«Πόρτα» Βεστάγκερ σε Παπαδημούλη: Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για το θέμα της Θάνου

4738007

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού» τόνισε ο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το θέμα της Βασιλικής  Θάνου– Αναλυτικά η επιστολή της στον Δημήτρη Παπαδημούλη

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση» για το θέμα της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σημειώνει η αρμόδια Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, απαντώντας σε ηλεκτρονικό μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη για τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την κυρία Βεστάγκερ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την ενημέρωσε για την κατάσταση την περασμένη Παρασκευή. Οι υπηρεσίες της, πρόσθεσε, βρίσκονται σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διακριβώσουν τα γεγονότα.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού τόνισε ότι «η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Η καλή συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι κρίσιμη και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο δια μέσου της ανεξαρτησίας αυτών των αρχών».

Αναλυτικά, η επιστολή απάντησης της Μαργκρέτε Βεστάγκερ στον Δημήτρη Παπαδημούλη:


Αξιότιμε κ. Παπαδημούλη,

Σας ευχαριστώ για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα με ημερομηνία 6 Αυγούστου σχετικά με τις τροποποιήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού. Λόγω αυτών των τροποποιήσεων, άτομα που εργάστηκαν σε θέσεις κοντά στην κυβέρνηση δεν είναι επιλέξιμα για διορισμό σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΕΑ) σε μια περίοδο 5 ετών και τα ήδη διορισμένα απολύονται από τις θέσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με ενημέρωσε εν συντομία για την κατάσταση την περασμένη Παρασκευή, και οι υπηρεσίες μου βρίσκονται σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διακριβώσουν τα γεγονότα.

Όπως γνωρίζετε, η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Η καλή συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι κρίσιμη και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο δια μέσου της ανεξαρτησίας αυτών των αρχών. Αυτό ορίζεται σαφώς στην Οδηγία ECN +, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, πριν από τις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Με εκτίμηση,
Μαργκρέτε Βεστάγκερ

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Με αυτό το σανό ο Παπαδημούλης

Εξασφαλίζει πως και στις επόμενες ευρωεκλογές θα έχει μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο. Πολλά γίδια θα θεωρήσουν το άτομό του άξιο μαχητή της παράταξης τους. Φυσικά κι αυτός το ξέρει πως η Θάνου έχει καεί ως χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Το κομματικό του καθήκον επιτάσσει τόσο τη ρουφιανιά που έκανε όσο και την απαρέγκλιτη υποστήριξη από μέρους του σε κάτι καθόλα ανήθικο.

Πάνος

Κάποιοι της ΝΔ αποτελούν Δούρειο Ίππο των άθλιων πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι αριστεροί και διεθνιστές. Ο διεθνισμός τους, σχεδόν όλες τις φορές, έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Πόσο μυαλό χρειάζεται ο κάθε Μεϊμαράκης για να καταλάβει πότε βοηθά Έλληνες ή εχθρούς της Ελλάδας?

καιρος να αρχισει ενα ξεκαθαρισμα στην ΝΔ

πετωντας ολα τα βαριδια του Συριζα εξω απο το κομμα αρχιζοντας απο τον μειμαρακη ... κουλη μας ακους ??? αρχιζοντας απο τον μειμαρακη που Συριζα ακουει και του τρεχουν τα ΣΑΛΙΑ

amerikanos

για ολες αυτες τις αθλιοτητες ευθηνετε αμεσα ο κουλη που κρατα στην ΝΔ τον αθλιο μειμαρακη που εδωσε γραμμη να ψηφισουν οι ευρωβουλευτες την ΝΔ αυτον τον ρουφιανο που σε καθε στιγμη σκαβει τον λακκο σε οσους δεν ειναι σταλινιστες ...ααα ξεχασε ο κουλη μηπως τοτε ποιο παλια που ο μειμαρακης εσκιζε τα καλσον του γιατι η τασια του ελεγε με στοχοποιουν γιατι ζητω να ερχονται οι ισλαμοκατσαριδες στην ελλαδα ??? κουλη και αδωνη το 2019 τα κανατε παλι σκατα ... δεν θα εβλαπτε να βλεπαμε τον μειμαρακη να τον πετας εξω απο την παραγκα .. και να παγαινε να κανει παρεα στην παπακωστα

Περιποιημένη και σβουριχτή η σφαλιάρα...

Την οποία άρπαξε ο παπαδημούλης!!! Περαστικά και εις άλλες σφαλιάρες, με υγεία.

Φααααπ!!

Έσκασε κι αυτή σε ΖΥΡΙΖόσβερκο. Έρχονται κι άλλες, πιο δυνατές!!!

Πρώτα η Θάνου,

μετά η πατρίδα. Το αντίστροφον του Αρχαίου ρητού. Δηλαδή για να μην χάσει το 100άρικο παραπάνω από την σύνταξη η Θάνου, ρουφιανεύουμε την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς. Ποιος θα του δώσει να διαβάσει την Απολογία Σωκράτους;

Ρία Ζώγα

Έψαξα το βιογραφικό της κυρίας, αυτό που ανάρτησε στην επιτροπή ανταγωνισμού. Ήταν πτωχό, με εξαίρεση τον συνδικαλισμό. Αναφέρει μεταπτυχιακές σπουδές, χωρίς όμως καμία αναφορά στον τίτλο που έλαβε. Αν μαθητής μου ( στο Λύκειο) παρουσίαζε τέτοιο βιογραφικό, θα τον έστελνα να ξαναφοιτήσει στην πρώτη δημοτικού. Πολύ δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη? Καιρός να πάει να λέει παραμύθια στα εγγόνια της, είναι ανεπίτρεπτο να παραμυθιάζει μια ολόκληρη χώρα.

Ρίτα

Οι πολιτικοί αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ο,τι μπορουν να κυβερνούν με τους στρατευμένους ανθρώπους τους, ακόμη και μετά την ήττα τους στις εκλογές. Που ακούστηκε Καρανίκας με προϋπηρεσία στο Μαξίμου, πρόεδρος σε ανεξάρτητη αρχή?

Last

Παπαδημιούλης εν παροξυσμώ . Όταν το χωνέψεις αγαπητέ δημήτριε , ότι όλα είναι δανεικά , τότε να τα συζητήσουμε όλα , από μηδενική βάση . Μέχρι τότε ρούφα το αυγουλάκι σου να μεγαλώσεις και σιώπα . Το ξέρω ότι πρέπει κάτι να λες, για τα μάτια του κόσμου , για να δικαιολογείς τα ευρά που παίρνεις , αλλά δεν το θεωρώ και καθόλου απίθανο να σε πονάει , εσύ ξέρεις . Πάντως όλη αυτή η φάση , για μερικούς , εμπεριέχει και το στοιχείο της απόλυτης ηδονής , να μη σου διαφεύγει και αυτό το στοιείο . Η αλήθεια πάντως είναι ότι πρέπει οι κομματικοί σχηματισμοί να κάτσουν στη γωνίτσα τους και να αφήσουν το σύστηα να λειτουργήσει όπως σε άλλες χώρες , χωρίς αχρείαστες και εν πολλοίς επιζήμιες παρεμβάσεις .Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akrivopoulou_tsakalowtos_kapsoxas_main

«Να μας εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ» κάλεσε τον πρώην υπουργό η Ακριβοπούλου - Αιχμές για την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές από τον Καψώχα

7
KINAL_SIMA

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι αυτοί που χαίρονται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα θρησκευτικά αποτελεί «τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επιστημονικών, παιδαγωγικών και δημοκρατικών κατακτήσεων σαράντα χρόνων

2