Με ειρωνείες απαντά η Τουρκία στην ΕΕ: Είστε εκτός πραγματικότητας

mevl-thumb-large-thumb-large

«Θα λάβουμε μέτρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας» επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ και καλεί την  ΕΕ να αλλάξει αυτή τη μεροληπτική της στάση

Η Τουρκία κατηγόρησε νωρίτερα την ΕΕ ότι είναι «εκτός πραγματικότητας» και τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, απαντώντας στις ευρωπαικές προειδοποιήσεις για κυρώσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει «μεγάλο λάθος» της ΕΕ την απόφασή της να γίνει μέλος της η Κύπρος το 2004. «Τώρα, συνεχίζει αυτό το λάθος και γίνεται όμηρος του προβλήματος. Φαίνεται ότι η ΕΕ έχει γράψει τις αποφάσεις της σήμερα από μία εντελώς ελληνική προοπτική», αναφέρει.

Η Αγκυρα κατηγορεί την ΕΕ ότι με τις σημερινές αποφάσεις της «δεν ενήργησε ως σύνολο αρχών και αξιών, αλλά ως ομάδα διαπραγμάτευσης συμφερόντων, κάτι που αντιβαίνει την ιδρυτική φιλοσοφία της ΕΕ». Ακόμη, καταγγέλλει ότι η ΕΕ, «με το επιχείρημα της Ενωσης αλληλεγγύης, ενεργεί ως δικαστήριο σε διμερείς διαφωνίες για την κυριαρχία και δίνει μεροληπτικές ερμηνείες σε ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, όπως η θαλάσσια οριοθέτηση. Είναι γνωστό ότι η ΕΕ δεν ήταν ποτέ μέρος διμερών ζητημάτων στο παρελθόν, αναφορικά με την θαλάσσια δικαιοδοσία των μελών της». Παράλληλα κάνει λόγο για «σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων» και κάνει λόγο για «αβάσιμες, μαξιμαλιστικές θέσεις», τις οποίες απορρίπτει η Τουρκία.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Φαίνεται ότι η ΕΕ έχει γράψει σήμερα τις αποφάσεις της με μια εντελώς ελληνική γραμμή. Κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων, η ΕΕ δεν έδρασε ως σύνολο αρχών και αξιών, αλλά ως ομάδα συμφερόντων στις διαπραγματεύσεις. Αυτό αντιβαίνει στην ιδρυτική φιλοσοφία της ΕΕ. Απορρίπτουμε τα θέματα που καταγράφονται στο τμήμα των αποφάσεών μας σχετικά με τη χώρα μας.

Τα ψηφίσματα δείχνουν πόσο μακριά είναι η ΕΕ από την κατανόηση των βημάτων που έχει πάρει η Τουρκία παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το 2004, η ΕΕ έκανε ένα μεγάλο λάθος δεχόμενη ως μέλος της την Κύπρο . Τώρα για χάρη της διατήρησης αυτού του λάθους υποβιβάζει τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ στο κυπριακό και τις μετατρέπει σε όμηρο αυτού του προβλήματος. Είναι γνωστό ότι η ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ συμβαλλόμενο μέρος σε διμερή ζητήματα στο παρελθόν σχετικά με την εικαζόμενη αντιτιθέμενη θαλάσσια δικαιοδοσία των μελών της.

Οι αποφάσεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο στερούνται νομικής βάσης. Καλούμε την ΕΕ να αλλάξει αυτό την προκατειλημμένη και αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα στάση .Μέχρι να συμβεί αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή δικαιοδοσίας τους. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει.

Παρά την μεροληπτική στάση η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει αποφασιστικά βήματα στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. . Ενόψει παγκόσμιων προκλήσεων όπως η τρομοκρατία, η παράνομη μετανάστευση και η ενεργειακή ασφάλεια, θα είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να εγκαταλείψει τη μεροληψία και να ενεργήσει με ένα στρατηγικό όραμα».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

καλημέρα αντμίν

βουτηξες στο βούτυρο χθες το βράδυ, μπας και περάσεις κανένα σχολιακι? ή πάλι κατάρες θα τρως να μην σου σηκωθεί;

Ταγίπ

δεν μας σταματαει τίποτα λέμεεεεε...!! έχετε πλάκα εσείς στην Ελλάδα!

Aμπεμπελελέκoυα

Εάν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αληθινές, ότι δηλαδή η γεώτρηση MEΣA στην Kυπριακή ΑΟΖ, έχει φθάσει σε βάθος 7.000 μέτρων, τότε μιλάμε για τον Aττίλα 3 χωρίς αυτή τη φορά να πέσει μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων. Τόσο ο Kυπριακός, αλλά πρωτίστως ο Eλλαδικός Eλληνισμός έχει παραδώσει το πνεύμα του και σύντομα και το σώμα του. Mιλάμε για αίσχος κι αυτή τη φορά δυστυχώς δεν υπάρχει ο Iωαννίδης και η χούντα να του φορτώσουμε την καταισχύνη. Οoooυσσσσσσττττττ ρε υποκριτές τοξότεςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!

Aμπεμπελελέκoυα

Εάν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αληθινές, ότι δηλαδή η γεώτρηση MEΣA στην Kυπριακή ΑΟΖ, έχει φθάσει σε βάθος 7.000 μέτρων, τότε μιλάμε για τον Aττίλα 3 χωρίς αυτή τη φορά να πέσει μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων. Τόσο ο Kυπριακός, αλλά πρωτίστως ο Eλλαδικός Eλληνισμός έχει παραδώσει το πνεύμα του και σύντομα και το σώμα του. Mιλάμε για αίσχος κι αυτή τη φορά δυστυχώς δεν υπάρχει ο Iωαννίδης και η χούντα να του φορτώσουμε την καταισχύνη. Οoooυσσσσσσττττττ ρε υποκριτές τοξότεςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!

ΕΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ....

... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21824331

«Η συμφωνία δεν είναι μυστική, απλά όταν τη ζητάτε με απειλές η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι» διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου - «Μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλες τις χώρες της περιοχής, εκτός από τους Ελληνοκύπριους»

mitsotakis-forologika

Το φορολογικό νομοσχέδιο βάζει «φρένο στις επιβαρύνσεις και γκάζι στην ανάπτυξη»  - Προστατεύει και απελευθερώνει τους φορολογούμενους για να δράσουν παραγωγικά

1mitsotakis-vima-arthro

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία αυτή να μην ισχύσει - Το ζήτημα θα τεθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα - Για το μεταναστευτικό: Τουρκία και Ευρώπη να κάνουν καλά τη δουλειά τους - «Απρεπείς και διχαστικές» οι δηλώσεις Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά

10
mitsotakis-data20

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η πιθανότερη εκδοχή κάνει λόγο για αύξηση των δεδομένων χωρίς αύξηση του κόστους για τους πολίτες - Από κάθε εταιρεία μεμονωμένα οι ανακοινώσεις

27