ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν σύνθημα για τις κάλπες - Φαγωμάρα για τις θέσεις των ψηφοδελτίων

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν σύνθημα για τις κάλπες - Φαγωμάρα για τις θέσεις των ψηφοδελτίων

Η μείωση των εδρών προκαλεί ανασφάλεια μεταξύ των υποψηφίων που απειλούνται με μη είσοδό τους στη ΒουλήΕλένη 

tsipras_main01
Ψάχνουν νέο “σύνθημα” στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών εγκαταλείποντας το αποτυχημένο, όπως απεδείχθη, προεκλογικό κάλεσμα “εμείς με τους πολλούς, εκείνοι με την ελίτ”, αλλάζοντας ταυτόχρονα ρητορική, κάνοντας στροφή σε θέματα οικονομίας. Ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων στελεχών του θα είναι κυρίως προγραµµατικός και εποικοδοµητικός, µε έµφαση σε θετικές πολιτικές και αναμένεται να υποχωρήσει αρκετά η σκανδαλολογία, ωστόσο θα επιµείνει στη σφοδρή επίθεση, ακόµη και µε κινδυνολογία, στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραµµά του.

“Κι όμως γυρίζει”, είναι μία φράση που αναμένεται να “παίξει” αρκετά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική μάχη, σε μία προσπάθεια να εμπνεύσει μία κάποια αισιοδοξία για τη νέα αναμέτρηση, πλασάροντας τη θεωρία ότι το κοντέρ των 9,5 μονάδων, διαφορά από τη ΝΔ, έχει μηδενιστεί και η σύγκρουση ξεκινάει από το μηδέν. Πάντως, η γραµµή είναι ότι µε τα όσα ετοιµάζεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης «έρχεται το σκότος» για την κοινωνία. Ακόµη πιο σηµαντική θα είναι η αλλαγή στρατηγικής ως προς τις κοινωνικές οµάδες στις οποίες θα απευθυνθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αγνόηση µέχρι τώρα της µεσαίας τάξης και η επικέντρωση στα «λαϊκά στρώµατα» αποδείχθηκε καταστροφική, όπως και η επιµονή στην τακτική των επιδοµάτων.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου επικρατεί “φάγωμα” για τις θέσεις των ψηφοδελτίων, αφού η μείωση των εδρών προκαλεί ανασφάλεια μεταξύ των υποψηφίων που απειλούνται με μη είσοδό τους στη Βουλή. Ήδη, έχει ξεκινήσει ο προεκλογικός πρωινός καφές του Μαξίμου, που τέθηκε επί τάπητος και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, που θα εγκριθούν την Παρασκευή από την Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειδώνουν οι πρώτες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης φέρεται αποφασισμένος να μην είναι στα ψηφοδέλτια. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου εξετάζεται να μεταφερθεί στην Κουμουνδούρου ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και παράλληλα να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας φέρεται να είναι και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, όπως και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές και η ΝΔ τέσσερις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια στην Άρτα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Μεσσηνία και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να μετακομίσει στο υπόλοιπο Αττικής από τη Β΄ Αθήνας. Ενδιαφέρον θα έχει η σύγκρουση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και στον Γιώργο Σταθάκη στα Χανιά. Στο Ηράκλειο, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα έχει απέναντι του τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη. ‘Ένα ακόμα ενδιαφέρον δίδυμο θα είναι ο Γιώργος Βαρεμένος στην Αιτωλοακαρνανία απέναντι στον υφυπουργό Υποδομών Θάνο Μωραϊτη.

Υποψήφιος σε περιφέρεια της Αττικής αναμένεται να είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, στην Ημαθία ο Άγγελος Τόλκας, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα είναι στην Μαγνησία και ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα.

Στην Α΄ Αθήνας επικρατεί συνωστισμός, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλος να δοκιμάζει, όπως δείχνουν οι πληροφορίες, για πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού. Στην ίδια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως επίσης οι νυν βουλευτές Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Κλείσιμο
Στο βόρειος τομέα της Β΄ Αθήνας ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Κώστα Ζαχαριάδη, του Τάσου Πετρόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που θα δώσουν τη μάχη απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Αννέτα Καββαδία, την Ελένη Αυλωνίτου και τον Γιώργο Κυρίτση. Στον νότιο τομέα αναμένεται να είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και ο Αλέξης Χαρίτσης, που φέρεται να “μετακομίζει” από τη Μεσσηνία.

Στο δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας αναμένεται να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, μαζί με τον Δημήτρη Βίτσα ( από τη β΄ Πειραιά), τον Νίκο Τόσκα, τη Χαρά Καφαντάρη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα κατέβει η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που θα δώσουν τη μάχη απέναντι στους νυν βουλευτές Νίκο Παρασκευόπουλο, Γιάννη Αμανατίδη, Τάσο Κουράκη, Μάρκο Μπόλαρη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Αλέκο Τριανταφυλλίδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης