Παπανδρέου: Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ;

george_pap

«Ποτέ δεν πήγαμε εμείς την χώρα στα βράχια» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρώην  πρωθυπουργός

«Αυτήν την στιγμή θα πρέπει, παρά την προεκλογική εκστρατεία, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψουμε εθνικά και να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία, ότι είμαστε ενωμένοι έναντι οιουδήποτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας ότι εμείς θέλουμε ειρηνικές σχέσεις, στο όνομα του διεθνούς δικαίου» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στον ΑΝΤ1 για τις εκλογές και τα εθνικά θέματα


Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα αναφέρθηκε και σε μια συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, λέγοντας ότι εκείνος δεν ενέδωσε στις απειλές της Γερμανίας και της ΕΕ. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «εμείς διαχρονικά έχουμε πει ότι αυτά πρέπει να προσδιοριστούν στην βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ η Τουρκία προσπαθεί μέσω της στρατιωτικής της υπεροχής να "γκριζάρει" περιοχές κι αυτό πρέπει να αποτραπεί».

Για τις κινήσεις του ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Ποτέ δεν πήγαμε εμείς την χώρα στα βράχια, ο κ. Καραμανλής πήγε την χώρα στα βράχια. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα απολογηθεί γι' αυτές του τις εγκληματικές, θα έλεγα, πράξεις. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο Αντώνης Σαμαράς, όταν πήγε την χώρα σε εκλογές, για το κέφι του, χωρίς να χρειάζεται. Την χώρα πήγε στα βράχια και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα και τις τόσες θυσίες που απαιτήθηκαν» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος και σε ευθύνες του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δεν είμαστε εμείς που πρέπει κάποιος να εγκαλεί. Εμείς έχουμε πει και έχουμε δείξει ότι είμαστε υπέρ της συνεννόησης. Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και με εμάς, αλλά όχι μόνο, αλλά στο πλαίσιο μιας εθνικής κυβέρνησης; Ίσως μια τέτοια συνεργασία δείξει σε όλους μας ότι η χώρα χρειάζεται κανόνες» υποστήριξε.

Σε ό,τι αφορά την ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η μη αξιοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ «είναι απόφαση της κυρίας Γεννηματά. Έχει αυτό το δικαίωμα, εγώ δεν θέτω κανένα προσωπικό πρόβλημα. Πολιτικές διαφορές έχουμε. Η απόφασή μας να είμαστε ανεξάρτητη αντιπολίτευση, πρέπει να είναι κεντρική μας γραμμή. Χάσαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ούτε κοιτάξαμε τα αίτια, αλλά και συγκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια που μας έφεραν στο μνημόνιο. Δεν είναι προσωπικά ο Καραμανλής που ευθύνεται, αλλά οι ασθένειες που υπάρχουν στο σύστημα και επέτρεπαν σε έναν Καραμανλή να αυθαιρετεί και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στην χώρα».

«Δημιουργήσαμε ψευδαίσθηση στον κόσμο για το σκίσιμο των μνημονίων και μια μοιρολατρία γιατί αυτό δεν έγινε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις επιδόσεις στις εκλογές και τον πήχη που μπαίνει από το ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «επιτυχία θα είναι να έχουμε μια δυνατή φωνή, μια ενισχυμένη φωνή και να μπορούμε να χτίσουμε τον νέο μέτωπο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης, που πάντοτε δουλεύει για την πρόοδο της χώρας, στην φωτεινή πλευρά της ιστορίας και να μπορέσουμε να επαναπατρίσουμε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν εκεί, αλλά απογοητεύτηκαν».

ΣΧΟΛΙΑ (97)

Λιμενάρχης Τριπόλεως

Αν τρέξει με τον δρομέα του Βαρώτσου θα χάσει!!

Μανώλης

Κάτω από 3% το ΠΑΣΟΚ στην Α χαια ο στοχος.

Μαδούρος

Μέχρι καί πράσινα άλογα ...Ανάπτυξη.......πούλησε στούς χαχόλους γι αυτό φτάσαμε εκεί πού φτάσαμε.

Μην ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα

Ο Παπανδρέου δεν έγινε ποτέ Έλληνας, η μάνα του πάντα λειτουργούσε ως Αμερικανίδα, απο τα άθλια ελληνικά της μέχρι την ανατροφή των παιδιών της. Άρα, γιαυτό και ο « Λεφτά Υπάρχουν» μας έβαλε στα μνημόνια ρωτώντας μόνο τον Σόρος ( ή λαμβάνοντας εντολή απο αυτό, διαλέγετε και παίρνετε).

αχ που έχουμε μπλέξει ...

Που να καταλάβουν τα ζώα … Παπανδρέου και ξερό ψωμί … σαν δεν ντρέπονται … ελπίζω να κυριαρχήσουν οι υγιώς σκεπτόμενοι και όχι οι εναπομείναντες ολιγόνοες χειροκροτητές του επιεικώς ολίγιστου ΓΑΠ ...

Παναγιώτης

Δώσε πσεγκαζμό κάργα...

fofi

αντε στειλτον σπίτι του!!! ευκαιρία ειναι

ΑΧΒΑΧ

Λόγω του προγράμματος Διαύγεια που δημιουργήθηκε με το νόμο 3861/2010 του Γιώργου Παπανδρέου, μαθαίνουμε τις παρανομίες της εχούσης το ηθικό πλεονέκτημα ψευτοαριστερής κυβέρνησης. Χωρίς αυτό τον νόμο δεν θα μαθαίναμε ούτε το μενού με τα χαβιάρια του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, ούτε την αγορά των κινητών της Κουντουρά, ούτε την αγορά των ομπρελίνων των Γεροβασίλη, Παπακώστα, ούτε για την αγορά των καπακιών τουαλέττας της Παπακώστα και πλείστα όσα άλλα. Υπόθεση Μοροπούλου : Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 3865/2010 επέρχονται μεταβολές στο καθεστώς συνταξιοδότησης των ενήλικων άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς. Ειδικότερα: α) Καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των διαζευγμένων θυγατέρων. β) Οι άγαμες θυγατέρες συνταξιοδοτούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άγαμους γιούς. Δηλαδή δικαιούνται σύνταξης εφόσον είναι ανίκανες ή ανήλικες. Καταργήθηκαν όλες οι παχυλά αμειβόμενες επιτροπές που είχε δημιουργήσει η Κυβέρνηση Καραμανλή. Εφαρμόσθηκε η ανοιχτή διαδικασία για την στελέχωση θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο (open gov) για να πάψει η αντιμετώπιση του ως λάφυρο από την Κυβέρνηση. Ψηφίσθηκε ο Νόμος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Περιορίσθηκε ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 30 % περίπου. Θεσμοθετήθηκεη πρόβλεψη δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. Καθιερώθηκε ο θεσμός του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Δημιουργήθηκε η Αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. Καταργήθηκε, έναντι των ελεγκτικών αρχών, το τραπεζικό απόρρητο. Έγινε απογραφή των συνταξιούχων και εντοπίσθηκαν οι περιπτώσεις παράνομων συντάξεων. Μεταρρυθμίσθηκε το ασφαλιστικό σύστημα για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χωρίς να θιγούν οι συντάξεις κάτω των 1000 €. Εφαρμόσθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Εκδίωξε από την αμαρτωλή ΕΡΤ τα τρωκτικά των 300000 ευρώ. Και άλλα πολλά.

freeman

Στο ΛαμογιοΕλλαδιστάν, ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , αποτελούν λόγο για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο . Θα τον είχαν παραπέμψει, αλλά ήθελαν ΑΥΤΟΣ να βγάλει το ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ και μετά οι υπόλοιποι να απολαύσουν ΚΑΡΕΚΛΑΤΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ . . . και ΦΥΣΙΚΑ να καλύψουν το Παγκοσμίως (Μπαρόζο, Γιούνκερ κλπ) αυτονοήτως τελεσθέν Δημοσιονομικό αλλά και Ποινικό ΕΓΚΛΗΜΑ 2004-2009 .

Μπακαούκας

Ρέ μεγάλε πού ζεις. Μού φαίνεται ότι είσαι ψεκασμένος.

Νέρων

Άσε τα σάπια Πασοκε!! Το λεφτά που μοίραζε δεξιά και αριστερά πριν μπουμεβστο μνημόνιο τα θυμάσαι; Που ήταν ο ΓΑΠ να τα βάλει με τους συνδικαλιστές που έχουν πάει την χώρα πισω; Συμβιβαστικε και δεν έκανε τίποτα. Ουδεμία μεταρρύθμιση. Ούτε απέλυσε πλεονάζον προσωπικό από τις ΔΕΚΟ. Από όλη την διετία του το Διαύγεια έχεις να μου επιδείξεις; Το ψωροΔιαυγεια; Άντε γειά!!

Γιώργης

σού έχουν κάνει χοντρή ένεση.

Diz nuts

Οι γόνοι καταστρεψαν την Ελλάδα (Ανδρέας Παπανδρέου ΓΑΠ, Κουρασμένος). Ψηφίστε Δημιουργία Ξανά!!!

ΜΙΧΑΗΛ

γιατι εισαι εσυ βρε [...]

***

Αν δε σε λεγανε Παπανδρεου, ουτε για μπακαλογατο δε θα σε περνανε. Ο Ζηκος τουλαχιστον ειχε και πλακα, εσυ - οταν δε χανεσαι με το κανο να σε μαζυουν συνεχεια η δε σπας κανα χερι κανωντας ποδηλατο- μονο ΜΠΟΥΡΔΕΣ αμολας... Αιντε πισω στη τρυπα σου τωρα

bigman

Το 2012, ο Βενιζέλος ικέτευε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει, όχι σε κυβέρνηση (αυτό οι συριζαίοι ούτε να το συζητήσουν), σε επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Οι συριζαίοι αρνήθηκαν. Αυτό το γνωρίζεις κ.Παπανδρέου! Το ΠΑΣΟΚ με τους Συριζαίους ΠΟΤΕ! Εσύ μπορεί να ξέχασες τον βρώμικο πόλεμο στην κυβέρνηση σου, εμείς οι πασοκτζήδες όμως ποτέ.

Παιδι της αλλαγής

thumbs up!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitso_main01

Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Αποφασισμένος να τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός - Πού θα βρεθούν τα λεφτά για την άμεση εφαρμογή της ανακούφισης των πολιτών από τον ΕΝΦΙΑ - Ποια είναι τα δέκα νομοσχέδια που θα δρομολογεί

4859218

"Με πυξίδα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων, προχωράμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο, δημόσιο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας"

4859113

Για το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι το κόμμα του «ούτε στα συλλαλητήρια κατέβηκε, ούτε για συμψηφισμό του μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων μίλησε» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εγκατέλειψε τη θέση που είχε ως αντιπολίτευση

2