Κυπριακή ΑΟΖ: Τις προκλήσεις της Τουρκίας έθεσε στον βοηθό γ.γ. του ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης

Κυπριακή ΑΟΖ: Τις προκλήσεις της Τουρκίας έθεσε στον βοηθό γ.γ. του ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η επικείμενη συνάντηση του Κύπριου προέδρου με τον Μουσταφά Ακιντζί στις 9 Αυγούστου

Anastasiadis
Η ανανέωση της θητείας της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη ΟΗΕ στη Κύπρο), οι τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Ακιντζί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Κύπριου Προέδρου με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιο για θέματα ειρηνευτικών επιχειρήσεων, Ζαν-Πιέρ Λακρουά.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση η οποία διήρκησε 45 περίπου λεπτά, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Λακρουά για τις παραβιάσεις της Τουρκίας εντός κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί στις 9 Αυγούστου. Παράλληλα, τονίστηκαν ο ρόλος και σημασία της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, ενώ ο Πρόδρομος Προδρόμου υπογράμμισε ότι είναι ενθαρρύντική η στήριξη των Ηνωμένων Εθνών στη συνέχιση της παρουσίας της UNFICYP, της οποίας την παρουσία χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι έγινε και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία και της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της UNFICYP Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Αύριο ο κ. Λακρουά θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνεται πως χθες ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας πάνω στο κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP και το κείμενο έχει τεθεί σε «σιωπηρή διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης