«Η Μεσσηνία βγαίνει… πληγωμένη από την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Περικλής Μαντάς

«Η Μεσσηνία βγαίνει… πληγωμένη από την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Περικλής Μαντάς

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με την ΝΔ μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζει ότι οι κάλπες της ερχόμενης Κυριακής πρέπει να δώσουν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη 

ma09
Ως τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ελπίδας χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Περικλής Μαντάς σημειώνοντας πως «Οι πολίτες που θέλουν μια φωτεινή Ελλάδα και βλέπουν πως τους αξίζει το καλύτερο».

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με την ΝΔ μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζει ότι οι κάλπες της ερχόμενης Κυριακής πρέπει να δώσουν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να εφαρμόσει την μεταρρυθμιστική στρατηγική που περιλαμβάνει μείωση φόρων, κίνητρα σε όλους, ανάσα στην κοινωνία, περισσότερες επενδύσεις.

1. Ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην περιφέρειά σας; Οι φόροι και η οικονομία, η «Συμφωνία των Πρεσπών» ή η ανομία;

Ένας είναι ο παράγοντας που πρόκειται να καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτός είναι, η αλήθεια. Είναι η σκληρή αλήθεια που βιώνουν οι πολίτες και η κοινωνία μας από το πέρασμα της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Μιας κυβέρνησης που βγήκε χάριν στο ψέμα, πορεύτηκε με την καρέκλα και που κατάφερε να εκμαυλίσει την έννοια της ηθικής στην πολιτική. Μιας κυβέρνησης που έγινε ο μεγαλύτερος… εφιάλτης της ελπίδας. Κι ενός Πρωθυπουργού που ακόμη πιστεύει πως μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Έτσι και η οικονομία και οι φόροι και η Συμφωνία των Πρεσπών και η ανομία , αλλά και πολλά ακόμη, πρόκειται να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και στην περιφέρειά μας. Μα πάνω από όλα πρόκειται να το καθορίσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν να δεσμεύεται το μέλλον τους, σε αδιέξοδες πολιτικές. Οι πολίτες που θέλουν μια φωτεινή Ελλάδα και βλέπουν πως τους αξίζει το καλύτερο!

2. Γιατί ο αγρότης, ο έμπορος, ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ο δημόσιος υπάλληλος να ψηφίσει ΝΔ;

Κλείσιμο
Για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο δημιουργικό σήμερα. Για να πάψει να έχει το κράτος… συνέταιρο, για να δει την προσπάθειά του να καρποφορεί. Για να μπορέσει να λειτουργήσει μέσα σε ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, όπου η κανονικότητα θα ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομία. Μα πάνω από όλα για να δει ευκαιρίες, ευκαιρίες όχι για τους… κολλητούς και τους φίλους, αλλά για τους ικανούς και τους άξιους. Λιγότεροι φόροι, κίνητρα σε όλους, ανάσα στην κοινωνία, περισσότερες επενδύσεις.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι γυρίζετε αμετανόητοι στην εξουσία και πως θα οδηγήσετε την χώρα ξανά στα μνημόνια. Τι απαντάτε;

Μιλούν για εξουσία και μνημόνια, αυτοί που δέσμευσαν τη χώρα με τις μεγαλύτερες μνημονιακές υποχρεώσεις, αυτοί που δέθηκαν με τις καρέκλες όσο κανείς άλλος. Αυτοί που έγιναν οι καλύτεροι και οι πιο υποτακτικοί φίλοι των δανειστών. Ας ζητήσουν ένα συγγνώμη για όλα αυτά που αφήνουν πίσω. Για μια χαμένη 4ετία που ο λαϊκισμός ήταν το σημείο αναφοράς.

Η διακυβέρνηση του Α. Σαμαρά το 2014 ήταν εκείνη που έβγαλε τη χώρα στο ξέφωτο και ο ΣΥΡΙΖΑ την έβαλε ξανά στο σκοτάδι. Περάσαμε… από τη φωτιά για να φτάσουμε στη λάμψη και τώρα έχουμε μια ευθύνη να βγούμε στο φως. Τώρα είναι η ώρα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι η ώρα να δούμε τις πολιτικές να είναι για όλους τους Έλληνες. Για εμάς ο ρεαλισμός είναι ο οδηγός και το πρόγραμμά μας αποτελεί την βάση εκείνη που βάζει τη χώρα ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης.

4. Εάν η ΝΔ δεν πετύχει την αυτοδυναμία πρέπει να πάμε σε νέες εκλογές τον Αύγουστο όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης ή να αναζητηθούν συνεργασίες;

Τα όσα έχει σημειώσει ο Πρόεδρός μας, ο Κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως ξεκάθαρα. Άλλοι επιχείρησαν να στήσουν το δικό τους αφήγημα. Εμείς λέμε, ισχυρή εντολή, αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό κάνουμε διακύβευμα. Δεν είναι αυτοσκοπός, είναι αναγκαιότητα. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να βρει την Ελλάδα με μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να αναπτύξει γρήγορα το πλέγμα των πολιτικών της και να φέρει άμεσα αποτέλεσμα. Δεν χωρούν δισταγμοί στην πρό(σ)κληση για ένα καλύτερο αύριο. Δεν χωράει στο αποτέλεσμα καμία χαμένη ψήφος. Ενωμένοι μπορούμε για αυτό και το προσκλητήριο είναι προς όλους. Άλλωστε, στις συνεργασίες, οι πολίτες δείχνουν τον δρόμο με την επιλογή τους στην κάλπη και για εμάς αυτή η επιλογή είναι ευθύνη.

5. Πείτε μας πέντε δράσεις για την Μεσσηνία που θα προσπαθήσετε να πετύχετε εάν εκλεγείτε βουλευτής;

Η Μεσσηνία βγαίνει… πληγωμένη από αυτή την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ. Μας μίλησαν για ανάπτυξη και το μόνο που είδαμε ήταν χαμένες ευκαιρίες. Να σας απαριθμήσω ορισμένα.

Στις υποδομές… Ήταν εκείνοι που έκοψαν το Πάτρα – Πύργος σε 8 κομμάτια και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ένα. Εκείνοι που έκοψαν την όποια ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι την Τσακώνα, παραπέμποντάς την στις καλένδες. Εκείνοι που για το Καλό Νερό – Τσακώνα δεν έκαναν τίποτε απολύτως. 4 χρόνια και δεν έκαναν τίποτε… Όχι μέτρο δρόμου, ούτε εκατοστό μελέτης.

Ήταν εκείνοι που δήθεν διαπραγματεύθηκαν για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και δήθεν θα το δημοπρατούσαν, κι ακόμη η μελέτη δεν έχει φθάσει στα δημοτικά συμβούλια. Ήταν εκείνοι που δεν έπραξαν τίποτε στον Διεθνή Αερολιμένα της Καλαμάτας ούτε μισό εκατοστό αναβάθμισης και μας κουνούν και το δάχτυλο για τουριστική ανάπτυξη.

Ήταν εκείνοι που δεν στήριξαν τους αγρότες και άφησαν εκατομμύρια σε χειρισμούς αποτυχημένους να πηγαίνουν χαμένα και δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις. Δείτε το θέμα των χειρισμών στη δακοκτονία. Δείτε τις υποσχέσεις για το λάδι - το χρυσό της περιοχής μας. Δείτε όλα αυτά που δεν έγιναν. Δείτε το Φιλιατρινό φράγμα. Ακόμη δημοπρατούν τα δίκτυα.

Ας ξεκινήσουμε με αυτά. Βήμα-βήμα και όλοι μαζί. Δεν είναι θέμα ενός η υπόθεση αυτή, αλλά όλων μας, και, αυτή είναι και η δική μου ευθύνη, προκειμένου να μην δούμε ξανά την ελπίδα να μεταναστεύει από τον τόπο μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης