Πώς θα γίνουν 3.950 προσλήψεις σε νοσοκομεία και αστυνομία –Σήμερα ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

Πώς θα γίνουν 3.950 προσλήψεις σε νοσοκομεία και αστυνομία –Σήμερα ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις  -Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

dias_ar
Ποιος δεν θυμάται την τρομολαγνεία που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Μία τρομολαγνεία, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ εμφάνιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πολιτικό που θα ξηλώσει με το καλημέρα το Δημόσιο, πραγματοποιώντας «τυφλές» μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αμέσως μετά την εκλογική επικράτησή του.

Αντιθέτως, μόλις χθες, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι προχωρούν κανονικά οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019. Ιδιαίτερη βαρύτητα, μάλιστα, δίνεται στις θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες και κυμαίνονται στις 2.450 χιλιάδες. Και αυτό, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, η απόφαση πάρθηκε ομοφώνως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστου Σταϊκούρα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θοδωρή Σκυλακάκη, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.   Στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα και να ολοκληρωθούν επίσης εντός του 2019, οι προσλήψεις 1.500 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας «Δίας» και την ανασύσταση της ομάδας «Δέλτα» της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μία προεκλογική δέσμευση, η οποία σχετίζεται με την επιστροφή της ασφάλειας στους δρόμους και στην καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά στο πολύπαθο κέντρο.

Μία εξίσου σημαντική σημερινή εξέλιξη είναι η πρωινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης). Πρόκειται για μια σημαντική καινοτομία, μιας και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο πλευρό του πρωθυπουργού ανάλογος άνθρωπος επιφορτισμένος με τα θέματα εθνικής ασφαλείας. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα που ορκίστηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Μαργαρίτη Σχοινά, μια μέρα μετά την επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να είναι ο Σχοινάς ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. Πρόκειται για μία επιλογή που κρίθηκε ολίγον τι υπερκομματική. Μπορεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς να υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε, όμως, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Θήτευσε επίσης επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρήθηκε, μάλιστα, εκείνος που το 2015 έπαιξε κομβικό ρόλο ώστε να πείσει τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να στηρίξει την Ελλάδα για να μην βγει από το ευρώ. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Σχοινά-Μητσοτάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εν μέσω όλων των παραπάνω, επέλεξε με ένα βίντεο σύντομης διάρκειας να απαντήσει και στις επικρίσεις που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση σχετικά τα άτομα που επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης. 

Το λεπτομερές σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού:

08:30: Συνάντηση με τον επενδυτή κ. Πρεμ Γουάτσα στο Μέγαρο Μαξίμου
09:00: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
10:30: Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή
12:00: Συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου
13:30: Συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης