Μητσοτάκης: Βαριά η ευθύνη μας, δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του λαού

mitsotakis_main

«Θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες» δήλωσε, μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός - «Δεν θ' αυξήσουμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ» δεσμεύτηκε - Επίθεση σε Τσίπρα: «Θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα... Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε... Λαϊκιστές και ψεύτες σας λέει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» - «Μαθήματα διαπραγμάτευσης από σας και τον Βαρουφάκη δεν δεχόμαστε»

«Ο λαός μας έδειξε εμπιστοσύνη. Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά την αναλαμβάνουμε με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της αποστολής μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κλείνοντας τον κύκλο της τριήμερης συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρωθυπουργός


«Κύριε Τσίπρα, θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε. Για το τέλος του λαϊκισμού που έχω αναφέρει, λαϊκιστές και ψεύτες σας λέει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το έδειξε στις εκλογές. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει. Είναι καιρός να αλλάξετε λογογράφο, γιατί, αν τα κάνατε όλα τόσο καλά όσο λέτε, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν διαφορετικό. Έχετε υποστεί μέσα σε δύο μήνες τρεις εκλογικές ήττες» συνέχισε ο πρωθυπουργός, ανεβάζοντας τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να περάσει μια μέρα χωρίς να αξιοποιήσω την δύναμη που μου έδωσαν οι πολίτες για να κάνω την ζωή τους καλύτερη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Την πρώτη ημέρα των προγραμματικών ήμουν σαφής, τονίζοντας ότι τα έργα μετρούν περισσότερο από τα λόγια. Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από αυτή την αίθουσα έφτασε στους πολίτες που, ανεξάρτητα αν μας επέλεξαν στις εκλογές, παρακολουθούν τα βήματα για το πρόγραμμά μας. Πρώτο βήμα: σταθερότητα στο εσωτερικό και αξιοπιστία στο εξωτερικό. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση και ένας νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίσει την αναλογικότητα. Ναι, κύριε Τσίπρα, όταν ένα κόμμα παίρνει 40%, πρέπει να έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» απάντησε, «φωτογραφίζοντας» τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον εκλογικό νόμο.

«Από την εποχή των φόρων και της φτώχειας περνάμε στις επενδύσεις και τις δουλειές προς όλους» υπογράμμισε εν συνεχεία. «Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως. Κύριε Τσίπρα, με αιφνιδιάσατε με το επιχείρημά σας περί ελάφρυνσης των πλουσίων της Εκάλης. Όταν μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% για όλες τις περιουσίες από τις 60.000 έως το ένα εκατ. ευρώ, δεν αναφερόμαστε στην Εκάλη, αλλά στη μεσαία τάξη που εσείς εξοντώσατε. Και το κάνουμε, γιατί αυτή ήταν η εντολή που πήραμε» σημείωσε.

«Επαναλαμβάνω ό,τι είπα και προεκλογικά. Η μείωση πλεονασμάτων θα είναι εφικτή, όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική. Αυτό είπαμε και εμμένουμε σήμερα Θα σπεύσετε να δώσετε συμβουλές διαπραγμάτευσης, αλλά να σας πω κάτι ακόμα. Τα έφερε έτσι η ζωή σε αυτή την αίθουσα να βρίσκονται ταυτόχρονα το δίδυμο καταστροφής του πρώτου εξαμήνου του 2015 και θα μας δώσετε εσείς συμβουλές για την διαπραγμάτευση. Όταν το πρώτο εξάμημνο του 2015 συνδυάστηκε η αλαζονεία, η αμετριοέπεια, η καταστροφή που οδήγησε σε κλείσιμο τραπεζών και ένα νέο αχρείαστο Μνημόνιο και ήταν τότε η ΝΔ να κρατήσει την Ελλάδα όρθια. Ε, λοιπόν πάει πολύ να μας κάνετε και μαθήματα διαπραγμάτευσης εσείς και ο κ. Βαρουφάκης» υπογράμμισε.

«Σας ρωτώ και εσάς και την κυρία Γεννηματά: ποια καλύτερη απόδειξη εμπιστοσύνης των δημοσίων υπαλλήλων, από το να εκχωρούμε σε γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης το δικαίωμα υπογραφής πράξεων, που δεν είχαν. Θα έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, αντί να καταλήγουν όλα στον υπουργό. Επόμενο βήμα του σχεδίου μας: Παιδεία και Υγεία απόλυτες προτεραιότητες. Αναφερθήκατε στις προσλήψεις 4,5 χιλ εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Αναγνώρισα ότι ξεκίνησε από εσάς. Στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού 10 χιλιάδων εκπαιδευτικών, εμείς δεν βρήκαμε ούτε ένα εγγεγραμμένο κονδύλι. Είναι εύκολο να υπόσχεσαι προεκλογικά, αλλά να μην κάνει τίποτα γι' αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την απαράδεκτη κατάσταση των αναπληρωτών» επισήμανε.

«Οι γειτονιές επανέρχονται στους κατοίκους τους. Οι φυλακές γίνονται πάλι φυλακές. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς οι Έλληνες. Το άσυλο των μολότοφ στα πανεπιστήμια καταργείται αμέσως. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, αν και είχε ψηφίσει τέτοια διάταξη. Εύχομαι σε αυτή την μεγάλη τομή να σας έχουμε συμμάχους. Η Ελλάδα καθίσταται ισχυρή στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ακουσα κριτική για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και δήθεν αλλαγή της στάσης μας... Ακούστε: είναι καλό να συνηθίσετε ότι θα υπάρξει συνέπεια λόγων προεκλογικών και πράξεων μετεκλογικών. Είχα πει ότι η Συμφωνία ήταν κακή και επιζήμια. Είχα όμως προειδοποιήσει ότι, άπαξ και κυρωθεί, δεν αλλάζει μονομερώς. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τις αρνητικές της συνέπειες, ενεργοποιώντας ως μοχλό πίεσης την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας αυτής. Υλοποιώντας μια μεγάλη καμπάνια για την ελληνική Μακεδονία. Αυτά είπα και αυτά θα κάνω» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Διαπίστωσα αμηχανία από πλευράς αντιπολίτευσης. Οι καλοπροαίρετοι συνάδελφοι ανέφεραν μια σειρά από ερωτήματα» υπογράμμισε, και συνέχισε: «Θέλω να σταθώ σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, που αφορά τη ΔΕΗ. Κοιτάξτε, κύριε Τσίπρα. Όταν παραλάβατε τη ΔΕΗ είχε κεφαλαιοποίηση 1,7 δισ. ευρώ. Την παραδώσατε με λίγο πάνω από 300 εκατ. ευρώ. Θα πείτε ότι δεν είναι η κεφαλαιοποίηση κατ' ανάγκη δείκτης για την κατάσταση της εταιρείας. Φαντάζομαι, όμως, κύριε Τσακαλώτε, ότι γνωρίζετε την έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού λογιστή, που γράφει ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ουσιώδη αβεβαιότητα, για να συνεχίσει η εταιρεία την λειτουργία της. Εχετε τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της μεγαλύτερης επιχείρησης. Να είστε πιο φειδωλοί για τα χάλια που μας παραδίδετε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να σώσουμε τη ΔΕΗ, τις θέσεις εργασίας, χωρίς αύξηση του τιμολογίου για τους καταναλωτές. Αν χρειαστεί να πουληθούν κάποια περιουσιακά στοιχεία, για να σωθεί η εταιρεία, θα το κάνουμε για να σωθεί η εταιρεία και να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Πίσω από αυτή την καταστροφή που προκαλέσατε κρύβονται πολλές ευθύνες και δεν χρειάζεται να πούμε τώρα περισσότερα».

«Κάποιοι λίγοι βουλευτές θέλησαν να επενδύσουν τις ενστάσεις τους με κριτήρια δήθεν ιδεολογικά-ταξικά. Επεσαν έξω. Ηταν τα ίδια επιχείρήματα που συνέτριψαν οι πολίτες στην κάλπη.  Η ΝΔ προτείνει έναν προοδευτικό δρόμο. Υπήρξε σαφής εντολή να αφήσουμε την εποχή της μιζέριας και να χαράξουμε νέο δρόμο. Οι ιδεολογικές διαφορές δεν διαγράφονται, αλλά μετατοπίζονται τα όριά τους. Για παράδειγμα, άλλοτε, το ζήτημα της ασφάλειας υπήρξε όντως ζήτημα επιβολής των νικητών στους ηττημένους. Οντως υπήρξε πρόσχημα εξουσίας, για να επιβληθεί σε βάρος της Δημοκρατίας. Σήμερα όμως έχει μεταβληθεί σε κεντρικό ζήτημα του πιο απλού πολίτη. Της ηλικιωμένης γυναίκας, του εμπόρου στο κέντρο της Αθήνας, του φοιτητή που θέλει να σπουδάζει και του συνταξιούχου που θέλει να κοιμάται ήσυχος» τόνισε.

«Οι ίδιες δραματικές μεταβολές και στο επίπεδο οικονομίας. Κανείς κεντροαριστερός-κεντροδεξιός δεν αμφισβητεί την ανάγκη για δίκαιη κατανομή του εισοδήματος. Το πρόβλημα της χώρας είναι πως θα παραχθεί νέος πλούτος, για να διανεμηθεί δίκαια. Η ανάπτυξη είναι το νέο όριο μεταξύ συντήρησης και προόδου. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αλλάζει από τα κάτω. Αλλάζει η κοινωνία και η ΝΔ έρχεται να συνταχθεί με τα πλειοψηφικά ρεύματα. Να γίνει η φωνή όσων ζητουν να αλλάξουμε. Οσοι σπεύδουν να αναμασούν αντιπαραθέσεις περασμένων αιώνων, κινδυνεύουν να είναι ο λόγος τους μια ηχώ. Αυτή πρέπει να είναι η οπτική της νέας Ελλάδας. Το κρίσιμο ζητούμενο της εποχής είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα» επέμεινε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εξαγγελίες, ειδικά για το Μάτι.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση έλαβε τη δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Επιτελους αναπνεει Ελευθερία η Χώρα

Εχουμε μία σοβαρή και αποτελεσματική Κυβέρνηση, που θα φερει την πολυπόθητη Ανάπτυξη και την Ευημερία. Οι απατεώνες συριζαίοι διέλυσαν τα παντα, αλλα ευτυχως ήλθε στην Εξουσία ο νοικοκύρης Κυριακος Μητσοτάκης με 40% και θα διορθώσει και θα αναγεννήσει την Πατρίδα μας. Επιτέλους έφυγαν οι κατσαπλιαδες κλέφτες και ψευτες Συριζαίοι. Και τωρα απομενει να γινουν οι Εξεταστικές Επιτροπές και να μπουν φυλακη οι συμμορίτες Συριζαίοι. Να αποδοθει επιτελους Δικαιοσύνη!

Η αλητεία στην εξουσία!!!

Μασονοι, ανίκανοι υπουργοί που χρεοκοπησαν τη χώρα και έμποροι αγκαλιά με τον κουλη τον σκαφατο.

Καλή δύναμη Κυριάκο!!!

Χαίρομαι πολύ που σε ψήφισα.

Τώρα του δίνεται η ευκαιρία

να κερδίσει μεγίστη, αέναη αποδοχή του κόσμου ώστε να διασφαλίσει την χιλιετή διακυβέρνηση της χώρας, τώρα του δίνεται η ευκαιρία να γράψει τη δική του λαμπρή σελίδα στην Ιστορία και θα το πράξει.

αλ6

Αλ6, αυτός είναι πρωθυπουργός. Με σχέδιο, μόρφωση, κατεύθυνση. Το ότι κυβερνησε αυτή τη χώρα ο ανεπάγγελτος καταληψίας της αριστεράς αποτελεί αν μη τι άλλο ντροπή.

Ο λαός μίλησε.

Η δημοκρατία μίλησε. Οι ρουβικωνες να πάνε να κρυφτούνε. Η χώρα θα κυβερνηθεί απο τους ικανούς και άξιους όχι απο τους πρώτη φορά και είχα αυταπάτες . Όχι άλλες αυταπάτες σ αυτή τη χώρα. Τέλος. Στο βάθος πίσω βρίσκεται ο εκτελεστής και πρώτο τραπέζι πίστα ο ηθικός αυτουργός του 3 του Μνημονίου. Όχι άλλο συριζοπασοκοανθελ. Υπομονή 4 χρόνια μια κανονική χώρα . Είχε την ευκαιρία 2 φορές να κάνει πράγματα ο έχω αυταπάτες. Ξεγελαστήκαμε έλεγε ο Δραγασάκης, νομίζαμε ότι θα εκβιάζουμε τους ευρωπαίους με τον Βαρουφάκη. Γιάννης έπινε Γιάνης κερνάνε. Είχαμε μπλέξει τα νι...και στο τέλος τα κάνανε μου.....τους σιχάθηκαμε.

Εντός, εκτός κι επί τ αυτά..

Ο guardian έχει ένα εκπληκτικό άρθρο: "Democracy v Psychology: why people keep electing idiots" Αυτά...

τσό και λο

στα τέσσερα οι συριζαίοι, έχουν να φάνε πολές πίτσες ακόμα, και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους ο Άδωνις

klm

Χαχαχα ζητάει πολιτικό πολιτισμό,ποιος; ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη, αυτός που εξαπέλυε επιθέσεις σε γυναίκες παιδιά και νεκρούς γονείς μέσα στην βουλή. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κυριάκος είναι να μην τον απαντά,σαν να μην υπάρχει ,ακριβώς όπως έκανε στην προεκλογική περίοδο, να τον αφήνει να βράζει στο ζουμί του. Ο κόσμος πλέον ξέρει ποιος είναι ο τσίπρας ο επονομαζόμενος και Πινόκιο ή Μυνγχάουζεν ή Ψευταράς ή αυτοαπατεώνας,

ΟΠΑ

χαχαχα!!!ειλικρινά οταν τα λέει δεν γελάει?η ΔΕΗ καταστράφηκε σε 4 χρόνια η ΝΔ πόσα χρωστάει στη ΔΕΗ?Ναι θα πουλήσει κομμάτια της ΔΕΗ προεκλογικά μόκο. Η συμφωνία των Πρεσπων ήταν ενα προεκλογικό τυράκι για να μας ψηφίσουν τα χαπατα και να λέμε εχουμε αυτοδυναμία. κάποιος με ακίνητη περιουσία 1 εκ. ανήκει στην μικρομεσαία τάξη και δεν έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Ο Τσίπρας μας έβαλε στα μνημόνια..ποιός μας "έβγαλε" δε λέει. να προσθέσει επίσης οτι μαζι με τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών έγιναν και άλλες 1000 απο τον ΑΣΕΠ ΤΟΥ 2009 που κανονικά έπρεπε να είχαν διοριστει μεχρι το 11 και άλλες 1000 απο άτομα που δικαιωθηκαν δικαστικά γιατί η ΝΔ διόριζε με ρυθμισεις της νυχτας δικα της παιδιά αντισυνταγματικα. επίσης ας του πει κάποιος οτι εκτός απ τους φανατικούς ΝΔ κρατες που τον έχουν Θεό οι υπόλοιποι ήδη λένε τη μαλακία έκανα

Mgtow

Σσστ σουτ βρε θα τους χαλάσεις το παραμύθι. Ναι θα λες μην τα στεναχωρεις, ναιιι ναιιιι πρωθυπουργάρα ο Μητσοτάκης αγαπάει το ελλαντα. Για όλα τα κακά φταίει ο συριζας και ο κακός Τσίπρας, μέσα σε 4 χρόνια τα χάλασε όλα τα καλά που έκανε το Μητσοτοσογο και η Μητσοτοπαραταξη. Καληνύχτα Ελλάδα!

Κοσμοπολίτης

Πράγματι, αυτός με 1 εκατομμύριο ευρώ φορολογητέα περιουσία ή 500.000 ευρώ πραγματική εμπορική τιμή ανήκει στην μεσαία-χαμηλή τάξη εις τον δυτικόν κόσμον. Με 40 εκατομμύρια ευρώ, ασχολούνται ελαφρά οι τράπεζες μαζί σου (private banking). Σε αντίθεση με την Β. Κορέα όπου η μόνη ιδιοκτησία του λαού είναι τα σκατά τους και τα πουλάνε στο κομμουνιστικό κράτος με κάποιο αντίτιμο, προς δημιουργία λιπασμάτων. Θα αποτελούσε μεγάλη συνεισφορά στο Ελληνικό λαό να πήγαινες εκεί για μόνιμα.

Μιχάλαης

Σωστά... το μνημόνιο το έσχισε με ένα νόμο ο Μέγας Αλέξης. Όπως και τον ΕΝΦΙΑ με έναν νόμο το κατάργησε. Τι ωραία που παραμυθιάζεστε μόνοι σας, εσείς οι Συριζαίοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης