Σοφία Νικολάου: Η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους

Σοφία Νικολάου: Η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους

Κατά την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στην Α' Αθήνας, «πάνω απ' όλα πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα»

sofiaNikolaou
Τρεις άξονες με "στόχο μία ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα", ώστε "να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας", καταθέτει στον προεκλογικό διάλογο η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνας, Σοφία Νικολάου, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι "η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους".

Ο πρώτος άξονας είναι "η μείωση των φόρων", ο δεύτερος αφορά στη "θεσμοθέτηση κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, προκειμένου οι επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα" και ο τρίτος σχετίζεται με την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως ηλεκτρονική υπογραφή, κλειστές προθεσμίες για την αδειοδότηση των επενδύσεων που θα επιβλέπονται από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.

"Να γίνεται γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα των δικαστηρίων" λέει χαρακτηριστικά η κυρία Νικολάου, η οποία διευκρινίζει ότι "η ΝΔ στον οικονομικό της σχεδιασμό για την επόμενη μέρα δεν προβλέπει συμπληρωματικά μέτρα, παρά μόνο μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης".

Η κυρία Νικολάου προειδοποιεί ότι "αν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, δεν θα μπορέσουν να έρθουν στη χώρα μας επενδύσεις για να έχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη της τάξης του 3% και του 4%, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε αναιμική ανάπτυξη του 1,3%, κάτι που σημαίνει ότι λεφτά στο ταμείο του κράτους, χωρίς ανάπτυξη, δεν πρόκειται να μπουν».

Κατά την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στην Α' Αθήνας, «πάνω απ' όλα πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα». Και προσέθεσε πως «αυτό θα γίνει μόνο αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Έτσι θα οδηγηθούμε σε μείωση επιτοκίου δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και σε μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης