Γεροβασίλη: Δεν θα ελέγξω πειθαρχικά τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την παρουσία του στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα

Γεροβασίλη: Δεν θα ελέγξω πειθαρχικά τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την παρουσία του στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα

Η κυρία Γεροβασίλη αποκάλυψε ότι «έχω στείλει και σε εκλογικά κέντρα  - και όχι του ΣΥΡΙΖΑ - τον αρχηγό σε ώρες και στιγμές που η εκτίμησή μας ήταν ότι μπορεί να συμβεί κατί»

FOTO-ANDRI
Την πρόθεσή της μην ασκήσει κανέναν πειθαρχικό έλεγχο στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις επανειλημμένες παρουσίες του σε συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα - στην Αθήνα, την Ξάνθη και το Αγρίνιο - διατύπωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την ίδια «όχι, δεν απαγορεύεται η παρουσία του» με την κυρία Γεροβασίλη να μην επαναλαμβάνει - στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 - τον ισχυρισμό του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ότι βρέθηκε στις συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού για να εποπτεύσει τα μέτρα ασφαλείας.

Για να δικαιολογήσει, δε, την παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «την προηγούμενη ημέρα είχα στείλει προσωπικά τον στρατηγό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας στη συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη».

Όλγα Γεροβασίλη για τα φαινόμενα ανομίας και βίας 29/05/2019


Αποκάλυψε, ακόμα, ότι «έχω στείλει και σε εκλογικά κέντρα  - και όχι του ΣΥΡΙΖΑ - τον αρχηγό σε ώρες και στιγμές που η εκτίμησή μας ήταν ότι μπορεί να συμβεί κατί παραπάνω και να έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Κλείσιμο
Στο ερώτημα του Νίκου Δένδια γιατί ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν χωρίς στολή, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «πηγαίνει χωρίς στολή για λόγους ευνοήτους, δεν πρέπει να είναι σε κάποιες στιγμές με τη στολή του αρχηγού».

Απέδωσε, τέλος, το σάλο που δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αποδομήσει τον σημερινό αρχηγό της ΕΛΑΣ για να έχει επιχείρημα να τον απομακρύνει για έναν αρεστό στην ίδια όταν γίνει κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας παρατήρησε, μετά την τοποθέτηση της κυρίας Γεροβασίλη για το ζήτημα, ότι «για τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ το θέμα είναι προφανές, το έχει καταλάβει και η Υπουργός, και για τον αρχηγό του Λιμενικού υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα. Η κυρία υπουργός ενέκρινε ότι δεν έπρεπε να ενεργήσει κατά τις συγκεκριμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος. Το αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης