Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή περιοδεία με το μεταρρυθμιστικό σχέδιο στη βαλίτσα

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή περιοδεία με το μεταρρυθμιστικό σχέδιο στη βαλίτσα

Αύριο το ραντεβού με τον Εμμανουέλ Μακρόν - Οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες

4854509
Το Μέγαρο Μαξίμου εργάζεται πυρετωδώς για την ευρωπαική περιοδεία του πρωθυπουργού. Ταυτοχρόνως εστιάζεται και στη σύνθετη και πολυεπίπεδη δουλειά που οφείλει να γίνει στο πεδίο της ανάταξης της οικονομίας και της επιστροφής στην κανονικότητα που αρμόζει σε μια ευρωπαïκή χώρα, στη ΔΕΘ και στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς. Κυβερνητικές πηγές δεν κρύβουν τη βαρύτητα που έχει ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού, αρχής γενομένης από την Πέμπτη και τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει την Ελλάδα, μετατρέποντας την ξανά σε ισότιμο εταίρο της Ευρωζώνης. Για τον σκοπό αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, τις κινήσεις που αφορούν την οικονομία, αλλά και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας των θεσμών (Επιτροπή Ανταγωνισμού).

Στα χαρακώματα κυβέρνηση-αντιπολίτευση

Εντωμεταξύ, η αντιπολίτευση ασκεί σφοδρή κριτική για τη Σαμοθράκη, τα εργασιακά….ακόμα και για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αξύριστος στις διακοπές του… (Ο βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, σε ανακοίνωσή του, περιγράφει τι κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και κάνει λόγο για τα «μούσια της κυβέρνησης») Η Κουμουνδούρου, όμως προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί στο μέτωπο της Οικονομίας και θα ξεκινήσει επισήμως το Φθινόπωρο. Μία πρόγευση αυτής, όμως, δόθηκε μέσω της αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το τέλος των μνημονίων, δικαιώνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ για τη δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους πανηγυρισμούς και να σταματήσει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ας αφήσει τους πανηγυρισμούς, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων. Οι "προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ" γονάτισαν τη μεσαία τάξη, φόρτωσαν μέτρα λιτότητας δισεκατομμυρίων ευρώ όλους τους Έλληνες και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα στους δανειστές» επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτή είναι η κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Εμείς, με σχέδιο και σοβαρότητα αποκαθιστούμε κάθε μέρα την αξιοπιστία της χώρας για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» υποστηρίζουν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πληθώρα δράσεων σε όλα τα υπουργεία

Τα πράγματα στα εργασιακά φαίνεται να κινούνται σχετικά γρήγορα. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που υπεγράφη και με την οποία θεσπίζεται ανώτατο όριο στο συνολικό ακαθάριστο ποσό κάθε μηνιαίας κύριας σύνταξης συνέταξε γραπτή δήλωσή με τον τίτλο «οι χρυσές συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα αποτελούν παρελθόν». «Αυτό που δεν έκαναν τρία ολόκληρα χρόνια, δηλώνοντας ότι δεν πρόλαβαν, το έκανε η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, δείχνοντας αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα. Μετά τη νομοθετική διάταξη, που ψηφίστηκε, πριν από λίγες ημέρες, με την οποία βάλαμε οροφή (πλαφόν) στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την οποία ας σημειωθεί δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ…», γράφει στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε εθνικό στόχο την αύξηση των εξαγωγών. Ο υπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη και μέλη του συνδέσμου, δεσμευόμενος ότι η πολιτεία θα βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το θλιβερό ρεκόρ των τροχαίων που κατέχει για μία ακόμα χρονιά η Κρήτη και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των νεκρών στην άσφαλτο κατά 47% σε σχέση με πέρυσι, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου. Σε αυτήν συζητήθηκε το έκακτο σχέδιο για τον περιορισμό του φαινόμένου.


H ελληνική ομογένεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ Η σημασία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, οι δεσμοί των δύο λαών και η ελληνική ομογένεια της Αμερικής συζητήθηκαν εκτενώς στο τετ-α-τετ που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Διαματάρη και διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα.

Κλείσιμο
H επικείμενη εφαρμογή του αναθεωρημένου Κανονισμού του Frontex και οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση και λειτουργία του Μονίμου Σώματος Συνοριοφυλάκων, καθώς και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού σχεδιασμού, με έμφαση στην πρόληψη κρίσεων, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex, Fabrice Leggeri, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Frontex και ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση του προσωπικού, την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και την χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της επιτήρησης θαλασσίου πεδίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης