμε».

Νωρίτερα, τo ξεκάθαρο μήνυμα πως για την κυπριακή πλευρά δεν υπάρχει κάποια μορφή λύσης που θα υπερβαίνει το πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως αυτό έχει καθοριστεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, έστειλε ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Όπως έχω πει και στον κ. Τσαβούσογλου μια είναι η επιλογή, ένας και μόνο ο επιδιωκόμενος στόχος όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Από εκεί και πέρα αν η Τουρκία έχει διαφορετική άποψη, θα πρέπει να την μεταφέρει στον ΓΓ. Από την δική μας πλευρά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι εμφανές ότι αν η Τουρκία επιδιώκει να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άλλες μορφές λύσης, αλλά δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των άλλων μερών», τόνισε ο Κύπριος ΥΠΕΞ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης