Προγραμματικές δηλώσεις: Πρώτη μάχη για Μητσοτάκη - Τσίπρα

Προγραμματικές δηλώσεις: Πρώτη μάχη για Μητσοτάκη - Τσίπρα

Οικονομία, φοροελαφρύνσεις, παιδεία, πολιτισμός, υγεία, περιβάλλον και επενδύσεις στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου - Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, στις 7 το απόγευμα, αναμένεται να πάρει το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 

vouli_main
Τα βασικά σημεία του οδικού κυβερνητικού χάρτη αναμένεται να αναπτύξει ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (σ.σ. 19:00).

Κεντρικοί άξονες στην εναρκτήρια τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα είναι το σχέδιο για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία και το πακέτο φοροελαφρύνσεων, την παιδεία και τον πολιτισμό, την υγεία, το περιβάλλον, τις επενδύσεις και την εργασία.

Είθισται, η πρώτη ημέρα να περιορίζεται μόνο στην ομιλία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από το προεδρείο της Βουλης να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συζήτηση και να δοθεί η δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς  να τοποθετηθούν, εφόσον το επιθυμούν.
Υπό αυτά τα δεδομένα, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού θα ακολουθήσει κύκλος ομιλιών έξι βουλευτών και στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο οι πρόεδροι των ΚΟ της μειοψηφίας.

Πηγές από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο κ Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε παρέμβαση ανοίγοντας τον πρώτο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικών αρχηγών.


Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Έως τότε, όμως, αναμένεται να συγκρουστούν από το δημόσιο βήμα της Ολομέλειας και τα νέα «πολιτικά ζευγάρια». Μετά και την ανακοίνωση των νέων τομεαρχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην σύγκρουση των Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα αλλά και στους Χρ. Σταϊκούρα με τον Ευ. Τσακαλώτο, Αδ. Γεωργιάδη με Ν. Παππά, Μ. Χρυσοχοΐδη με Γ. Ραγκούση και Ν. Κεραμέως και Ν. Φίλη.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να επικεντρωθεί στο καυτό ζήτημα της ΔΕΗ, στα οικονομικά της ΕΡΤ, την οικονομία και τις αλλαγές στην φορολογία, τα εργασιακά, τη δικαιοσύνη, το πανεπιστημιακό άσυλο και την ανομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης