Κεραμέως για Πανελλαδικές: Δεν νοείται εισαγωγή με βαθμολογία 0,8!

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Δεν νοείται εισαγωγή με βαθμολογία 0,8!

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό της η υπουργός Παιδείας για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών - Μίλησε για ελάχιστη βάση εισαγωγής - Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λόγω της οποίας δεν μπορούν για τα επόμενα δέκα χρόνια να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

4849325
Τον έντονο προβληματισμό της για την πτώση των βάσεων και την είσοδο σε πανεπιστημιακά τμήματα με βαθμούς κάτω από τη βάση εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει προαναγγείλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Σχολιάζοντας τις χαμηλές βαθμολογίες, με τις οποίες εισήχθησαν μαθητές σε σχολές ΑΕΙ, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ότι η κυβέρνηση «έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως, όπως τόνισε, θα γίνει μετά από ευρύ κοινωνικό διάλογο.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, λόγω της οποίας δεν μπορούν για τα επόμενα δέκα χρόνια να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

«Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Σε ότι αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας τόνισε τα εξής: «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

«Η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή πού διορίζονται», τόνισε σε αυτό το πλαίσιο η Νίκη Κεραμέως.

Για το άσυλο

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά την διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε «μια καθαρή διάταξη, χωρίς ''παραθυράκια'' για κανέναν, ώστε όλοι –και οι αστυνομικοί - να κάνουν αυτό που γίνεται σε κάθε δημόσιο κτήριο».

«Έχουν γίνει πολλές προπαρασκευαστικές ενέργειες, με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να τηρηθεί ο νόμος», συμπλήρωσε.

Κατέληξε ωστόσο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει «διάχυτη η αίσθηση ότι στο Πανεπιστήμιο θα μπορεί ο καθένας να μιλάει ελεύθερα, καθώς ψηφίσαμε μια διάταξη που αποκαθιστά το άσυλο στην ουσιαστική του έννοια, που επιτρέπει σε όλους να μιλούν ελεύθερα μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης