Εκλογές 2019: Μετά τις 6 το απόγευμα η διάλυση της Βουλής

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα τοποθετηθεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών - Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Λευτέρης Κρέτσος 

proedriko-diatagma-ena
Μετά τις 6 το απόγευμα αναμένεται η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής.

Πηγές του κοινοβουλίου επισημαίνουν ότι αναμένουν το Διέταγμα από την προεδρία της Δημοκρατίας και πως η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως θα διαβιβαστεί το απόγευμα.

Πάντως από το πρωί το Εθνικό Τυπογραφείο δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς δημοσιεύοντας προσλήψεις και μετατάξεις.

Είναι ενδεικτικό πως εως τις 12:30 το μεσημέρι είχαν εκδοθεί 61 ΦΕΚ πολλά εκ των οποίων προβλέπουν την ανανέωση συμβάσεων συνεργατών υπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων.

Να σημειωθεί πως με την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής «παγώνει» κάθε απόφαση πρόσληψης ή υπηρεσιακής μεταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Η  Έφη Αχτσιόγλου θα είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Λευτέρης Κρέτσος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης