Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της βουλής και την προσφυγή στις κάλπες - Επικαλέστηκε κινδύνους για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο - Αύριο, πιθανότατα, θυροκολλείται το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι οι κίνδυνοι για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μετά την κατάσταση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός


«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.


«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος. 

tsii3
tsii2_2

Πιθανότατα αύριο θυροκολλείται το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Το Προεδρικο Διαταγμα διαλυσης της Βουλης θα θυροκολληθει πιθανότατα αύριο στο κοινοβούλιο και θα αναγράφει την 7η  Ιουλίου ως ημέρα προσφυγής στις κάλπες καθώς και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής,  (πιθανότατα 17η Ιουλιου)
Να σημειωθεί πως το άρθρο 41 παράγραφος 2 που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός  για τη διάυση της Βουλής αναφέρει
Αρθρο 41: (Διάλυση της Βουλής)
*1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Bουλή, αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο Kυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. Oι εκλογές ενεργούνται από την Kυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Bουλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται αναλόγως το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 37.
*2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Kυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα.
3. Tο διάταγμα διάλυσης της Bουλής, προσυπογραμμένο στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου από το Yπουργικό Συμβούλιο, πρέπει να περιλαμβάνει συγχρόνως την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από τις εκλογές.
*4. H Bουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγούμενης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος αφότου άρχισε τις εργασίες της, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παράγραφος 3 και της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.
5. H Bουλή διαλύεται υποχρεωτικά στην περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4.

* Eρμηνευτική δήλωση: Σε κάθε περίπτωση χωρίς εξαίρεση το διάταγμα για τη διάλυση της Bουλής πρέπει να διαλαμβάνει την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε τριάντα ημέρες από αυτές.

tsii2


Δείτε βίντεο: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα - Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα - Πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο

ΣΧΟΛΙΑ (109)

Ειχαμε και πιο αχρηστους πρωθυπουργους

που αφησαν τη χωρα να χρεοκοπησει και τη βαλαν στα μνημονια.Δεν κατεχει τα πρωτεια ο Τσιπρας.Αυτος αγωνιζεται τουλαχιστον.

Judy

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΑΡΕΣ ΤΟΥΣ .ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ .ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ.ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

Ο Κυριακος δεν μας ανακοινωσε ακομη το προγραμμα του

Θα αναφερθηκε καθολου σ ολα αυτα που λεει απο δω και απο κει?Ολο δυσκολιες και αοριστιες,Περικοπες,ιδιωτες στην υγεια και στις υπηρεσιες?Τι ακριβως προτεινει?Ειπαμε αμαν να γλιτωσουμε απ αυτα?Επιστροφη στην τελευταια τραγικη διακυβερνηση Σαμαρα?

Ο γουρλοματης πρωθυπουργος.

Οπως λεμε ο καραγκιοζης δημαρχος.Οι παραστασεις αρχιζουν απο της 7 ιουλιου και για τεσσερα χρονια.καλα να παθουμε ,μνημονια μεχρι το 3019 για να βαλουμε μυαλο

Το πρόσωπο του Εφιάλτη

Έχουμε και λέμε:Η Ρεπούση που έλεγε οτι οι πρόγονοι σας συνωστιζόταν στην προκυμαία.Ο αρνητής γενοκτονίας Φίλης.Ο ξευτίλας Ζουράρις.Ο Κούλογλου μια ζωή προνομιούχος στην ΕΡΤ.Ο μέτοχος μπλακ ροκ Τσακαλώτος.Ο Δρίτσας σύζυγος εποικίστριας Τασίας που είχε σημαία τη μη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που τώρα μας το λεν σαν προσελκυση επενδύσεων του Σύριζα.Ο Κατρούγκαλος που έγραψε το καταστατικό και ήταν χρόνια στο δ.σ. της ελληνικής unicef της μόνης παγκοσμίως που έκλεισε για κακοδιαχείριση,που έλεγε οτι το μέτρο της βίας το βάζει η κοινωνία.Το γκομενάκι του Κατρούγκαλου που δεν έχει ψηφιστεί απο κανέναν και πετσόκοψε τους εργαζομένους.Ο Πάντζας.Ο Πάντζας.Ο Πάντζας ρε φίλε.Όχι Σκουρολιάκο δεν είδα...Ο Σταθάκης που ξέχασε να δηλώσει 1 μύριο στην εφορία και κατέστρεψε τη ΔΕΗ.Ο Τόσκας πρώην ορντινάτσα του Μπεγλίτη που μπήκε μαζί με τον αρχιπροδότη Κοτζιά στο επικρατείας,που καλούσε τις συλλογικότητες για καφέ και τους έδινε αναφορά και πληροφορίες ενω στους πολίτες έλεγε να κάνουν οτι κοιμούνται όταν τους ληστεύουν.Ο διαστημικός ανώτερος του Πετσίτη.Η πούλησα τη Μακεδονία για να ξεχρεώσω τον άντρα μου.Ο υπογλυκαιμικός πατέρας του ληστή τραπεζών.Ο γλύφτης κουικάρας.Ο ως το 90 κ.ε. του κκε Βίτσας που εποίκισε τη χώρα.Ο Θεοφλωρόπουλος του πασόκ που δεν έχει ψηφιστεί ποτέ κι απο κανέναν.

ουστ

πες μας κιάλα παπατζή Αλέξη

Αμφιβαλει καποιος οτι την επόμενη των εκλογων

Οι τσιριζαιοι θα ξεκινησουν σκληρη αντιπολιτευση, εντος και εκτος βουλής, για την εφαρμογη απο τη νδ των μετρων που εκεινοι εχουν ψηφισει; ελπίζω να το εχουν παρει χαμπαρι εκει στη νδ και να παψουν επιτέλους να "τιμουν τους αγωνες της αριστερας"...

Τα καθάρματα πλέον μετρούν αντίστροφα...

Μέχρι την 07-07-2019, οπότε και θα τους χώσει την κλωτσιά στον κώλο ο ελληνικός λαός!!! Ουστ...

Από ότι βλέπω

το 99% των σχολιαστών ήρθαν στην Ελλάδα ...το 2015! Πρωτύτερα ήταν ...σε άλλον πλανήτη! Και αυτοί θα ψηφισουν σε λιγες εβδομαδες! Τελικά, δικαίως είμαστε μονίμως στον πάτο!

Άντε τωρα

να συμμαζέψεις τη χώρα όπως την έκαναν..μαλιοκουβαρα..

Tragik

ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ...ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

novars

Επιθυμία της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι να εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» και να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, για τον λόγο αυτό εξετάζονται «εναλλακτικοί» τρόποι κλήτευσης 

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει»