Μητσοτάκης: Θέλουμε ισχυρή εντολή για να μην κάνουμε συμβιβασμούς

Μητσοτάκης: Θέλουμε ισχυρή εντολή για να μην κάνουμε συμβιβασμούς

Ο αρχηγός της ΝΔ ζητεί να προκύψει σταθερή κυβέρνηση από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δίνοντας έμφαση στο σχέδιο του για την εργασία και την κοινωνική συνοχή

mitsotakis-diegrapse-kouneva-2019-05-29
Με έμφαση στο σχέδιο του για την εργασία και την κοινωνική συνοχή, κορυφώνει την προεκλογική του καμπάνια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει στην ισχυρή εντολή που πρέπει να λάβει η κυβέρνησή του για να μπορέσει να εφαρμόσει το Πρόγραμμα της χωρίς συμβιβασμούς.

«Είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση 4ετίας. Και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εξασφαλίσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη Μαγνησία, όπου οργανώθηκε ειδική θεματική εκδήλωση για να παρουσιαστεί το Πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης για την εργασία και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες επαναλαμβάνει με ένταση τις δεσμεύσεις του για τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα εργασιακά δικαιώματα, θέλοντας να αποκρούσει την κυβερνητική προπαγάνδα που, όπως λένε από το επιτελείο του, τον παρουσιάζει «οδοστρωτήρα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών που συμμετείχαν στη θεματική εκδήλωση του Βόλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην μείωση της φορολογίας και στάθηκε ιδιαιτέρως στα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Όλα αυτά, διευκρίνισε, είναι μέτρα που θα περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει έτοιμο η ΝΔ και θα είναι το δεύτερο που θα ψηφισθεί από τη νέα Βουλή.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων που σχεδιάζει να εφαρμόσει τόνισε πως «θα έχουμε εγγυημένη σύνταξη» ενώ για την επικουρική ανέφερε ότι σταδιακά θα προχωρήσουμε σ΄ ένα σύστημα που θα είναι ατομικός κουμπαράς.

Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα, συμπλήρωσε ενώ επανέλαβε τη δέσμευση να φθάσουν στο 1 δισ. ευρώ τα κονδύλια για το εγγυημένο επίδομα αλληλεγγύης.
Κλείσιμο
Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα αυξάνεται με διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ και επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας θα μειωθεί 30%.

Ενώ όσον αφορά την επιχειρηματικότητα απάντησε πως η κυβέρνησή του θα λύσει τα εμπόδια που υπάρχουν και πως θα ξεμπλοκάρει τα εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις, όπως στο Ελληνικό και στις Σκουριές.

Επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν να βασίζονται στα επιδόματα και να στηρίζονται στις δουλειές. Μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και της επιβολής κυρώσεων στους κακούς εργοδότες.

Είπε ακόμη ότι από τη νέα σχολικήχρονιά κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ ανήγγειλε ενίσχυση στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία τα οποία δεν θα είναι «πάρκινγκ» παιδιών.

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας, τόνισε: «Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες περιπέτειες. Αυτό που περιμένει η οικονομία σήμερα είναι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής δημιουργικότητας για να γίνουν επενδύσεις και να στηριχθεί με αυτόν τον τρόπο πρωτίστως ο κόσμος της εργασίας». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα φανούν πολύ σύντομα.

«Όταν η Ελλάδα ξαναμπεί σε γρήγορη τροχιά ανάπτυξης, όταν ξαναγίνει μια κανονική χώρα, όταν θα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, όταν θα είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, όταν τα παιδιά μας αντί να φεύγουν από την Ελλάδα θα αρχίσουν να επιστρέφουν πίσω. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά μας έχει αρχίσει να δείχνει ουσιαστικά αποτελέσματα», σημείωσε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάγκη μαζικής προσέλευσης στις κάλπες, είπε: «Να μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη». Και πρόσθεσε: «σας ζητώ να μην προεξοφλήσουμε, σε καμία περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής. Αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτή η νίκη, όσο το δυνατόν ισχυρότερη».

Μια ισχυρή εντολή, εξήγησε, «θα μου δώσει δύναμη την επόμενη μέρα, να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και, ναι, να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης