Ο Γιώργος Σιδέρης «κατεβαίνει» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με το ΜέΡΑ25

Ο Γιώργος Σιδέρης «κατεβαίνει» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με το ΜέΡΑ25

Ο στενότερος συνεργάτης της Ζωής Λάσκαρη εξηγεί γιατί βάζει υποψηφιότητα στις Εθνικές εκλογές με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

mera
Ο πιο στενός συνεργάτης της Ζωής Λάσκαρης για μια δεκαετία, ο χαμογελαστός νεαρός που μπαινόβγαινε για μια δεκαετία στο σπίτι Λυκουρέζου-Λάσκαρη, ο μάλλον χαμηλών τόνων αλλά δυναμικός Γιώργος Σιδέρης ο άνθρωπος που τηλεφωνούσε πρώτα η Ζωή πριν ξεκινήσει τη μέρα της μας ξάφνιασε.

Υποψήφιος με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εξηγεί στο Πρώτο Θέμα γιατί και πώς μετέρχεται στις εθνικές εκλογές του Ιούλη με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

-Γιατί σε αντιπροσωπεύει το ΜέΡΑ25;

Επειδή, καταρχάς, είναι ένα κίνημα ανοιχτό, προσβάσιμο σε όλους. Υπάρχει μια συλλογικότητα σε όλα τα επίπεδα, μια κυριολεκτική συνεργασία. Ας μου επιτραπεί να πω, ένα «συμπάσχειν». Με αντιπροσωπεύει αυτή η σύσφιξη των ανθρώπων του ΜέΡΑ και φυσικά όσων έχουν πιστέψει σε αυτό γύρω από την ανυπακοή στις υποδείξεις των ξένων και εγχώριων συστημάτων. Πρόκειται για έναν κινηματικό σπόρο, μια πρώτη άνοιξη συμμετοχικής Δημοκρατίας που τόσο έχει ανάγκη αυτός ο υπόδουλος τόπος. Και αυτό αποκαλύπτεται τόσο από την αυτή καθαυτή λειτουργία του – τον τρόπο που ανοίγει την αγκαλιά του σε αυτούς που θέλουν να εκφραστούν – όσο και από τις ρεαλιστικές υπεύθυνες προτάσεις του.

-Γιατί κατεβαίνεις τώρα στον πολιτικό στίβο;

Γιατί ωρίμασα, γιατί ριζοσπαστικοποιήθηκα, γιατί υπάρχει το ΜέΡΑ25, γιατί ο Γιάνης είναι έντιμος και συνεπής. Γιατί νοιώθω πως θέλω να εκφραστώ και να εκφράσω μια ομάδα ανθρώπων, οι «απέξω» τους λέει ο Γιάνης. Ζω 45 χρόνια στις γειτονιές αυτές, των «απ’ όξω», των ανθρώπων που δεν τα έφαγαν ούτε μόνοι τους, ούτε παρέα με κανέναν. Που δεν έχουν την πολυτέλεια να διάγουν τον βίο των εκπροσώπων τους. Που τρέμουν κάθε πρώτη του μηνός στη σκέψη πως ο μνημονιακός μισθός τους θα φύγει ολόκληρος στις υποχρεώσεις προκειμένου να «βγουν» ορθολογιστικές οι στατιστικές των ψευδο – τεχνοκρατών. Γι’ αυτό τώρα.

-Πού τοποθετείς τον εαυτό σου πολιτικά; Αυτό ίσχυε από πάντα;

Κλείσιμο
Ζω Αριστερά από την εφηβεία μου κιόλας. Αγαπάω τα ζώα, δεν βρωμίζω το περιβάλλον, σέβομαι τους συνανθρώπους μου, τους βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ, υπερασπίζομαι το δικαίωμα τους να αυτοπροσδιορίζονται με όποιον τρόπο επιθυμούν. Πιστεύω ειδωλολατρικά στον άνθρωπο. Αν καταφέρει να αυτοδιαχειριστεί τις λαχτάρες και τις ανάγκες του και αν μπορέσει να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί σε διεθνές επίπεδο θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Αυτά ίσχυαν από πάντα και θα ισχύουν για πάντα.

Mix50
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης