Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πρώτο αντιπολιτευτικό τεστ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πρώτο αντιπολιτευτικό τεστ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι η πρώτη συνολική προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει το νέο της πολιτικό λόγο για όλα τα μείζονα θέματα και να δώσει το στίγμα της τακτικής της απέναντι στην κυβέρνηση

Tsipras
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου, για την προετοιμασία της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι η πρώτη συνολική προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει το νέο της πολιτικό λόγο για όλα τα μείζονα θέματα και να δώσει το στίγμα της τακτικής της απέναντι στην κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, με δεδομένο ότι αυτή την περίοδο είναι εμφανής η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών άλλωστε δεν στέλνουν και τα καλύτερα μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αντιπολιτευτική στάση που έχει τηρήσει μέχρι τώρα δεν πείθει ιδιαίτερα ούτε καν την εκλογική βάση του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στην κοινωνία, αλλά και στο κόμμα του, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζοντας όσο μπορεί τις προθέσεις του απέναντι στην κυβέρνηση. Και επίσης να πείσει ότι η δική του κυβέρνηση παρέδωσε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, το οποίο προσπαθεί να αποδομήσει και να ισοπεδώσει η σημερινή.

Προκειμένου δε να «αγγίξει» τις προσδοκίες του κόσμου της αγοράς και της εργασίας ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά συναντήσεων με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Σήμερα μάλιστα θα δει στην Κουμουνδούρου τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ (στις 11πμ) και τη διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (στις 12 το μεσημέρι).

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα καταγράφει ήδη όλες τις κυβερνητικές ενέργειες του τελευταίου διμήνου, ώστε να αποδείξει τη βασική επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί κομματικής άλωσης του κράτους και εφαρμογής βάρβαρων αντικοινωνικών πολιτικών, αλλά και να επισημάνει τις παλινωδίες και τις αναδιπλώσεις της ΝΔ, όπως στο μακεδονικό, καθώς και τη διάψευση προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης