«Le Monde» για Μητσοτάκη: Θα είναι ο νικητής των εκλογών

«Le Monde» για Μητσοτάκη: Θα είναι ο νικητής των εκλογών

Η δημιουργία υψηλού επιπέδου θέσεων εργασίας είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία από τις βασικές προτεραιότητες, γράφει η εφημερίδα, δημοσιογράφος της οποίας ακολούθησε τον πρόεδρο της ΝΔ στην περιοδεία του στο Βόλο

kyriakos-mitsotakis-lemonde-ena
Την ανάγκη οι εκλογές να οδηγήσουν σε μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία τον ακολούθησε στη διάρκεια της περιοδείας του στο Βόλο.

Φορώντας γαλάζιο πουκάμισο και με τα μανίκια σηκωμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπατά χαμογελαστός στους δρόμους του Βόλου, της πόλης των 86.000 κατοίκων, 320 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, αναφέρει η Le Monde.

«Θα είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις καθώς το κόμμα του, η ΝΔ, θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», γράφει η εφημερίδα.

Από την έναρξη της εκστρατείας των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, στις οποίες βγήκε νικητής, ο πενηντάχρονος πολιτικός έχει «οργώσει» την Ελλάδα μιλώντας με απλούς πολίτες σε καφετέριες και πλατείες σε χωριά.

«Στο Βόλο στις 2 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθησύχασε τους πολίτες ότι θα υπάρξουν καλύτερες ημέρες. Αλλά και τους ιερείς ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη σχέση μεταξύ εκκλησίας και κράτους», επισημαίνει και συνεχίζει: «Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ δεν ήταν πάντα ένας εραστής του πλήθους». Ωστόσο η εφημερίδα τονίζει ιδιαίτερα την επαφή που φαίνεται πια να έχει με τον κόσμο στις περιοδείες του.

Ο ίδιος, γράφει η Le Monde, δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας του: «Εξήραμε την ανάγκη για βαθιά οικονομική ανάκαμψη. Οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία για τη δημιουργία οικονομικής ανάκαμψης. Θέλουμε την αύξηση του ΑΕΠ από 3% έως 5% για να γίνει το χρέος μας βιώσιμο. Και για να επιτευχθεί αυτή η ανάπτυξη, θα πρέπει να στηρίξουμε τις εξαγωγές, την καινοτομία και τις ιδιωτικές επενδύσεις, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τον τέλος της γραφειοκρατίας, η οποία φρέναρε μερικές ιδιωτικοποιήσεις», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι θέλει να μειώσει τους φόρους, χωρίς να καταργήσει τις κοινωνικές παροχές, χωρίς να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους και αν αυτά θα τα αποδεχτούν οι ευρωπαίοι εταίροι, ο ηγέτης της ΝΔ απαντάει καταφατικά.

Το 2016, εξέπληξε τους πάντες όταν εξελέγη ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος καθώς δεν ήταν το φαβορί, αναφέρει το αφιέρωμα. Αυτός ο πολύγλωσσος πολιτικός, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του στο Παρίσι με την οικογένειά του στη «δικτατορία των συνταγματαρχών» (196-1974). Η δημιουργία υψηλού επιπέδου θέσεων εργασίας είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία από τις βασικές προτεραιότητες.

«Χρησιμοποιεί ένα πολύ φιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις και καλύτερη ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στην Ελλάδα, ο δείκτης ανεργίας, αν και μειώθηκε επί Τσίπρα, εξακολουθεί να είναι περίπου στο 19%», γράφει η γαλλιή εφημερίδα.

Κλείσιμο
Οπαδός του μπάσκετ και πατέρας τριών παιδιών, μοιράζεται πρόθυμα φωτογραφίες του στο Instagram. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη φθορά της δύναμης του Αλέξη Τσίπρα. «Οι ψηφοφόροι έχουν τόσο απογοητευτεί από τον πρωθυπουργό καθώς είχε υποσχεθεί θαύματα κατά την προεκλογική περίοδο», επισημαίνει ο Σεραφείμ Σεφεριάδης, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει «ομαλότητα»: «Θέλω μια κανονική κυβέρνηση, με σεμνότητα και ταπεινότητα, δύο σημαντικές ιδιότητες για μένα», επισημαίνει.

kyriakos-mitsotakis-lemonde
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης