«Βρέχει» ρουσφέτια: Βολεύουν στη Βουλή θυγατέρες, πρώην συζύγους, βοηθούς και συντρόφους

voutsis-eggrafa_main01

Όργιο προσλήψεων και μετατάξεων - Φέρνουν στη Βουλή, μεταξύ άλλων, την πρώην σύζυγο Βούτση, την ειδική σύμβουλο Σταθάκη και την προϊσταμένη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες - Δείτε τα έγγραφα - Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες βουλευτών που κόπηκαν λόγω... ηθικής τάξης

Μαζικό βόλεμα θυγατέρων, ημέτερων και κομματικών αφισοκολλητών στη Βουλή πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πραγματικό μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά η τακτοποίηση του κομματικού στρατού εις βάρος των φορολογούμενων και των συνταξιούχων.

Επίσημες αποφάσεις δείχνουν ότι η αποδρομή της κυβέρνησης από την εξουσία συνοδεύεται από πλιάτσικο σε κρατικές θέσεις.

Κόρες, πρώην σύζυγοι, μετακλητοί, σύντροφοι και συνεργάτες που πανηγύριζαν πριν από λίγα χρόνια στην πλατεία Συντάγματος για το υπερήφανο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα σπεύδουν σήμερα να βρουν ασφαλές καταφύγιο στη Βουλή. Ήδη, το όργιο ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων μετρά δεκάδες προσλήψεις και 32 μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου προς το ασφαλές και προνομιακό καταφύγιο της Βουλής. Αρκετοί δε, από τους μεταταχθέντες προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας και είναι δάσκαλοι ή καθηγητές και θα μπορούσαν να καλύψουν ορισμένα από τα κενά που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Την ίδια ώρα η εικόνα που εμφανίζει υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές να διαπληκτίζονται δημόσια στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τρόπο που θα ψηφιστούν δεκάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες έρχεται να επιβεβαιώσει τον συντριπτικό εκφυλισμό που επέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση της εξουσίας και το άγχος των στελεχών του στην προοπτική απώλειας των προνομίων της.

Το ΦΕΚ των μετατάξεων από τον Απρίλιο του 2019
protothema

Οργιο προσλήψεων από πόρτες και παράθυρα

Μεταξύ των δεκάδων τακτοποιήσεων εντοπίζεται και η πρόσληψη της κυρίας Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που αποκάλυψε το protothema.gr στις αρχές της εβδομάδας. Η κυρία Αλεξανδροπούλου ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που σημαίνει ότι με την προκήρυξη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα θα έχανε την θέση της. Παράλληλα όμως όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news είναι και κόρη της κυρίας Βασιλικής Τσιακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Αθανασίου. Η κυρία Τσιακανίκα φρόντισε ώστε η κόρη της να διοριστεί στο Ιδρυμα της Βουλής στις 31 Μαΐου 2019, με σύμβαση ενός έτους. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η κυρία Τσιακανίκα είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου θέτοντας σε αναστολή την σύνταξή της. Παράλληλα ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Έίχε όμως και άλλες δραστηριότητες, καθώς ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό, διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρη της.

Η τοποθέτηση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση 
Την κόρη της, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, «βόλεψε» και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής). Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η κυρία Σκουρογιάννη ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη

Εκτός αυτών μεταξύ των δεκάδων ρουσφετολογικών αποφάσεων εντοπίζεται και η μετάταξη της θυγατέρας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα, δε, με άλλα έγγραφα, που φέρνει στο φως το protothema.gr, στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής μετατάσσονται, από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, και η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυρία Σοφία Βογιατζή, η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, η ειδική σύμβουλος του κ. Γιώργου Σταθάκη, κυρία Αικατερίνη Μπούμπα, και η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, Σταματία Γαρεδάκη. Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έσπευσε να μετατάξει και την ιδιαιτέρα του, Δήμητρα Κούτσουρα και να την τοποθετήσει αναπληρωματικό μελος του ΔΣ στη Σιβιτανίδειο σχολή.

Επιπροσθέτως, η Βουλή ανέθεσε την παροχή υπηρεσιών νομικής φύσης για 2 έτη (από 30.5.2019 εως 29.5.2021) στην Μαρία Θεοδωροπούλου του Ιωάννη με μισθό 2.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ μηνιαίως. Προχώρησε σε πρόσληψη με με 2ετή σύμβαση σε δημοσιογράφο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε θητεύσει στο γραφείο τύπου της πρώην υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Χορήγησε 2ετή σύμβαση στον κ. Ιδομενέα Μανωλιτσάκη που τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ενώ ήταν και περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Τέλος, διόρισε σε μόνιμη θέση τον δημοσιογράφο της Αυγής Ευστράτιο Μπουρνάζο.

Η τοποθέτηση της Βασιλικής ΤσιακανίκαΗ τοποθέτηση της κόρης της  προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια

Την ώρα πάντως που η αρμόδια υπηρεσία της Βουλή πρωτοκολλεί με καταιγιστικούς ρυθμούς της νέες προσλήψεις, στην Ολομέλεια κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν... μαλλιά-κουβάρια σε δημόσια θέα για τις τροπολογίες.

Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία για όσο διάστημα παραμείνει ανοικτή η Βουλή προκάλεσε τρόμο και εκνευρισμό στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη είχαν καταθέσει δεκάδες ρυθμίσεις και τοπικές εξυπηρετήσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε» ανέφερε αρχικά ο κ. Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση . Η γραμματέας της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήδη έχει καταθέσει 4 τροπολογίες ανέφερε: «έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ρουσφετολογικές οι ρυθμίσεις».

Η κυρία Βάλια Βαγιωνάκη είπε «οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσει να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό καθήκον».

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ώριμο είναι ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο μήκος και οι τοποθετήσεις των Αικ. Ιγγλέζη, Ηλ. Καματερού, Ε. Καρακώστα κ.α.

Η τοποθέτηση της πρώην συζύγου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, Σοφίας Βογιατζή 

vogiatzi
michailidou
bouba
garedaki

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνουν αποδεκτές τροπολογίες με αποτέλεσμα να μην φέρουν αντίστοιχα αιτήματα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Βλέποντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός αντέδρασαν. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του κ. Χρήστου Σιμορέλη «εμείς ξέραμε από χθες ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες γι αυτό και δεν καταθέσαμε τις δικές μας. Θα έχουμε θέμα αν τώρα γίνουν αποδεκτές»

Έκκληση Φάμελου να προστατευθεί η κυβέρνηση και η Βουλή

Ο κ. Φάμελος προκειμένου να περιορίσει το κύμα αντίδρασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έκκληση να «προστατευτεί η κυβέρνηση και η Βουλή» ενώ για να απαλλάξει το δικό του νομοσχέδιο από τις δεκάδες βουλευτικές τροπολογίες έκλεισε το μάτι στους «συντρόφους» του λέγοντας ότι «τι επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει άλλο νομοσχέδιο και μπορείτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς να επαναφέρετε τις προτάσεις σας».

«Έχει δημιουργηθεί ζήτημα και πρέπει να το διευκρινίσουμε. Είναι καθήκον και δικαίωμα των βουλευτών να ασκούν το έργο τους και κανείς από εμάς δεν το αμφισβητεί» είπε αρχικά για να προσθέσει «Αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι η στάση της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα είναι να υποστηρίξει το κοινοβουλευτικό έργο με την υποστήριξη ρυθμίσεων που ωφελούν την κοινωνία».

«Ασκείται κακοπροαίρετη κριτική από την αντιπολίτευση προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα… Προτεραιότητα όλων μας είναι να υποστηριχθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια. Εχει ματώσει και η κοινωνία και εμείς. Εχουμε πιεστεί και έχουμε πιέσει την κοινωνία για αν βγει η χώρα από την κρίση. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύουμε την χώρα και να μην γυρίσουμε πίσω και χαθούν οι θυσίες. Γι αυτό και η κυβέρνηση επιλέγει να μην δεχθούμε καμία από τις βουλευτικές τροπολογίες ως διαδικασία προστασίας της κυβέρνησης και της Βουλής για να έχουμε την μέγιστη εξασφάλιση οφέλους. Προστατέψτε την κυβέρνηση και την Βουλή από την κακοπροαίρετη κριτική» είπε ο κ. Φάμελος για να συνεχίσει «Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος σε κύρωση σύμβασης να τοποθετηθεί για θέματα παιδείας ή ΦΠΑ χωρίς την παρουσία των αρμόδιων υπουργών;».

Πετώντας, δε, το μπαλάκι σε άλλους υπουργούς, πρότεινε: «Θα πρότεινα να ακολουθήσουμε άλλη διαδικασία. Η κατάθεση προτάσεων βουλευτών δεν θα γίνουν αποδεκτές σήμερα. Υπάρχει συζήτηση τις επόμενες ημέρες σε άλλα νομοσχέδια και αν το κρίνει η κυβέρνηση μπορεί εκεί να γίνει συζήτηση. Όμως πρέπει να προφυλάξουμε την κυβέρνηση».

document-1
document-2
document-3
document-2-1
document-2-2
document-2-3
document-2-4
0Β-057Β-1
0Β-057Β-2
0Ι-05ΧΑ
document-3-1
document-3-2
document-3-3
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (170)

Δημητρης

Οι μισοι στην Βουλη ειναι της ΝΔ και οι αλλοι μισοι του ΠΑΣΟΚ,την εποχη που ζουμε εαν δεν λεγεσαι Μητσοτακης δεν μπορεις να διορισεις στη Βουλη...μεσω Ντορας!! Προεκλογικα το 2015 ειχαν γινει μεταταξεις στην Βουλη αλλα δεν ειδα φασαρια απο τα βοθρομεσα μαζικης εξαπατησης..!

tsak

Λες και δεν έχουν γίνει άλλη φορά. Όταν υπάρχει κιτρινισμός από το βαθύ κίτρινο παρακράτος λογικό είναι. Αλλά συνεχίστε έτσι ξεφτιλίζεστε ακόμη περισσότερο. Όσο κρατά η εκάστοτε κυβέρνηση ήπια στάση αυτά θα συμβαίνουν και θα προσάπτουν. Ξεκινήστε τις δημοσιεύσεις ονομάτων Τώρα, Άμεσα, πόσοι και από ποια Κόμματα όχι μόνον τώρα αλλά και από άλλες περιόδους. Να ανακληθούν και αυτές που πήραν ΦΕΚ. Γιατί οι τραμπούκοι αποθρασύνθηκαν.

ΔΥ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΡΑΔΑ.

x

Ρε βλήμα, απο το πρωί γράφεις βλακίες, ποιός σε ταίζει;

αθανατη Ελλαδαρα

"διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου" Αχαχα. Ο υποαντιδιευθυντης του αναπληρωτη γραμματεα του κηπουρου της Βουλης! Η καρεκλα της αντικαρεκλας του υπανθυποτραπεζίου. Θεσεις να εχουμε...

o m@l@k@s

μου αρεσει που ολα αυτα ειναι πρωτογνωρα.. δεν εχουν συμβει ξανα.. ο Κουλης δεν τα "ξερει" .. αναρωτιεμαι ποσες εκατονταδες αντιστοιχες πραξεις εχουν γινει απο πατερα, αδελφη αλλα και τον ιδιο.. αλλωστε ο ιδιος ο Κουλης εκει που "δουλεψε" μη μου πειτε τον ειδαν σαΐνι και τον προσελαβαν.. και οτι ο μπαμπας του δεν ηξερε τιποτε, οτι το εμαθε απο τον γυιο του.. δεν δικαιολογειται με τιποτε αυτη η κατασταση, βουλωστε το ομως και ολοι εσεις που περιμενετε σαν τα κορακια να καταλαβετε τις θεσεις για την παρτι σας.. δεν ντρεποσαστε με τα αισχη που εχουν διαπραξει οι κυβερνησεις σας τοσες δεκαετιες να πεφτετε ακομη απο τα συννεφα...??

@Συριζιτρόλ υπηρεσίας

θα σου επιβεβαιώσω ότι σαφώς και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει σε τέτοια έκταση και με τέτοιο θράσος, από κάποιους μάλιστα που ψηφίστηκαν για να πατάξουν (μπεεεεε) τέτοια φαινόμενα! Επειδή έχεις κοντή μνήμη......θυμάμαι μήπως τι έπαθε ο Πολύδωρας όταν τόλμησε να κάνει το ίδιο για την κόρη του το 2012?? Για να δούμε λοιπόν ποιά τύχη θα έχουν σήμερα Τασία, Βούτσης και Σια.....

o m@l@k@s

μου αρεσει που ολα αυτα ειναι πρωτογνωρα.. δεν εχουν συμβει ξανα.. ο Κουλης δεν τα "ξερει" .. αναρωτιεμαι ποσες εκατονταδες αντιστοιχες πραξεις εχουν γινει απο πατερα, αδελφη αλλα και τον ιδιο.. αλλωστε ο ιδιος ο Κουλης εκει που "δουλεψε" μη μου πειτε τον ειδαν σαΐνι και τον προσελαβαν.. και οτι ο μπαμπας του δεν ηξερε τιποτε, οτι το εμαθε απο τον γυιο του.. δεν δικαιολογειται με τιποτε αυτη η κατασταση, βουλωστε το ομως και ολοι εσεις που περιμενετε σαν τα κορακια να καταλαβετε τις θεσεις για την παρτι σας.. δεν ντρεποσαστε με τα αισχη που εχουν διαπραξει οι κυβερνησεις σας τοσες δεκαετιες να πεφτετε ακομη απο τα συννεφα...??

Λούλης

Αγύριγε, σ' έχουν πιάσει m@l@k@ και σου πασσάρουν συνέχεια ληγμένα!!! Χα χα χα!!

Laz

Μαθήματα αξιοκρατίας από το Σύριζα στα παιδάκια που δίνουν πανελλήνιες... Τις να τις κάνεις τις πανελλήνιες και αργότερα τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά αν έχεις μπαμπά τον Α' αντιπρόεδρο κεφαλαιαγοράς;

μην φωνάζετε

και μην ανησυχείτε, σαν δημόσιος υπάλληλος εγώ σας ενημερώνω για όποιον δεν γνωρίζει από έγγραφα και συμβάσεις δημοσίου πως όλα αυτά τα κ..λόχαρτα, την αμέσως επόμενη ημέρα από την ανάληψη εξουσίας της νέας κυβέρνησης θα πεταχτούν στα σκουπίδια και όλοι αυτοί οι αποσπασμένοι θα γυρίσουν από κει που τους έφεραν. Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διακόψουν τις αποσπάσεις αυτές. Νομιμότατα. Και οι μετακλητοί και οι αποσπασμένοι, πίσω στα λαγούμια τους. Οι δε συμβασιούχοι "ορισμένου χρόνου" όπως διαβάζετε στις φωτό δεν μπορούν να φύγουν άμεσα αλλά εφόσον είναι "ορισμένου" χρόνου, με τη λήξη της ημερομηνίας τρώνε την κλωτσιά τους και αυτοί. Και είναι σε χειρότερη μοίρα αυτοί διότι για φαντάσου τη θέση τους τώρα που θα κάνουν επέλαση οι δεξιοί εκεί μέσα.... θα μετράνε τις μέρες μέχρι τη λήξη της έρμης της σύμβασης όπως μετράνε οι φυλακισμένοι και κάνουν γραμμούλες στον τοίχο ....θα τους λιώσουν και οι βουλευτές και οι συνάδελφοι τους υπάλληλοι δεξιοί που είναι ήδη μέσα ή θα μπουν στην πορεία. Επομένως, μη σκάτε ειδικά για αυτό. 1 μήνα έχουν να το χαρούν.

@μην φωνάζετε

Ενα κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, ο ένας να εκτοπίζει τον άλλο και πάλι απο την αρχεί.

Γαλιλαίος (κι όμως γυρίζει)

Εγώ τακτοποιήθηκα! Εσείς τι ζόρι τραβάτε; Να μη δούμε κι εμείς μια άσπρη μέρα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης