Παππάς για τη συντριβή ΣΥΡΙΖΑ: Εκτιμήθηκε λανθασμένα ότι τα μέτρα αφομοιώνονται αμέσως

nikos-pappas-syriza

Καθυστερήσεις επηρέασαν τη μεσαία τάξη, αλλά την κατέστρεψαν οι πολιτικές του 2010-2014, υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - Χατζηδάκης για το αφορολόγητο: Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασία πολιτικού θεάτρου

Να ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου κάλεσε τη ΝΔ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, διότι, όπως τόνισε, αναφερόμενος και στις συντάξεις, το αντίθετο δείχνει ότι «επιμένει στο να κρατάει τις "δίδυμες" περικοπές στο πρόγραμμά της».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με συνομιλητές τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «κάποιες ορέξεις, είναι προφανές, ότι έχουν ανοίξει».

Όπως σημείωσε, υπάρχουν διαρροές «από τον γνωστό - άγνωστο Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι τα μέτρα τα θετικά τα οποία ψηφίσαμε, δεν του πολυαρέσουν» και πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει στα χέρια του την επιλογή».

«Εδώ στρώνεται ένα έδαφος δικαιολογιών αν, ο μη γένοιτο, έχουμε εξελίξεις πολιτικές άλλες, για να ακυρωθούν αυτά τα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Παππάς τόνισε πως θεωρούσε αυτονόητο για τη ΝΔ να «σπάσει το κοινοβουλευτικό εμπάργκο» για το θέμα του αφορολογήτου.

Υπογράμμισε δε, ότι «βλέπουμε τη ΝΔ να θέτει τις βάσεις για να κάνει άλλη πολιτική για το αφορολόγητο από αυτή που λέει ότι θα κάνει», καθώς, όπως είπε, οι «δίδυμες» περικοπές ήταν στο πρόγραμμά της και «είχε βουίξει ο τόπος ότι παρακαλούσατε να μη μας αφήσουν να ακυρώσουμε τα μέτρα της δίδυμης μείωσης, του αφορολογήτου και των συντάξεων, τα οποία είχατε ενσωματωμένα στο πρόγραμμά σας».


Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε γιατί ο λαός δεν είχε αφομοιώσει τα θετικά μέτρα

Για τις αιτίες της απώλειας δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι υπάρχει κόπωση του πληθυσμού και εκτιμήθηκε λανθασμένα ότι τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν «αφομοιώνονται στην οικονομία και αμέσως αλλάζουν τη διάθεση του κόσμου».

Αναφέρθηκε επίσης, σε καθυστερήσεις που επηρέασαν τη μεσαία τάξη, η οποία όμως, «κατεστράφη το 2010 με 2014».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «έχει αρχίσει και στήνεται ένα αφήγημα που στο τέλος της ημέρας και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο θα έχει νέο κύμα λιτότητας» και «η μεσαία τάξη θα υποφέρει όπως το ΄10 με '14».

Για την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Παππάς είπε ότι μισό εκατομμύριο με 600.000 άνθρωποι που δεν πήγαν στην ευρωπαϊκή κάλπη, θα προσέλθουν στην εθνική και «πάρα πολλοί πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει πισωγύρισμα». Όπως είπε, «η ΝΔ δεν έχει βάλει μυαλό από τις πολιτικές ‘10-‘14 που το ΔΝΤ ήταν αυτό που έβαζε τις ορίζουσες των οικονομικών πολιτικών. Είναι οι πολιτικές οι οποίες συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική, αλλά και στην κοινωνική και την πολιτική αστάθεια. Άρα, ψήφος στη ΝΔ θα συμβάλει και στην πολιτική αστάθεια».

Επίσης, ο κ. Παππάς τόνισε ότι πρέπει να γίνει μία δημόσια τηλεοπτική συζήτηση, «όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης», μεταξύ των δύο και μεταξύ όλων, προσθέτοντας πως «μία οργανωμένη και σε θεματικές, αντιπαράθεση των δύο βασικών διεκδικητών της πρωθυπουργίας, είναι κάτι το επιβεβλημένο».


Χατζηδάκης για το αφορολόγητο: Δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασία πολιτικού θεάτρου

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας για την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου, είπε ότι «εμείς δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία πολιτικού θεάτρου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σύγχυση και ξεκάθαρη στρατηγική, καθώς «αποφάσισε, απελπισμένη ούσα, πριν από τις εκλογές, να κάνει ακόμα κάποιες κινήσεις».

Έθεσε δε το ερώτημα, γιατί δεν ψηφίστηκε η τροπολογία της ΝΔ για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι μετά τις εκλογές, θα πηγαίναμε σε αυτή την κατεύθυνση».

«Η πρόταση της ΝΔ για το αφορολόγητο είναι επίσημη και κατατεθειμένη στα πρακτικά της Βουλής και δεν την έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Δεν συμμετέχουμε στον πολιτικό εκβιασμό» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τη ΝΔ ως πολιτικό και κοινωνικό δράκο. Υπογραμμίζουν την πολιτική τους αμηχανία».


Λοβέρδος: Θα σκεφτούμε για την ψήφιση του αφορολόγητου συγκεκριμένα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, είπε ότι «αποδεχόμαστε το μέτρο, αλλά να νομιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία κατ΄εξαίρεση, θα το σκεφτούμε». «Θα πάμε στις συνεδριάσεις και θα καταγγέλλουμε την ανεπανάληπτη έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης» πρόσθεσε.

Επίσης, απέκρουσε το ενδεχόμενο συνεργασίας, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ένα κόμμα με τον καλώς εννοούμενο πολιτικό εγωισμό, με την ιστορία τη δική μας και το παρελθόν, δεν έχει σε τίποτα να ντραπεί όταν αρνείται να τον θεωρούν δεκανίκι, άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκανίκι δεν είμαστε κανενός. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και σε ποιο κόμμα έχουμε την τιμή να ανήκουμε».

Επίσης, μιλώντας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε πως «τέτοιος άνθρωπος δύσκολα βρίσκεται», αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει στο ενδεχόμενο πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση αυτή ως «μικροπολιτική».




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Παππα

Πυ..πυ..πυ..πυραυλος. Αι....μωρή αρχιμανδριτισα!!!!

Θανος

Θα μας πεις τελικά τι έκανες στη Βενεζουέλα αν και το φανταζόμαστε.

Θανος

ΣΥΡΙΖΑ καί Χρυσή Αυγή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δεν διαφέρουν και πολύ.

ΝΙΚΟΣ

Κοίτα να "αφομοιώσεις" εσύ ότι της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες και άσε τι θα κάνει ο λαός με τα μέτρα.

Montazieros

Δυστυχώς άλλο πράγμα αφομοιώνεται αμέσως φίλε Νίκο αλλά δεν του δώσατε σημασία όταν το βλέπατε να έρχεται. Το κακό είναι ότι ξανάρχεται σε ένα μήνα από τώρα πιο μεγάλο από ποτέ. Πίκρα!

νικολαος

Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ουστ

Να ξεβρωμίσει ο τόπος. Θα έρθουν οι άλλοι βέβαια και θα ξανά βρωμίσει.

ELENl

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!! ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ!!!ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!

Είμαστε άπληστοι

Μας δώσατε όλα τα καλά του κόσμου, και εμείς ζητάμε κι αλλα. Συγνώμη ρε παππα (Ρι)

!!!!!!!!!!

Είδες με τι βλάκες έχεις να κάνεις Παππά; Τους έδωσες και δεν κατάλαβαν τίποτε!!! Τέρμα τα ψέματα αλήτες τίποτα δεν πιστεύουμε απ αυτά που λέτε! Βγήκε η έκθεση της κομισιόν και λέει ότι ξεστράτισε το θέμα ! Δίνετε απ το κομπόδεμα πού αρπάξατε άναρχα και δώσατε κάτι ψίχουλα για να μας ξεγελάσετε παραμονές των εκλογών! και θα μας τα ζητήσετε ξανά πίσω πάλι έτσι και ξανσβγείτε! Δρόμο κανένας δεν σας πιστεύει....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frouzis0

«Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα» είπε για την εισαγγελέα Διαφθοράς ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην κατάθεσή του για τη σκευωρία Novartis - Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα κατάθεση Φρουζή το πρωί της Πέμπτης

4917133

«Είναι μέρος μια υβριδικής στρατηγικής της Μόσχας» είπε ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας στο συνέδριο θρησκευτικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στην ΛΑΕΔ - Στήριξε τον Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο που τάχθηκαν υπέρ της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

2
4814264

«Ανοησίες να βάζεις όρια στα θαλάσσια σύνορα σου όσο διαρκεί ο πόλεμος - Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της - Εκ των υστέρων παραδέχεται ότι τα χρήματα για τη διαχείριση του προσφυγικού θα έπρεπε να πηγαίνουν στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στις ΜΚΟ 

28
frouzis-0

Κατάθεση-βόμβα για τη σκευωρία Novartis: «Δέχτηκα απειλές για να ενταχθώ στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων - Μου έλεγαν ότι έχουν στοιχεία εναντίον μου» - Απόντες οι Τζανακόπουλος και Πολάκης - Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση μελών της επιτροπής

44