Κόντρα Γαβρόγλου - ΚΙΝΑΛ

Ανακοινώσεις εκατέρωθεν για την  Παιδεία

gavroglou_paideia
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΙΝΑΛ για την τιμή που μου έκανε να εκδώσει ανακοίνωση με έναν τίτλο που παραπέμπει σε επικήδειο παρά σε οτιδήποτε άλλο: "Αποχαιρετώντας τον Κ. Γαβρόγλου" σχολιάζει σχετικά με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη ο υπουργός Παιδείας.

«Διαβάζοντας, όμως, το κείμενο μας πιάνει θλίψη για την έλλειψη επιχειρηματολογίας αλλά και την ένταση της εμπάθειας μιας ανακοίνωσης που θα μπορούσε να είναι πολιτισμένη και ουσιαστική για να καταλάβουμε, επιτέλους, τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ για την εκπαίδευση. Μέσα από έναν ατελείωτο αχταρμά, πουθενά δεν δεσμεύεται ούτε για την ανάγκη διορισμού των 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, ούτε για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ούτε μας λέει τις θέσεις του για την Γ' Λυκείου, η οποία ουσιαστικά δεν υφίσταται σήμερα, ούτε αν συμφωνεί με τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης μόνον με το απολυτήριο, σε Πανεπιστημιακά Τμήματα, ούτε αν συμφωνεί με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς όπως και για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια. Θρηνεί για την τεχνολογική εκπαίδευση όταν με μεγάλη μαεστρία άφησε χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδες πτυχιούχους και προσπάθησε για πολλά χρόνια να εντάξει το τεχνολογικά ιδρύματα στο σύστημα πολιτικής διαπλοκής. Το αποκορύφωμα, όμως, του αποχαιρετισμού είναι το παράπονο του ΚΙΝΑΛ ότι η ΝΔ υιοθετεί τις θέσεις του αλλά τις κάνει πιο συντηρητικές! Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον μάταιο τούτο κόσμο, και ελπίζουμε να βρει παρηγοριά σε όλες τις θέσεις της ΝΔ που το ίδιο υιοθέτησε» υπογραμμίζε ο κ. Γαρβρόγλου.

Νωρίτερα, ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής τόνιζε: «Σε λίγες μέρες ο κ. Γαβρόγλου θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Παιδείας. Η θητεία του κ. Γαβρόγλου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας προκάλεσε τεράστιο κόστος στην Παιδεία και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

- Κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία ( ΕΑΕΠ) .

- Διέλυσε το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα το Λύκειο το οποίο με τις ρυθμίσεις που προώθησε απώλεσε και τα τελευταία ψήγματα της μορφωτικής του αξίας.

- Αποδιοργάνωσε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εξαφάνισε την Τριτοβάθμια Τεχνική κι Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αρκετά Τμήματα που ίδρυσε πρόσφατα η Κυβέρνηση δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, είναι τελείως εικονικά. Είναι Τμήματα τα οποία στερούνται προγραμμάτων σπουδών, προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού), εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Έτσι θα δυσκολευτούν πολύ να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

- Απορρύθμισε τη διοίκηση της Εκπαίδευσης με παρεμβάσεις που στόχευαν τον έλεγχό της από υμετέρους.

- Επέβαλε στο σύνολο της Εκπαίδευσης τη λογική της ήσσονος προσπάθειας «ποινικοποιώντας» την αριστεία και «θάβοντας» κάθε ρύθμιση σχετική με την αξιολόγηση αλλά και την αυτοαξιολόγηση.

- Καλλιέργησε «φρούδες» ελπίδες σε γονείς και μαθητές για ελεύθερη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κλείσιμο
- Μέχρι τέλους συνεχίζει να εμπαίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής αφού ακόμη δεν έχει προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις για τις οποίες θα γίνουν οι διορισμοί.

Ο κ. Γαβρόγλου κι ο Σύριζα αποχωρούν αφήνοντας την εκπαίδευση σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταψηφίσει σχεδόν όλους τους νόμους Γαβρόγλου και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στην Εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί, η ΝΔ βιάζεται να κυβερνήσει και ο Αντιπρόεδρός της κάνει δηλώσεις για την εκπαίδευση . Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ αντιγράφει τις θέσεις μας για την εκπαίδευση. Αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό αν δεν τις «πασπάλιζε» με συντηρητικές αντιλήψεις και δεν τις κακοποιούσε βάναυσα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης