Χατζηδάκης: Οφειλέτες της ΔΕΗ με χρέη παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

xatzidakis

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι πελάτες της ΔΕΗ προσπαθούν να αποφύγουν διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση χρέους – Στους οφειλέτες περιλαμβάνονται άτομα με εξοχικά, βίλα, πισίνες – Ανοιχτό και πάλι το θέμα της δικαστικής διερεύνησης ευθυνών

Μια απρόσμενη αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι πολλοί καταναλωτές της ΔΕΗ με χρέη προς τον οργανισμό τηλεφωνούν στο γραφείο του και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες. Στόχος τους, ανέφερε, είναι είτε να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους. Ωστόσο οι απόπειρες παραπλάνησης εντοπίζονται από τον έλεγχο που γίνεται στη συνέχεια από τη ΔΕΗ.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ότι «τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες». Μάλιστα, όπως είπε, σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται οφειλέτες με πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Ενέργειας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και καταναλωτές με πραγματικό οικονομικό πρόβλημα. Γι' αυτούς αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και αφετέρου, όπου γίνονται λάθη, θα διορθώνονται.

Το επόμενο διάστημα, η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

«Στη Δικαιοσύνη, όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν θα συγκαλυφθούν»

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε αφήσει τη ΔΕΗ στο μη περαιτέρω», δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προσεχή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε εξάλλου ότι «Πολιτικά, το θέμα της ΔΕΗ είναι ανοιχτό, και στη Βουλή και στο λαό. Και όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, προφανώς όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκαλυφθούν».

Τέλος για το θέμα του Κτηματολογίου ανέφερε πως όπου είναι αναγκαίο θα δοθούν παρατάσεις και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, «αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούριες δουλειές».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μάνος

Κόψτε το κοινωνικό τιμολόγιο, οι φτωχοί ας πάρουν προνοιακό επίδομα, δεν μπορουν οι λίγοι συνεπείς να πληρώνουν για τους πολλούς μπαταχτζηδες.

Που σε

Καραφλουλα....... ΠΟΥΛΑ....ΠΟΥΛΑ.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό..

Ο κύριος υπουργός που το κόμμα του χρωστάει χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει άφθονο κρατικό χρήμα σαν κόμμα,να μιλάει για κακοπληρωτες καταναλωτές! Κύριε υπουργέ, πρίν μιλήσετε για όλους τους υπόλοιπους κακοπληρωτες, καλό θα ήταν να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας!

Είνα σίγουρο

ότι υπάρχουν διάφοροι εύποροι μπαταχτσήδες με βίλλες και πισίνες που δεν πληρώνουν εκμεταλλευόμενοι το όλο κλίμα ανοχής προς τους πραγματικά άπορους. Αυτούς πρέπει να τους ξετρυπώσουν και να τους κυνηγήσουν ανελέητα. Όπως πρέπει να κυνηγήσουν και τους συριζαίους που παρέλαβαν τη ΔΕΗ με 90 εκατ. ευρώ κέρδη που είχε το 2014 και την κατάντησαν το 2018 να έχει ζημιές 903 εκ ευρώ. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο!!

κοινος νους

εδω παριστανετε εσεις οι δεξιουληδες οτι εισαστε υπερ των αναξιοπαθουντων....

Τα χεις μπερδέψει φίλε!

Το ότι είναι κάποιος "δεξιός" δεν σημαίνει ότι είναι κατά των αναξιοπαθούντων. Απλώς έχει συγκεκριμένη προσέγγιση και μεθοδολογία για την επίλυση των προβλημάτων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης