ΚΥΣΕΑ: Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

ΚΥΣΕΑ: Ο Μιχάλης Καραμαλάκης νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

Δεκτή έγινε η εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

karamalakhsmixahl001
Ο έως σήμερα υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης επελέγη ως ο νέος αρχηγός του Σώματος. Το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ορίζοντας τον κ. Καραμαλάκη διάδοχο του Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ανδρικόπουλος είχε προκαλέσει ιδιαίτερα αλγεινές εντυπώσεις και αντιδράσεις από την κατ' επανάληψη παρουσία του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν είχε κάνει κανείς εν ενεργεία αρχηγός της Αστυνομίας έως τότε, ενώ οι δικαιολογίες ότι επιθεωρούσε τα μέτρα ασφαλείας κάθε άλλο παρά πειστικές ήταν. 

Πάντως, μία καινοτομία που αναμένεται να εισαχθεί στην ελληνική πραγματικότητα είναι η σύσταση θέσης συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού. 

Ποιός είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας

O Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλείσιμο
Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες. Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.

Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης