Βενιζέλος: Ρητή η αναφορά Αγγελή σε μέλος της κυβέρνησης - Η δικογραφία της Novartis πρέπει να πάει στη βουλή

Βενιζέλος: Ρητή η αναφορά Αγγελή σε μέλος της κυβέρνησης - Η δικογραφία της Novartis πρέπει να πάει στη βουλή

H ρητή αναφορά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή σε μέλος της κυβέρνησης επιβάλλει να διαβιβασθεί αμελλητί στη  νέα βουλή η δικογραφία, επισημαίνει ο κ.Βενιζέλος και χαρακτηρίζει συγκλονιστικό το περιεχόμενο της δήλωσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

4678982
Στη νέα βουλή, αμελλητί, θα πρέπει να διαβιβασθεί η δικογραφία της υπόθεσης Novartis, από τη στιγμή που έγινε ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης. Την επισήμανση αυτή κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τονίζει, η σημερινή δήλωση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή αναδεικνύει κρίσιμα δικονομικά ζητήματα. Εκτός του ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβασθεί στη Βουλή -που θα συγκληθεί με τη νέα της σύνθεση στις 17 Ιουλίου- ο κ.Βενιζέλος επισημαίνει ότι «η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».

Ο κ.Βενιζέλος χαρακτηρίζει συγκλονιστικό το ουσιαστικό περιεχόμενο της συμπληρωματικής δήλωσης - αναφοράς του κ.Αγγελή που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, ωστόσο δεν θα πρέπει λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου να διαφύγουν κρίσιμα δικονομικά στοιχεία που αναδεικνύει.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ.Βενιζέλου, ακολουθεί:

Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν.

Δείτε την ανάρτηση του κ.Βενιζέλου:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης