Πέτσας: Η εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών προκάλεσε τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης

petsas123-mesa

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών του νησιού απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την απορία γιατί δεν είχε αντιμετωπισθεί τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των επιχωματώσεων από φερτά υλικά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τα δρομολόγια προς τη Σαμοθράκη  μεγαλύτερα πλοία, αφού δεν θα μπορούσαν να δέσουν στο λιμάνι. 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι όλα τα ζητήματα τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο αποκλεισμός, αλλά και για να αποκατασταθούν τα ζητήματα στις λιμενικές υποδομές θα συζητηθούν για να δρομολογηθούν λύσεις στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Στ. Πέτσας για το πρόβλημα της Σαμοθράκης


Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την Κυριακή, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη κάτι που είχε επαναληφθεί στις αρχές του 2019 και είχε διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Από την Κυριακή, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας - Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ». Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη λύση που δόθηκε με το επιβατηγό - οχηματαγωγό «AZORES EXPRESS» δεν τελεσφόρησε, αν και το πλοίο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο, εξαιτίας των προβληματικών λιμενικών υποδομών της Σαμοθράκης που μαζί με τον κακό καιρό καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη την προσέγγιση του πλοίου και έτσι το Υπουργείο Ναυτιλίας επιστράτευσε και νέο πλοίο, αυτή την φορά το ταχύπλοο καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. Το μείζον θέμα του εφοδιασμού του νησιού έλυσε εκ νέου το «ΑΝΑΞ» το οποίο επέστρεψε και αυτό στην γραμμή μαζί με το «ΖΕΦΥΡΟΣ», μετά την άρση του απαγορευτικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εντοπισμός διαθέσιμου πλοίου μέσα στον Δεκαπενταύγουστο ήταν δύσκολος καθώς όλα τα πλοία είναι δρομολογημένα σε γραμμές. Επεσήμαναν μάλιστα πως το πλοίο που θα εντοπισθεί ή θα είναι παροπλισμένο, άρα απαιτείται χρόνος για να ετοιμασθεί να ταξιδέψει, ή θα φύγει από άλλη γραμμή για την οποία πρέπει να βρεθεί λύση ως προς την κάλυψη της, όπως συνέβη και στην περίπτωση του «ANDROS JET».

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν πως η βασική αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός πως το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, καθώς, όπως έλεγαν, επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα. Η αποκατάσταση αυτή αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, πρόσθεταν πάντως πως εν γένει όμως και πέρα από τον πυθμένα, οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά σήμερα, το «ΣΑΟΣ» έπρεπε να επιστρέψει στα δρομολόγιά του, έχοντας επισκευάσει τις βλάβες του. Ωστόσο, η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημέρωσε ότι αυτό δεν θα γίνει. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης (για το Σαββατοκύριακο έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια το υπ. Ναυτιλίας). Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Από την κυβέρνηση επεσήμαναν πως, μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης. Επίσης διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο πραγματοποιεί τέσσερα (4) δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε (5) ημερών. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 69.000 ευρώ για τη συνέχιση των δρομολογίων του «ΑΝΑΞ» για επιπλέον επτά ημέρες.

Ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης, όμως, προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία λόγω διακοπών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ότι η κυβέρνηση αναζητά λύσεις στα προβλήματα που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μην ενοχλείτε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές»

Να απολογηθεί για το «πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της» στο ζήτημα της Σαμοθράκης κάλεσε την κυβέρνηση σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

«Θα ανέμενε κανείς αρχικά μια συγγνώμη. Μια κυβερνητική απολογία για τα αργοπορημένα της αντανακλαστικά, μια συγγνώμη από τους επαγγελματίες του τουρισμού, μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Αντί για αυτό ή για το όποιο σχέδιο για το μέλλον της Σαμοθράκης η κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας έχει ως κύριο θέμα το προσφιλές σπορ της ΝΔ: τις δήθεν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώνουμε με αυτό το αστείο»,

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της. Ο τουρισμός της χώρας και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις για τις μελέτες εφαρμογής του λιμανιού και το ΠΕΑΛ (Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένα)-Master Plan που εξασφαλίστηκαν επί των ημερών μας προκειμένου να δοθεί άμεση και μόνιμη λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης», καταλήγει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέτσας: Αναζητούμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονομήσαμε από την αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση δόθηκε στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος απαίτησε να απολογηθεί η κυβέρνηση για το «πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της» στο ζήτημα της Σαμοθράκης καλεί την κυβέρνηση.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε: «Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού.

Όσο για το ποιός συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του».

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Κλασσικό

Διαβάστε ποιοι ήταν υπουργοί του Σύριζα. Δρίτσας, ένας που δεν ξέρουμε τί έκανε, κουρουμπλη, ένας που εγλυφε τον Τσίπρα όπου και όπως μπορούσε, Κουβέλης, ένα γελοίο ανθρωπάκι. Περιμένατε να κάνουν κάτι... Υπάρχει έγκλημα από δόλο, και έγκλημα από αμέλεια. Και τα δύο διεπράχθησαν πολλές φορές από τους ανίκανους συριζαιους τάχα υπουργούς. Ξουτ, έξω, πηγαίνετε αλλού, σάς έχουμε σιχαθεί.

G.K

Εξακολουθούν να μοιράζουν σανό στα συρι-ζά! Από τους υπόλοιπους όμως που ζούμε στην Ελλάδα, ουδείς πια σας δίνει σημασία! Μόνο αηδία μας προκαλείτε!

Βαλεντίνη

Διαβάζω τα σχόλια τόσες μέρες και γελάω!! Είμαι παθούσα στο συγκεκριμένο νησί!!! Σε πολύ μικρή ηλικία, εγκλωβιστήκαμε για μία εβδομάδα, όχι όμως από λάθος των αρχών, μάλλον από λάθος της οικογένειας και της παρέας!!! Δέν μας ενημέρωσαν κιόλας, ότι έπρεπε να δηλώσουμε πότε θα φύγουμε, οπότε μετά τις διακοπές, φτάσαμε στο λιμάνι κι' έπρεπε να περιμένουμε!! Και πάλι κατ' εξαίρεσιν μας άφησαν να φύγουμε ( ήμασταν με την παρέα πολλά μικρά παιδιά)! Ο γυρισμός στην Αλεξανδρούπολη μία κόλαση!!! Ένα μικρό καραβάκι, σάν καρυδότσουφλο στα κύματα!!! Πώς βλέπεις στα πειρατικά έργα, να μπαίνει το νερό μέσα, από τα κύματα εννοείται, να μας πετάει από δώ κι' από κεί, να ξερνοβολούν όλοι και να λένε; Έτσι και φτάσουμε ζωντανοί, θα πάρουμε ένα χάρτη της Ελλάδος και θα σκίσουμε το νησί της Σαμοθράκης!!! Ποιός να ήταν άραγε εκείνος ο καπετάνιος, ήρωας!!!!! Δέν το περίμενα, μετά από τόσα πολλά χρόνια, να συμβούν αυτά!! Ο πληθυσμός είναι ελάχιστος εκεί και τα πλοία, πηγαίνουν εκεί όπου υπάρχει κόσμος, για να κονομάνε, αλλά το θέμα είναι μετά από τόσα χρόνια..... Δεν μιλώ για υποδομές μέσα στο νησί, το λιμάνι, δέν έπρεπε να είναι ασφαλές, ώστε να μπορούν να προσαράζουν τα πλοία; Τώρα υπάρχουν μεγάλα πλοία, που δεν καταλαβαίνουν από φουρτούνες, πλήν εκτάκτων καιρικών φαινομένων φυσικά!!!! Είναι άδικο αυτό, γιατί η Σαμοθράκη είναι ένα ωραίο νησί, όπως όλα τα νησιά της Ελλάδος!!! Μιλάμε για άγρια ομορφιά, από τα λίγα που θυμάμαι κι' ήταν Δεκαπενταύγουστος, όπως τώρα!!!! Πρέπει ν' αξιοποιηθεί τουριστικά, να μπορεί εύκολα να πάει κάποιος!!! Το άγαλμα της απτέρου Νίκης, παρ' ότι δεν βρίσκεται στο νησί, είναι ένας λόγος να το επισκεφτείς!!! Πρέπει λοιπόν να το κοιτάξει η νέα κυβέρνηση, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση! Εφ'όσον υπάρχει κόσμος και το χειμώνα, πρέπει να έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι στον πολιτισμό......

Δεξιο σκουπιδι

Καλε συ....ραψτο λιγο. Ποιος νοιαζεται για τις δθακοπες σου μικρη! Γλιστριδες εφαγες? Και γιατι κριτικαρεις τη ΝΔ? Πρεπει να κανει αυτο , να κανει το αλλο! Θα τα κανει ολα αυτοματα το Επιτελικο κρατος. Απλα θελει λιγα χρονια να συντονισθει!

Το να ρίχνεις τις ευθύνες κατά πάγια τακτική

στους προηγούμενους δεν περνάει πια. Φταίτε, ζητήστε συγγνώμη, αντιμετωπιστε το πρόβλημα και λυστε το. Δεν είστε 15 χρονα κοριτσάκια, σοβαρευτείτε!!!

Δεν

Βοηθάμε νησιά που πάνε αριστεροί τέλος. Εμείς θα ενώσουμε τους Έλληνες τέλος

κανενας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΥΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ VIRAL.ΑΠ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΜΑΖΩΧΙΣΤΕΣ.ΒΛΕΠΕ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.

Μαρινος

Ακομη και δικιο να εχετε για τις λιμενικες εγκαταστασεις κε Πλακιωτακη στο θεμα της Σαμοθρακης ,ειστε υπολογοι.Επρεπε καθως το νησι στην ουσια περιηλθε σε κατασταση εκτακτης αναγκης, να ειχατε ζητησει απο την πρωτη μερα τη συνδρομη του λιμενικου η και του πολεμικου ναυτικου με συνδρομη αρματαγωγου πλοιου.Δεν δρασατε με απλες και πρακτικες λυσεις,και τωρα ευρισκομενος σε δεινη θεση ,μας κανετε πανεπιστημιακες διαλεξεις περι συνθηκων ελλιμενισμου και διαγωνισμων μισθωσης ...

10 πρώην Πασοκτζήδες αναχατιστές αντισυριζαίοι

Ο άχρηστος Τσίμπλας σπαταλούσε χρήματα για παροχές και η χώρα ξεβράκωτη γελοία συριζόπουλα

@

Τι λετε ρε που θα πληρωνει το κρατος εκατομμυρια χωρις λογο. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ (Διαγωνισμος με μια προσφορα) Στον φιλο του πλοιοκτητη. Τα ιδια παντου απαξιωσαν τα λιμανια για να τα δωσουν σε ιδιωτη οπως τα αεροδρομια στη Φραπορτ οι συριζαιοι. Δισεκατομμυρια επιδοματα σε αλλοδαπους και λαθροπροσφυγες και ουτε 1εκατομμυριο για λιμενικη υποδομη στο λιμανι Σαμοθρακης. Στην Κω τι κανατε μετα το σεισμο που ρηγματωσε ολο το λιμανι φτιαχτηκε νεος λιμενοβραχιωνας; Γεμισατε το νησι λαθρομεταναστες με το 1/4 των χρηματων που εδινε στους λαθρομεταναστες θα ειχε νεο λιμανι η Κως. Υποβαθμιση παντου τα ιδια σε Λεσβο Σαμο κλπ.

Σχόλιο

Ο στρατός γιατί δεν έστειλε κάποιο πλοίο; Αν όχι για τους ανθρώπους έστω για τα είδη πρώτης ανάγκης;

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ <<..ΠΟΥΛΑΝΕ..>> ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ...ΤΑ Μ.Μ.Ε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ...

Tomtom

Ας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και θα έβλεπες!!!

Χ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση των άχρηστων τεμπελχανάδων ρεμπεσκέδων της αριστεράς.Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου θα λύσει το πρόβλημα οριστικά και με τον καλύτερο τρόπο.Και το λιμάνι θα γίνει τέλειο και θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες του νησιού.

Ο σανός δεν είναι super food

Ναι βέβαια, γιατί το νησί της Σαμοθράκης αναδύθηκε από το θρακικό πέλαγος στις αρχές του 2015.

λογικό...

Παρέλαβαν ένα τέλειο λιμάνι και το άφησαν να χαλάσει οι τεμπέληδες !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

er

Η οριοθέτηση που κάνει είναι παντελώς αυθαίρετη και παραβιάζει κατάφωρα το Δίκαιο της Θάλασσας, επειδή δεν αναγνωρίζει στα ελληνικά νησιά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ - Τι επιδιώκει τελικά η Άγκυρα - Μητσοτάκης: Δύσκολος ο δρόμος με την Τουρκία, απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία

27
21987968

«Οταν συνάντησα τον Ερντογάν είχε ήδη υποστεί σοβαρή διπλωματική ήττα» - Θα κινηθούμε με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είπε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων - Προανήγγειλε κλειστή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στη Βουλή, στην οποία όλα τα κόμματα θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

46
pame

Με το ταξίδι τους αυτό τα μέλη του ΠΑΜΕ θέλησαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στις διαμαρτυρίες των Γάλλων και να συμμετάσχουν στη δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των συνδικάτων της περιοχής των Βερσαλλιών και του Βαλ ντε Μαρν

33
mitsotakis_symvolaia

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών ο πρωθυπουργός ζήτησε  την παροχή σημαντικά περισσότερων δεδομένων στην ίδια τιμή ώστε τα τιμολόγια να ευθυγραμμιστούν με τα ευρωπαϊκά - Οι ανακοινώσεις κάθε εταιρείας

36
erdogan_mitsotakis_main

Θα ανταποδίδαμε την απέλαση αν η Ελλάδα είχε πρεσβεία στην χώρα μας είπε ο Λιβυος ΥΠΕΞ – Σε ρόλο προστάτη ο Τσαβούσογλου διαμηνύει ότι η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι στις απειλές της Αθήνας - «Βρίσκονται σε πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση από την ανιστόρητη συμφωνία» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Είναι ένα άκυρο κείμενο» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής

74