Κωστής Χατζηδάκης στο ΘΕΜΑ: Προτεραιότητα η μείωση των φόρων

Κωστής Χατζηδάκης στο ΘΕΜΑ: Προτεραιότητα η μείωση των φόρων

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλάει για το κυβερνητικό πρόγραμμα Μητσοτάκη και επισημαίνει: «Δεν είμαστε αλάθητοι, αλλά στις κρίσιμες στιγμές βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

xatzidakiss_arthros1
«Διδασκόμαστε από τα λάθη μας, αλλά και από τα λάθη των άλλων, και με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε προχωρήσει σε ανανέωση με ποιότητα», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, που είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. «Είμαστε έτοιμοι, με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά, να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα», επισημαίνει με τη γνωστή μετριοπάθεια που τον χαρακτηρίζει. Ενώ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων.

-Δίνετε τη μάχη του σταυρού για μια ακόμη φορά. Πόσο ψυχοφθόρα είναι αυτή η διαδικασία;

Αυτή είναι η ουσία της δημοκρατίας. Η επιβεβαίωση από τους πολίτες. Και εγώ ζητάω αυτή την επιβεβαίωση όχι γιατί έχω πλούσια κόμη ή γιατί είμαι ξανθός και γαλανομάτης, αλλά επειδή έχω ταυτιστεί με αρχές και αξίες στη διαδρομή μου: ελευθερία, ελεύθερη οικονομία, αξιοκρατία, Ευρώπη, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια. Πιστεύω σε μια πολιτική με αποτέλεσμα. Μια πολιτική με αξίες. Αυτή την πολιτική υπηρετώ σταθερά από όπου κι αν πέρασα: από τη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ, την Ευρωβουλή, τα διάφορα υπουργεία.

-Το κόμμα σας κυβέρνησε τις περιόδους 2004-2009 και 2012-2015 και εσείς ήσασταν υπουργός και στις δύο αυτές φάσεις. Γιατί τώρα τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά;

Η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που στις κρίσιμες στιγμές έχει βρεθεί πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, γι’ αυτό και έχει μείνει όρθια μετά από μια δεκαετία κρίσης. Φυσικά, δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάθητοι. Κανένα κόμμα, άλλωστε, δεν είναι. Εχουμε δείξει όμως ότι διδασκόμαστε από τα λάθη μας, αλλά και από τα λάθη των άλλων, και με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε προχωρήσει σε ανανέωση με ποιότητα. Είμαστε έτοιμοι, με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά, να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα.

-Ως υπεύθυνος για το Πρόγραμμα της Ν.Δ., μπορείτε με το χέρι στην καρδιά να διαβεβαιώσετε ότι δεν μπήκατε στον πειρασμό να υποσχεθείτε κάτι περισσότερο απ’ όσα μπορείτε πραγματικά να κάνετε;

Αν ερχόμασταν ως ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 με Προγράμματα Θεσσαλονίκης, θα είχαμε βάλει πρώτα απ’ όλα τρικλοποδιά στους εαυτούς μας. Διότι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλωνόμασταν κι εμείς ως κυβέρνηση στο να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, ενώ μετά από ένα διάστημα οι πολίτες -με το δίκιο τους- θα μας γυρνούσαν την πλάτη. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αν ακολουθούσαμε κι εμείς την τακτική των ψεύτικων υποσχέσεων, θα καταδικάζαμε τη χώρα μας στο τέλμα επαναλαμβάνοντας τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε τον δρόμο της αλήθειας. Λέμε λίγα, για να τα κάνουμε όλα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στην πατρίδα μας.

-Επιμένετε ότι είναι κοστολογημένο και εφαρμόσιμο το Πρόγραμμά σας. Δεν μπορείτε όμως να αρνηθείτε ότι τελεί υπό την αίρεση της μείωσης των πλεονασμάτων. Και αν δεν συναινέσουν οι εταίροι και δανειστές;

Το πρόγραμμά μας έχει διαμορφωθεί με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Οι μειώσεις της πρώτης φάσης -ΕΝΦΙΑ και φόρος νομικών προσώπων- ισοσταθμίζονται από αντίστοιχη μείωση δαπανών. Δεν τελούν, λοιπόν, υπό την έγκριση των δανειστών. Εχουμε παρουσιάσει αναλυτικά -υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία και στην ιστοσελίδα μας- τους τρόπους με τους οποίους πρόκειται να εξοικονομήσουμε πόρους για να εφαρμόσουμε τις μειώσεις φόρων

-Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιούν ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για Αρμαγεδδώνα που θα επιπέσει επί των κεφαλών μας. Τι απαντάτε;

Θεωρώ ότι την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν την πιστεύουν πλέον ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του. Τι ισχυρίζονται δηλαδή; Οτι εμείς δεν έχουμε οικογένειες, φίλους και ψηφοφόρους και μας νοιάζει μόνο να έρθουμε και να τσακίσουμε την κοινωνία; Μάλιστα ενώ οι πολίτες στις ευρωεκλογές έκριναν αυτό το αφήγημα δίνοντας μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε κανένα μήνυμα και συνεχίζει το ίδιο τροπάριο! Το μόνο που δεν έχουν πει είναι ότι θα ξυπνάμε τους Ελληνες μέσα στη νύχτα να κάνουν γερμανικό νούμερο!

-Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το πρώτο μέτρο που πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση;

Κλείσιμο
Η Νο 1 πολιτική που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τους πολίτες είναι η μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις -ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες- και να δημιουργηθούν νέες δουλειές για όλους.

-Εχετε ράψει κοστούμι;

Δεν προλαβαίνω να ράψω. Τρέχω για τις εκλογές! Ολα αυτά είναι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την πλευρά μου, απλώς σημειώνω ότι έχω όρεξη να εργαστώ για ουσιαστικές και ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.

-Αν σας δινόταν η επιλογή, ποιον τομέα πολιτικής θα ζητούσατε να σας αναθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Δεν έχει σημασία τόσο το υπουργείο, όσο αυτό που αφήνεις πίσω σου. Σε όποιο υπουργείο βρέθηκα δεν δίστασα να συγκρουστώ -για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, την εργαλειοθήκη- προκειμένου να υπερασπιστώ τις αξίες μου. Και αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα συνεχίσω να μάχομαι για το αύριο της Ελλάδας με βάση τις ίδιες αξίες.

-Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί όχι και στην Ελλάδα;

Η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε πρόσφατα σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Το έχουμε προτείνει ανοιχτά στο ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά το αρνείται και αντιπροτείνει κυβέρνηση ανοχής. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που θα ξεκινήσει να έχει προβλήματα από τις πρώτες μέρες. Οπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ή θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή η Ελλάδα θα μπει σε πολιτική περιδίνηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης