Πώς θα γίνουν 3.950 προσλήψεις σε νοσοκομεία και αστυνομία –Σήμερα ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις  -Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ποιος δεν θυμάται την τρομολαγνεία που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Μία τρομολαγνεία, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ εμφάνιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πολιτικό που θα ξηλώσει με το καλημέρα το Δημόσιο, πραγματοποιώντας «τυφλές» μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αμέσως μετά την εκλογική επικράτησή του.

Αντιθέτως, μόλις χθες, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι προχωρούν κανονικά οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019. Ιδιαίτερη βαρύτητα, μάλιστα, δίνεται στις θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες και κυμαίνονται στις 2.450 χιλιάδες. Και αυτό, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, η απόφαση πάρθηκε ομοφώνως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θοδωρή Σκυλακάκη, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.   Στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα και να ολοκληρωθούν επίσης εντός του 2019, οι προσλήψεις 1.500 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και την ανασύσταση της ομάδας «Δέλτα» της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μία προεκλογική δέσμευση, η οποία σχετίζεται με την επιστροφή της ασφάλειας στους δρόμους και στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στο πολύπαθο κέντρο.

Μία εξίσου σημαντική σημερινή εξέλιξη είναι η πρωινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης). Πρόκειται για μια σημαντική καινοτομία, μιας και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο πλευρό του πρωθυπουργού ανάλογος άνθρωπος επιφορτισμένος με τα θέματα εθνικής ασφαλείας. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα που ορκίστηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Μαργαρίτη Σχοινά, μια μέρα μετά την επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να είναι ο Σχοινάς ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. Πρόκειται για μία επιλογή που κρίθηκε ολίγον τι υπερκομματική. Μπορεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς να υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε, όμως, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Θήτευσε επίσης επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρήθηκε, μάλιστα, εκείνος που το 2015 έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε να πείσει τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να στηρίξει την Ελλάδα για να μην βγει από το ευρώ. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Σχοινά-Μητσοτάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εν μέσω όλων των παραπάνω, επέλεξε με ένα βίντεο σύντομης διάρκειας να απαντήσει και στις επικρίσεις που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση σχετικά τα άτομα που επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης. 

Το λεπτομερές σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού:

08:30: Συνάντηση με τον επενδυτή κ. Πρεμ Γουάτσα στο Μέγαρο Μαξίμου
09:00: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
10:30: Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή
12:00: Συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου
13:30: Συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Αταίριαστος

Όταν λένε άμεσα τί ακριβώς εννοούν???? Γιατί από όσο ξέρω οι προσλήψεις αστυνομικών γίνονται μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και δεν μπορεί να γίνουν άμεσα. Εκτός αν αναφέρονται σε Ειδικούς φρουρούς ή όπως αλλιώς θα τους ονομάσουν. Τότε όμως θα μιλάμε για την πλήρη καταστρατήγηση και απαξίωση του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, διότι δεν είναι δυνατόν να εισάγονται στις σχολές της Αστυνομίας 300 περίπου άτομα με Πανελλαδικές εξετάσεις και 5πλασιοι από το παράθυρο. Το ίδιο χάλι δηλαδή που έγινε στο Λιμενικό όπου ενώ ζήτησαν περίπου 100 άτομα μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ταυτόχρονα προκήρυξαν διαγωνισμό για πρόσληψη υπερδιπλάσιων από το παράθυρο. Βέβαια η συγκεκριμένη προκήρυξη βγήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν όμως ισχύσει αυτό με την πρόσληψη Αστυνομικών από το παράθυρο και εκτός πανελλαδικών εξετάσεων θα επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο η περιβόητη "συνέχεια του κράτους". Φυσικά υπάρχουν λύσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιήσουν την υπόσχεση της Κυβέρνησης για άμεση πρόσληψη Αστυνομικών και ταυτόχρονα να μην καταργούν στην πράξη τον τόσο επιτυχημένο και ευρέως αποδεκτό θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων. Μία λύση είναι αυτή της έκδοσης συμπληρωματικής προκήρυξης για την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων από την φετινή χρονιά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει άμεσα και σε κάθε περίπτωση πρίν την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων. Διαφορετικά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα μπορούσε να λύσει. Ένας άλλος τρόπος είναι αυτός της εισαγωγής, από την φετινή χρονιά, στις σχολές της Αστυνομικης Ακαδημίας ενός αριθμού από την σειρά των επιλαχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτός ο τρόπος είναι λιγότερο άμεσος, καθώς υπάρχει ο χρόνος μέχρι την εισαγωγή των επιτυχόντων και την πρόσκληση των επιλαχόντων. Σε κάθε περίπτωση η κάλυψη του υπολοίπου αριθμού των 1500 ατόμων θα μπορούσε να γίνει με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί ώς ένα βαθμό η άμεση πρόσληψη καθώς οι εισακτεοι θα μπουν στις σχολές το Οκτώβριο, πολύ πριν το τέλος του έτους. Για να δούμε λοιπόν πως το σκέφτονται στην Κατεχάκη

dim

Ήταν που η ΝΔ θα απέλυε δημοσίους υπαλλήλους. Πλήρωνε τώρα κι άλλους φραπεδιάρηδες, φορολογούμενε που τους πίστεψες.

Q

Η ΝΔ δεν ειπε οτι θα απελυε δημοσιους υπαλληλους. Οτι θα φροντισει ωστε να μην απολυθουν ειπε! Αν ηταν να κανει απολυσεις η πρωτη που θα πληρωνε θα ηταν η ΣΥΡΙΖΕΡΤ. Αλλα τοτε πως θα κανανε συνεταιριλικι με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαλουν απο κοινου αυτους που θελανε για προεδρους και αντιπροεδρους? Η ΝΔ εβαζε ποστα στον ΣΥΡΙΖΑ οτι προεκλογικα γεμιζε το δημοσιο με δικους του και οτι αυτη ηταν κατα του βολεματος, αλλα απ'οτι φανηκε περιμενε να τελειωσουν οι εκλογες για να αρχισει κι αυτη να βαζει τους δικους της! Να παρει πρωτα τα ψηφαλακια και μετα...!

Αστυφύλακας

Στην Αστυνομία να πάρουν μέσω πανελληνίων.Είναι ο μόνος αδιάβλητος και δίκαιος τρόπος πρόσληψης.Φτάνει πια με τους αμόρφωτους και ανεκπαίδευτους αστυνομικούς -βύσματα που το παριστάνουν τους σπουδαίους.Και να ενισχύσουν και τα Αστυνομικά Τμήματα γιατί πλέον η κατάσταση είναι απαράδεκτη.Εμείς οι νέοι βιώνουμε εργασιακό μεσαίωνα με πενιχρές πλέον απολαβές.Αυτά για κάποιους που πιστεύουν ότι όλοι οι αστυνομικοί κάθονται όλη μέρα και παίρνουν από 1000 ευρώ και πάνω.Δεν είναι καθόλου έτσι και ειλικρινά θλίβομαι για την κατάσταση που υπάρχει σ'αυτό το επάγγελμα.

Καλ

Τους δημοσιους υπαλληλους και τα ματια σας παιδια.

Η πίσω πόρτα;

Οι αξιωματικοί και οι αστυφύλακες είναι από πανελλήνιες. Αλλά γιατί έχουμε γεμίσει με ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες που πήραν με βύσμα μετάθεση στην αστυνομία και στα σύνορα μεταξύ Φρότσου-Τσιφλικόπουλου και άλλα ανεκπαίδευτα παιδιά που είναι και τυφλά με όλες τις παρανομίες;

ΦΡΟΝΤΖΟΥ είναι όχι Φρότσου

Αυτά έχει κάνει η αποστρατικοποίηση που κάποιοι ευαγγελίζονται στην αστυνομία.απειθαρχεία,αξυρισιές εμφάνιση και παράσταση για γέλια(πολιτικά T-Shirt και τζάκετ κάτα κόρον χρησιμοποιούμενα)ασκεπείς επι το πλείστον ,χαριτωμενιές και συμμετοχές σε gay parades.Γι' αυτό Κυριάκο μάχιμα παιδιά που έχουν πιάσει και κάνα Μ16 η G3 έχουν κάνει μια-δυό πορείες,να τους βλέπουμε με πλήρη εξοπλισμό να τους χαιρόμαστε.

Καραγκιοζιλίκια Ν.Δ.

Διαλύουν το ΣΔΟΕ μέσα στη θερινή Σεζόν. Θα οργιάσουν οι "νοικοκοιραιοι" της "μεσαίας" τάξης.

3

Ήρθε ο οδοστρωτήρας

Απορία :

Ποιό είναι το ποσοστό των παντρεμένων αστυνομικών ; Γιατί βλέπω όλο αμούστακα !

Άλλο αστυνομικός, άλλο ειδικός φρουρός

Ο θεσμός των ειδικών φρουρών δημιουργήθηκε για την φύλαξη στόχων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τελικά κατέληξε να γίνει παράθυρο για να βάζουν τα κόμματα ανθρώπους αμφιβόλου ποιότητας στην αστυνομία, οι οποίοι μετά από 3μηνη(!!!) εκπαίδευση αποκτούσαν οπλισμό και παρίσταναν τους αστυνομικούς. Πολλοί από αυτούς εμφάνισαν παραβατική και επικίνδυνη συμπεριφορά με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση Κορκονέα. Αν θέλουν να προσλάβουν αστυνομικούς ας αυξήσουν τις θέσεις των πανελλαδικών για τις αστυνομικές ακαδημίες

Οντως μεγαλε....

Ολα τα Κλουζω κ Καλαχαν απο τις αστυνομικές ακαδημίες της συμφορας βγαινουν.καυμενο πουλας κ τρέλα

Αxl

Σε ποιο πολιτισμένο κράτος εφαρμόζεται η γελοιότητα των πανελληνίων? Ένα αποτυχημένο σύστημα που βασίζεται στην αποστηθιση και υπάρχει μόνο για να υποβαθμίζει τον ρόλο του Λυκείου στην εκπαίδευση με ταυτοχρονη ενίσχυση των κερδοσκόπων φροντιστηρίων... βρες ένα πολιτισμένο κράτος που στην αστυνομία μπαίνουν με σύστημα ανάλογο του αποτυχημένου συστήματος των πανε(π)λληνιων... απορώ με το μίσος και τον κομπλεξισμό που βγαζεται για άτομα που προσπαθούν να βρουν δουλειά με τίμιο τρόπο. Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις την ποιότητα όπως την ονομάζεις (λες και παραγγελνεις 1κιλο φετα) του κάθε ανθρώπου... Ο Κορκονέας είναι μεμονωμένη κάκιστη περίπτωση που δεν υποδηλώνει τίποτα για το γενικότερο σύνολο των εφ.

Υ

Το νοσοκομείο Καβάλας ούτε ουρολόγο δεν έχει

Q

Με 2500 θεσεις στην υγεια μετα βιας καλυπτεται η Αθηνα! Αν ειναι να στελνεις 1 νοσηλευτη σε καθε νοσοκομειο και αυτο να το λες λυση της ανεργιας και οτι βοηθας την υγεια να λυσει τα προβληματα της, τοτε βραστα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

3m18CMQknUFbA85ZhLXb

«Η Άγκυρα ζητά να φτιάξουμε τη βαλίτσα με τρόπο που είναι αδύνατο να δεχτεί η Ελλάδα» τονίζει σε ανάρτησή του ο ΓΓ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο συνυποσχετικό που πρέπει να συντάξουν οι δύο χώρες για την προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο

1
xrisoxoidis_mak2

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση βιαιοπραγίας από αστυνομικό εις βάρος 11χρονου στο Μενίδι - Δείτε το επίμαχο βίντεο που καταγράφει το περιστατικό - Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ

215