Παραδοχή ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δίνει «βασιλικές» συντάξεις ύψους €24.000 τον μήνα!

katrougalos_ar

Ανώνυμες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωναν τις πληροφορίες που εξόργισαν τους συνταξιούχους - Κάνουν λόγο για «μεταβατική ρύθμιση» που αφορά εργαζόμενους «που είχαν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, ιδίως στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών μπορεί να καταλήγει σε υψηλότερες από €3.000 συντάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης»

Συντάξεις επιπέδου... Τζόκερ επεφύλασε ο νόμος Κατρούγκαλου για περίπου 1.000 Έλληνες οι οποίοι είχαν συμπληρώσει περίπου 40 συντάξιμα έτη εργασιακού βίου καταβάλλοντας πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οργισμένος, αποκάλυψε ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ που συρρίκνωσε εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις σε μηνιαία ποσά πολύ κάτω των €800, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ώστε περίπου 1.000 συνταξιούχοι να διατηρήσουν προνόμια που παραπέμπουν στις χειρότερες ημέρες της εποχής πριν ξεσπάσει η κρίση που φτωχοποίησε 9 στους 10 Έλληνες.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμη να εκδώσει συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα, ενώ το κόστος γι' αυτές τις συντάξεις σε 10 χρόνια υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ, γεγονός εξοργιστικό για την συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων που τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν συνεχώς τις συντάξεις τους να περικόπτονται σε ποσά πολύ κάτω του επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Με καθυστέρηση πολλών ωρών, το βράδυ της Κυριακής μη κατονομαζόμενες «πηγές» προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωναν όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την προκλητική αμεριμνησία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και του νόμου Κατρούγκαλου που επέτρεψε να δημιουργηθούν τόσο μεγάλες ανισορροπίες κάνοντας λόγο για προβλήματα που θα λυθούν με την... πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 εφάρμοσε για πρώτη φορά ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο ως προς τις εισφορές, όσο και ως προς τις συντάξεις. Σε πλήρη ανάπτυξη και για όσους έχουν καταβάλει τις υψηλότερες προβλεπόμενες εισφορές δίνει κύρια σύνταξη λίγο κάτω από 3.000 ευρώ (στην οποία προστίθεται, όπου υπάρχει, επικουρική σύνταξη ή, για τους δημοσίους υπαλλήλους, μέρισμα από το Μετοχικό τους Ταμείο).

Επειδή όμως πριν την εφαρμογή του επικρατούσε ένα μωσαϊκό διατάξεων, προβλέφθηκε (άρθρο 30), για λόγους ανταποδοτικότητας, μεταβατικής φύσης ρύθμιση για όσους είχαν καταβάλει στο παρελθόν υψηλότερες εισφορές από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που απετέλεσαν τη βάση υπολογισμού για τις εισφορές του νέου νόμου. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) εισφοράς επιπλέον αυτής του ΙΚΑ. Η μεταβατική αυτή ρύθμιση για εργαζομένους που είχαν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, ιδίως στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών μπορεί να καταλήγει σε υψηλότερες από 3.000 Ευρώ συντάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Ούτε λέξη είχαν να πουν οι μη κατονομαζόμενες -ανώνυμες- πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Τάσος Πετρόπουλος γνώριζαν για τις περίπου 1.000 περιπτώσεις τυχερών που θα μπορούσαν να εισπράττουν συντάξεις από 3.000 ευρώ μέχρι και το ποσό των 24.000 ευρώ τον μήνα!

Οργή Βρούτση για τις «αυτοκρατορικές» συντάξεις

Εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις μπορεί να ψαλιδίστηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου, για μερικούς τυχερούς όμως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επεφύλασε συντάξεις που ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους θα μπορούσαν να ονειρευτούν.

Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα, ενώ το κόστος γι' αυτές τις συντάξεις σε 10 χρόνια υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ!

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προνομιούχοι, πόσοι είναι και γιατί δικαιούνται τόσο υψηλά ποσά;

Πρόκειται κυρίως για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους.

Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 1.000, ενώ μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι «γενναιόδωρες» συντάξεις άνω των 7.000 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εργαζόμενος έχει διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών, με υψηλές αποδοχές.

Επίσης, θυμίζουμε ότι έχουν καταργηθεί τα πλαφόν των 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη και των 3.000 ευρώ για τις διπλές συντάξεις που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εντοπίσει την στρέβλωση και καθυστερούσε την έκδοση αυτών των «φουσκωμένων» συντάξεων μέχρι να δει πώς να χειριστεί το θέμα στα κρυφά.

Ωστόσο, συνταξιούχος του ταμείου νομικών που περίμενε να εκδοθεί η σύνταξή της, ύψους 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ξεπαγώσει η έκδοση της σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάντως εξήγησε ότι «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», ενώ μέχρι τότε δόθηκε εντολή να παγώσει η έκδοση αυτών των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».

Υστερα από το σάλο για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται τις εξοργιστικές ρυθμίσεις και προσπαθούν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι πρόκειται για... μεταβατικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου  στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών - Διαβάστε ΕΔΩ

Δείτε τι αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για το θέμα των «χρυσών» συντάξεων:

Βρούτσης: Η προηγούμενη ηγεσία γνώριζε τη στρέβλωση εδώ και πέντε μήνες και δεν έκανε τίποτα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Λολ

Επίπεδο "τζόκερ" το να παίρνεις μεγάλη σύνταξη αν έχεις καταβάλει 8 εκατομμύρια € σε ασφαλιστικές εισφορές ;

ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ

.........πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται τις εξοργιστικές ρυθμίσεις και προσπαθούν να δικαιολογηθούν. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο .......... ΑΥΤΙΑΣ !!!!!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΤ? ΑΡ Ε ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΗΕ.

AMX 30.

Α ρέ ξεφτιλισμένοι !!!!!!Γιά τίς ελίτ κοινωνικές ομάδες ή Χώρα δέν πτώχευσε,δέν καταστράφηκε.Γιά τούς όλους υπόλοιπους μόνο ''βρήκαμε βράχια''.

Χαχαχαχα

Πρώτη φορά ψευτοαριστερά με τον παπατζή καταληψία !!

Μάρθα

Για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα (και μιλάω για το συνταξιοδοτικό), πρέπει να είσαι ΚΑΙ άσχετος ΚΑΙ αλήτης. Δεν φτάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. ΚΑΙ όποιος πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι πλήρωσαν τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές από τη μέρα που πήραν το πτυχίο τους μέχρι την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκαν, μάλλον ζει στον κόσμο του.

Γιώργος 45

Δυστυχως τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκ@τ@ από ότι νομίζουμε. Η κατάσταση στο ασφαλιστικό είναι ένας κυκεώνας, ένας βούρκος που ελάχιστοι ξέρουν τί ακριβώς "παίζει". Αυτη η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της συνειδητής προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα να κάνουν τις πελατειακές πολιτικές τους με τα χρήματα των εισφορών μας, δημιουργόντας ταυτόχρονα ένα απίστευτο πλέγμα νόμων, διατάξεων και υπουργικών αποφάσεων που κάνει τελείως αδύνατο στον κοινό πολίτη να έχει μια σφαιρική εικόνα του τί ισχύει. Παράλληλα, ακόμα και μέσα στον ίδιο κλάδο εργαζομένων υπάρχουν τρομακτικές διαφοροποιήσεις που έρχονται σε τέλεια αντίθεση, μερικές φορές, με αυτά που πιστεύει ο πολύς κόσμος. Παράδειγμα: Το άρθρο αναφέρεται στις πολύ μεγάλες επικουρικές συντάξεις ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, μεταξύ αυτών και των τραπεζικών. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ οι επικουρικές των τραπεζουπαλλήλων της τέως Εμπορικής έπειτα από τις μέχρι Κατρούγκαλου εποχή μειώσεις, συν τις μειώσεις Κατρούγκαλου έχουν μειωθεί κατά 80% περίπου (!!!!) ενώ οι ειφορές τους ήταν 4πλάσιες (σε ποσοστό επί του μισθού) από τους περισσότερους άλλους εργαζόμενους.

khan

λίγδωσε το αντεράκι των άπλυτων

Γιάννης

Ο νόμος Κατρούγκαλου είχε μέσα μεγάλα ποσά για εισφορές, ειδικά για όσους δήλωναν πολλά η αύξηση των εισφορών τους είναι τεράστια σε σχέση με πριν. Οπότε στις περιπτώσεις που προέκυπτε σύνταξη 24000 ο ασφαλισμένος θα είχε καταβάλει πολλά περισσότερα σε εισφορές.

Έτσι νομίζεις

Για ρώτα κάποιον που ξέρει, όποιος πληρώνει την μέγιστη εισφορά 2580 ευρώ το μήνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, τι σύνταξη θα βγάλει με 35 χρόνια;

ChrisΑΚ

Αυτός ο λιγδιάρης ο μαντηλάκιας, εργατολόγος δικηγόρος που έπαιρνε πακέτα φακελάκια για να συνηγορήσει υπέρ των εργαζομένων. Λαμόγιο διαστάσεων, για τους κολλητούς του το πλάνο: έκανε διευθυντές άτομα λίγο πρίν την σύνταξή τους, αυξανόταν ο μισθός οπότε και εισφορές αλλά τελικά η σύνταξη έβγαινε βάση του μισθού τον τελευταίο χρόνο. Και αναρωτιέμαι, πόσοι και από ποιά ηλικία έγιναν ανώτατοι υπάλληλοι, γεννήθηκε κανείς διευθυντής και ότι νάναι, μπλα μπλα, με δεκαχίλιαρα μισθό;;;; Όλα είναι κομπίνα του λιγδιάρη Κατρούγκαλου. Ψάχτε ακόμα και τις τσέπες του, πόσα είχε πριν 4 χρόνια και πόσα έχει τώρα. Ο Μητσοτάκης το δήλωσε, θα ψάχνονται και για ένα χρόνο μετά το τέλος θητείας οι βολευτές κ.α..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης