Στρατηγός Κωσταράκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να εργαλειοποιεί την εξωτερική πολιτική -Βλάπτει σοβαρά το εθνικό συμφέρον

stratigos-kostarakos-ena

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Απαιτείται σοβαρή εκτίμηση καταστάσεως, εθνικός σχεδιασμός και λήψη αποφάσεων που θα καθορίσουν τη θέση και την πορεία της χώρας», τονίζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

Την ανάγκη να μην γίνεται εξωτερική πολιτική «με τα μάτια στραμμένα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook o επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Μιχάλης Κωσταράκος.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κωσταράκο, «η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας επιδεινώνεται ταχύτατα. Η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει και να αναθεωρήσει τις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα σε ξηρά και θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή μας και να αναβαθμίσει τον ρόλο της διεκδικώντας από το διεθνές κατεστημένο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, νέες τακτικές συμμαχίες με τους παραδοσιακούς στρατηγικούς της αντιπάλους, καθώς και αναγνώριση ρόλου μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Ταυτόχρονα προσπαθεί να επιβάλλει τη συμμετοχή της στην διανομή του ενεργειακού πλούτου της ΝΑ Μεσογείου. Σαν πρώτο βήμα, κατά την πάγια πολιτική της παράδοση του «μηδενικού αθροίσματος», επίλεξε να περιορίσει τις επιλογές του μικρότερου από τους γείτονές της, της Κύπρου, προσφέροντας είτε συμμόρφωση στα τετελεσμένα που προσπαθεί να δημιουργήσει ή κάποιας μορφής «θερμή» αντιπαράθεση».
 


«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Απαιτείται σοβαρή εκτίμηση καταστάσεως, εθνικός σχεδιασμός και λήψη αποφάσεων που θα καθορίσουν τη θέση και την πορεία της χώρας για το επόμενο διάστημα. Το ενδεχόμενο πραγματικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου και η συνάντηση Ερντογάν - Τραμπ στις 27-29 Ιουνίου αποτελούν τα πιο κοντινά, χρονικά, «αποφασιστικά σημεία» της σχεδίασής μας. Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να ενισχυθεί και όλα τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η εθνική ομοψυχία είναι απολύτως απαραίτητη», τονίζει o επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Μιχάλης Κωσταράκος.  

«Σχολιάζοντας την αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης ο Μιχάλης Κωσταράκος αναφέρει:
Πώς αντιδρά η Κυβέρνηση σε όλα αυτά; Δυστυχώς με ενέργειες που εκπορεύονται όχι από το εθνικό συμφέρον αλλά από την ανάγκη επίδειξης αποφασιστικότητας με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου. Συγκλήθηκε το ΚΥΣΕΑ την περασμένη Κυριακή, οδηγώντας στην διακοπή προεκλογικών περιοδειών και με ευρεία προβολή από τα ΜΜΕ. Πολύ σωστή ενέργεια, μόνο που έπρεπε να είχε γίνει πριν από τρεις μήνες ή και νωρίτερα, όταν άρχισε να συγκεκριμενοποιείται το τουρκικό σχέδιο εισβολής στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τότε όμως η Κυβέρνηση έκρινε ότι δεν το χρειαζόταν, καθώς τα δυσάρεστα εκλογικά αποτελέσματα των ευροεκλογών δεν υπήρχαν ακόμα. Τώρα προσποιείται ότι ανησυχεί για να επιτύχει τη συσπείρωση του εκλογικού της κοινού. Ενέργεια με ξεκάθαρη στόχευση την εσωτερική κατανάλωση. Και το αποτέλεσμα του ΚΥΣΕΑ ήταν μια χλιαρή, διστακτική, δήθεν «αποφασιστικότητα», που καταλήγει σε διαβήματα προς την ΕΕ, τα οποία είναι και αυτά προς διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες. Διαβήματα που από μήνες πριν είχε ζητήσει η αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση όμως, το απόλυτο όπλο «σκληρής ισχύος» της ΕΕ, οι οικονομικές κυρώσεις, είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.
 
Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης σχεδιάζεται (;) και υλοποιείται δυστυχώς μόνιμα με το βλέμμα στις εθνικές εκλογικές εξελίξεις. Εργαλειοποιούν μόνιμα την εξωτερική πολιτική για να κάμψουν και να διχάσουν την αντιπολίτευση. Μόνο που η εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει εξωτερικούς εθνικούς στόχους και όχι να επιδιώκει την επίτευξη μικροπολιτικών εκλογικών ωφελημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, την ψηφοθηρική «σκληρή εθνική στάση» του κ. Καμμένου που οδήγησε σε ανώφελες κρίσεις, την «επέκταση των χωρικών υδάτων» του κ. Κοτζιά, τις «προοδευτικές» συγκαταβατικές δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, τις προσκλήσεις του κ. Τσίπρα για συνομιλίες και τα ΜΟΕ του κ. Αποστολάκη. Όλες οι ενέργειες είχαν και έχουν ακόμα ξεκάθαρο στόχο το εκλογικό σώμα και την αντιπολίτευση. Κορυφαία στιγμή η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφτηκε με την ελπίδα ότι θα δίχαζε και θα μείωνε την αντιπολίτευση. Η προσδοκία της ήττας της αντιπολίτευσης έπεσε στο κενό, η Ελλάδα ομως νικήθηκε κατα κράτος και βλάφθηκαν ζωτικά εθνικά συμφέροντα.
 
Αυτή η στραμμένη στο εσωτερικό εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και τώρα. Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα γιατί βλάπτει σοβαρά το εθνικό συμφέρον και την Ελλάδα μας. Ας το καταλάβουν επιτέλους».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Camel Trophy

Κοίτα πως φανερώθηκαν τα "ροζανελί" ποντικάκια και σχολιάζουν δήθεν-μήθεν για "'άγνοια στρατηγικής", και φαντασιώνονται χακί ονειρώξεις για πολύ χαμηλόβαθμα "γκετοποιημένα" στελέχη που με τους "νόμους" του ψύριζα θα γίνονται και αυτοί στρατηγοί και θα κάθονται στα ΚΨΜιά και θα πίνουν ανενόχλητα τα φραπέδια τους υπέρβαροι και σαπιοκοιλιάδες, ως άλλοι ευνουχισμένοι γάτοι. Λοιπόν το παραμύθι τέλειωσε και ΔΕΝ έχει δράκο, έχει όμως κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. O πρόχειρος πατριωτισμός και η πρόχειρη προετοιμασία ΕΒΛΑΨΑΝ τις ΕΔ της Χώρας τα μέγιστα. Επίσης θα προσέθετα ότι και η πρόχειρη κομματική ιεραρχία, τις ΕΒΛΑΨΑΝ ακόμη χειρότερα. Στρατηγέ παρά το ότι σε διέβαλαν ασύστολα τους χαϊδεύεις και δεν τους "ονοματίζεις". Ας είναι όμως, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή της ιστορία μας. Χρειάζεται Εθνική αφύπνιση, οργάνωση και συντονισμός. Εύγε για την εμπεριστατωμένη ομιλία Στρατηγέ. Πρέπει σίγουρα να είσαι ο επόμενος ΥΠΕΘΑ γιατί έχεις την εμπειρία, την γνώση και τον πατριωτισμό. Και πάλι ΕΥΓΕ.

Αγύριγο κεφάλι

Επειδή ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και τα καριερίστικα των στρατιωτικών, γίνε πιό σαφής, ΠΟΙΑ σχέση έχουν αυτά που λες με την ΕΛΛΑΔΑ;____Να υποθέσω ότι ..."εξέλιπε" από ...την Βενετιά βελόνι;___Σκασίλα μου!

Αγύριγο κεφάλι

ΔΥΟ μόνο ήσαν τα ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ από την ΔΕΞΙΑ Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εν σχέσει με το κράτος "Μακεδονία" τότε:________1ον Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ της ονομασίας και 2ον Η ΑΡΣΗ εκ του Συντάγματος του των περί ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ σε βάρος της Ελλάδος βλέψεων._________Με την Εθνικήν Παρακαταθήκην που είναι πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών, ΕΓΕΝΟΝΤΟ και τα ΔΥΟ!_________Συν του ότι ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΘΗ υπό της Βορείου Μακεδονίας, το ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ των Ελληνικών Συνόρων και δη της περιοχής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ότι στο άρθο 7 της Συμφωνίας αυτής αναφέρεται κατά ΛΕΞΙΝ ότι: _________"Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψη τους ως προς τους όρους "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" αναφέρεται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά"!________Η Συμφωνία είναι ΣΟΒΑΡΗ και ως τέτοια έγινε μεταξύ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ και όχι μεταξύ του Ενός Κράτους αφ΄ ενός και των πολιτών του άλλου αφ΄ ετέρου. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι ΝΟΗΤΟΝ._________Δηλαδή δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σαν Ελληνικό Κράτος με τον κάθε πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας και να του πούμε ... “κοίτα μην πεις ότι είσαι "Μακεδόνας" διότι αν το διαπράξεις θα σε κάνουμε ..."ντα" ή θα σου βάλουμε πιπέρι στην γλώσσα”!_______Αυτές τις ..."συμφωνίες" τις αφήσαμε να τις κάνουν...ΚΑΠΟΤΕ οι ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ!..

Γανυμήδης

Χα χααααααααα! "Στρατηγός" επί χάρτου! Αφού δεν επέστρεψες ακόμα τα όπλα στον λαό, τυχεροί είμαστε! κ. Στρατηγέ αναρωτήθηκες κάποια στιγμή, γιατί είσαι "στρατηγος";

στρατηγός με άγνοια στρατηγικής

Η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε για να διχαστεί ή να μειωθεί η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ή στη Β.Μακεδονία αντιστοίχως . Εγινε γιατί εξυπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αυτοί οι φορείς αποτελούν τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές της συμφωνίας . Οι κύριοι : Τσίπρας και Ζάεφ αποτελούν τα "παιδιά" που ως διαθέσιμοι την υπέγραψαν . Ο κύριος Κωσταράκος θήτευσε σε νατοϊκό στρατό όπου μέσα του εξελίχθηκε και αναδείχθηκε γιαυτό και δεν κατονομάζει ούτε στο ελάχιστο κάποιον από τους προαναφερόμενους φορείς . Ως δείχνει θρέφει αυταπάτες ότι εντός των εν λόγω φορέων μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση με την γείτονα ...πράγμα που πιστεύουν και οι νυν κυβερνώντες ...και όχι μόνο αυτοί !!!

μακουλας

ολοι γινονται μαγκες οταν γινονται αποστρατοι, οταν ειναι ενεργοι ειναι κουταβακια του συστηματος οποτε ας το βουλωσει ο συγκεκριμενος

Αγύριγο κεφάλι

Πάντα ΑΣΤΟΧΟΣ είναι ο κύριος ως προς τις εκτιμήσεις του γιά τις κινήσεις της Κυβερνήσεως της Αριστεράς._________Που το είδε ότι η Κυβέρνησις "εργαλειοποιεί" τα Εθνικά θέματα;____Ίσα-Ίσα που η Κυβέρνησις είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΦΕΙΔΩΛΗ σε οποιεσδήποτε δηλώσεις περιοριζομένη να δηλώνει ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ προς το Διεθνές Δίκαιο.

Nemesis

Ematha oti pires auxisi ena cent parapano mias kai eisai I palioteri Syrizaia karavana mesa sto diadiktio. Long time no see..Comrade

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Καταγραφηδενδιασ17

«Δεν πιστευουμε στη λογική των κανονιοφόρων - Να καταγράψουμε τη διαφορά μας για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είπε ο ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά 

varvitsiotis01

Η συνάντηση του Χαφτάρ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με παρεμβαση του στην Ολονελεια της Βουλης, λιγο πριν την ψηφιση του νομοσχεδιου «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ»

4969587

Χάγη σημαίνει εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε «συνυποσχετικό» που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του 

17
mitarakis

«Επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης  Μηταράκης, στο περιθώριο της επιστροφήης των 11 μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία

6
mitsot_sxoin

Σε πολύ φιλικό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -  Συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό - μεταναστευτικό